Jen Psaki

Washingtonul recunoaște nu poate stopa proiectul "Nord Stream 2"

54
(reînnoit 14:00 21.05.2021)
Administrația SUA declară că stoparea construcției gazoductului "Nord Stream – 2", căruia Washington i s-a opus mult timp, era deja imposibil la momentul când președintele Biden a preluat funcția.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Este imposibil să blochezi un proiect străin care era deja gata în proporție de 95% în urmă cu câteva luni, a declarat joi (20 mai) Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al președintelui Biden, comentând eforturile depuse de Statele Unite împotriva gazoductului ruso-german "Nord Stream – 2".

„Când președintele a preluat funcția, conducta era gata în proporție de 95%. Cum am fi putut opri un proiect într-o altă țară atunci când acesta este gata la 95%? ”, i-a declarat Psaki unui reporter care a întrebat-o dacă Statele Unite ar putea bloca lucrările de construcție prin aplicarea de  sancțiuni.

Potrivit lui Psaki, Washingtonul a luat măsurile necesare pentru a-și exprima atitudinea negativă față de proiect.

„Am adoptat sancțiuni împotriva a patru companii rusești și a patru nave rusești care participă la activitățile de construcție. De asemenea, am adoptat sancțiuni împotriva a nouă nave guvernamentale rusești. Cu siguranță am urmat pași importanți”, a remarcat purtătorul de cuvânt.

SUA adoptă sancțiuni, dar renunță la altele

Sancțiunile împotriva a patru entități rusești și a patru nave angajate în proiectul "Nord Stream – 2"au fost adoptate în conformitate cu un raport prezentat de Departamentul de Stat Congresului la 19 mai.

Potrivit secretarului de stat american, Antony Blinken, Nord Stream – 2 AG, operatorul de conducte și directorul executiv al acestuia, Matthias Warnig, cetățean german, nu sunt afectați de sancțiuni, deoarece administrația a decis că acestea sunt contrare intereselor naționale ale SUA.

Statele Unite se opun în mod deschis construcției gazoductului "Nord Stream – 2", care urmează să lege Rusia de Europa pe sub Marea Baltică și a încercat să blocheze lucrările timp de câțiva ani. Mulți experți spun că Statele Unite vor să exporte mai mult din gazul său lichefiat în Europa, care este mai scump decât gazul rusesc.

Legile adoptate de Washington prevăd în special adoptarea de sancțiuni unilaterale împotriva companiilor partenere ale "Nord Stream – 2".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream - 2
Tematic
Presa a informat despre planurile SUA de a opri "Nord Stream – 2"

Surse media: Țările G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile cu Rusia

76
În urma summitului de trei zile al liderilor țărilor G7 a fost publicat un comunicat oficial, al cărui conținut este citat de presa internațională.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Țările din grupul G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile și previzibile cu Rusia. Despre aceasta scrie RIA Novosti , citând Bloomberg, care face referire la comunicatul ajuns la dispoziția sa.

”Reiterăm interesul nostru pentru relații stabile și previzibile cu Rusia și vom continua să acționăm acolo unde există zone de interes comun”, este menționat în declarație.

În afară de aceasta, în comunicat este spus că liderii țărilor G7, în urma summitului, au solicitat desfășurarea unei investigații transparente în China privind cauzele apariției coronavirusului COVID-19.

În comunicat este precizat de asemenea că G7 sprijină formatul normand al negocierilor cu privire la Ucraina, în scopul implementării depline a acordurilor de la Minsk.

În afară de aceasta, liderii G7 susțin desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară la Tokyo în vara acestui an, în condiții de pandemie.
„Ne reafirmăm sprijinul pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo într-un mod sigur, ca simbol al unității globale în depășirea COVID-19”, este menționa în comunicat.

Liderii G7 au decis de asemenea să livreze  țărilor în curs de dezvoltare 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului, până la sfârșitul anului 2022. Despre aceasta a anunțat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă după summit.

Ea a declarat de asemenea că producerea vaccinurilor împotriva infecției cu coronavirus ar trebui să înceapă și în Africa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
Rusia, relații, declarație, summit, G7
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest


Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden în timpul întrevederii din 2011

Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden

81
Vladimir Putin a declarat înainte de întâlnirea cu Biden că trebuie restabilite contactele personale.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Înainte de întâlnirea cu omologul său american Joe Biden, președintele rus Vladimir Putin a declarat că ei ar trebui să restabilească contactele personale, să stabilească un dialog direct și să creeze mecanisme de interacțiune între cele două țări, există probleme în care Rusia și Statele Unite pot activa cu adevărat în mod eficient.

”Restabilirea contactelor noastre personale, relațiilor, stabilirea unui dialog direct, crearea mecanismelor de interacțiune cu adevărat funcționale în acele domenii care prezintă interese reciproce – și acestea există, am vorbit deja despre acest lucru, mi se pare că nu mai este nevoie de repetat asta", a spus Putin într-un interviu pe platforma media ”Watch”, vorbind despre așteptările pe care le are de la întâlnirea cu Biden.

Președintele a menționat că despre acest lucru vorbește și partea americană: există o serie de probleme care prezintă interes reciproc. Acestea sunt stabilitatea strategică, conflictele regionale, măsurile de protecție a mediului, „preocuparea pentru ecologie în general, în sens global”, a spus Putin.

"Adică, există probleme în care putem lucra cu adevărat eficient", a adăugat el.

Vorbind despre reducerea retoricii negative împotriva Rusiei din partea Statelor Unite, Putin a menționat că nu ar trebui să nu ar trebui să existe iluzii în această privință deoarece înaintea unor reuniuni la nivel înalt ei se străduiesc întotdeauna să reducă gradul de negativitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tagurile:
summit, Biden, Putin
Tematic
Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump
Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden


Загрузка...
Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop

Ce spune Ghințburg despre mutațiile rusești ale coronavirusului

0
(reînnoit 20:22 13.06.2021)
Șeful Centrului Gamalei, Aleksandr Ghimțburg, a vorbit despre mutațiile rusești ale coronavirusului.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. În Rusia există variante originale de mutații ale coronavirusului, de exemplu la Moscova, proprietățile și diferențele lor față de alte tulpini sunt studiate în prezent, a declarat pentru RIA Novosti  directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei,  Aleksandr  Gințburg.

"Faptul că în țara noastră, și în particular la Moscova, ca și în alte țări, există variante originale de mutații ale virusului, acest lucru este sigur. Acum studiem proprietățile și diferențele lor față de alte tulpini care circulă", a spus Gunțurg.

Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS>>>

Anterior, directorul adjunct al Centrului Gamalei Denis Logunov i-a spus lui Vladimir Putin că ar putea apărea tulpini ”de Moscova ” ale coronavirusului, președintele a declarat că a discutat acest subiect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, mutații, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului


Загрузка...