Serghei Lavrov

Lavrov a promis va reacționa dur la încercările de a trecere „liniile roșii”

141
(reînnoit 09:28 28.04.2021)
Orice încercare de a trece „liniile roșii” va fi urmată de o reacție dură, a declarat ministrul rus de externe Sergei Lavrov.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Nimic nu se va schimba în relațiile dintre Rusia și Statele Unite dacă Washingtonul nu încetează să acționeze de pe poziția de suveran, dacă SUA nu sunt gata să discute cu Moscova, aceasta este alegerea lor, ceea ce înseamnă că vom trăi în condițiile de Războiul Rece sau chiar mai rău, dar orice încercare de a trece „liniile roșii” va fi urmată de o reacție dură, a declarat ministrul rus de externe Sergei Lavrov într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.

”Voi spune din nou, dacă Statele Unite încetează să acționeze de pe poziția de suveran, așa cum a spus președintele în mesajul său către Adunarea Federală, dacă își dau seama de inutilitatea oricărei încercări de a reînvia o lume unipolară, să creeze un fel de structură în care toată lumea va fi subordonată țărilor occidentale și întreaga tabără occidentală va recruta toate celelalte țări de pe diferite continente împotriva Chinei și a Federației Ruse, dacă Statele Unite își dau seama totuși că nu degeaba principiile precum respectarea suveranității, integritatea teritorială, neamestecul în treburile interne și egalitatea suverană a statelor sunt scrise în Carta ONU - ele își vor îndeplini pur și simplu obligațiile de stat - și vor purta un dialog cu noi, ca și în cazul oricărei alte țări – cu respect reciproc, bazat pe un echilibru de interese care trebuie găsit ... În caz contrar, nu vom reuși nimic", a spus Lavrov.

El a menționat că în caz contrar, aceasta va deveni alegerea Statelor Unite. "Ei bine, dacă nu, aceasta este alegerea lor. Deci, vom trăi în condiții, după cum ați spus, fie de Războiul Rece, fie chiar mai rău. Cred că în timpul Războiului Rece, tensiunea a fost, desigur, foarte gravă, de mai multe ori au existat situații de risc, situații de criză. Dar a existat respect reciproc, care acum lipsește", a spus Lavrov.

El a reamintit că președintele rus Vladimir Putin "a spus clar în mesajul său, subliniind că suntem pregătiți pentru cele mai largi acorduri, dacă acestea corespund intereselor noastre". "Și, bineînțeles, vom reacționa dur la orice încercări de a trece" liniile roșii ", pe care, după cum ați auzit, le determinăm noi înșine", a spus ministrul rus de externe

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

141
Tagurile:
Rusia, relații, Sua, Lavrov
Tematic
Lavrov a comentat intenția SUA de a trimite nave în Marea Neagră
Jens Stoltenberg

Stoltenberg a dezvăluit principalele subiecte ale summitului NATO

41
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat înainte de începerea summitului Alianței la Bruxelles că principalul subiect al întrunirii va fi Rusia și apropiata întâlnire dintre liderii Statelor Unite și Rusiei, Joe Biden și Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Summitul NATO are loc luni la Bruxelles, cu participarea fizică a liderilor țărilor aliate. La Summit vor fi puse în discuție subiecte ce țin de noul concept strategic al Alianței până în 2030, Rusia, China, consolidarea dezvoltării tehnologice, combaterea schimbărilor climatice și a amenințărilor cibernetice, spațiale.

"Relațiile noastre cu Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul Războiului Rece, din cauza acțiunilor agresive rusești. Sunt sigur că liderii țărilor NATO vor confirma abordarea noastră dublă față de Rusia: apărare puternică pe de o parte și dialog pe altul", a spus Jens Stoltenberg.

Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden>>>

Se așteaptă ca țările alianței vor conveni la summit asupra creșterii cheltuielilor militareTotodată, liderii NATO îl vor sfătui pe președintele SUA, Joe Biden, înainte de negocierile cu Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
Jens Stoltenberg, NATO, summit
Tematic
Ce spune Putin despre divizarea oamenilor, Ucraina și NATO


Загрузка...

Surse media: Țările G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile cu Rusia

110
În urma summitului de trei zile al liderilor țărilor G7 a fost publicat un comunicat oficial, al cărui conținut este citat de presa internațională.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Țările din grupul G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile și previzibile cu Rusia. Despre aceasta scrie RIA Novosti , citând Bloomberg, care face referire la comunicatul ajuns la dispoziția sa.

”Reiterăm interesul nostru pentru relații stabile și previzibile cu Rusia și vom continua să acționăm acolo unde există zone de interes comun”, este menționat în declarație.

În afară de aceasta, în comunicat este spus că liderii țărilor G7, în urma summitului, au solicitat desfășurarea unei investigații transparente în China privind cauzele apariției coronavirusului COVID-19.

În comunicat este precizat de asemenea că G7 sprijină formatul normand al negocierilor cu privire la Ucraina, în scopul implementării depline a acordurilor de la Minsk.

În afară de aceasta, liderii G7 susțin desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară la Tokyo în vara acestui an, în condiții de pandemie.
„Ne reafirmăm sprijinul pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo într-un mod sigur, ca simbol al unității globale în depășirea COVID-19”, este menționa în comunicat.

Liderii G7 au decis de asemenea să livreze  țărilor în curs de dezvoltare 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului, până la sfârșitul anului 2022. Despre aceasta a anunțat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă după summit.

Ea a declarat de asemenea că producerea vaccinurilor împotriva infecției cu coronavirus ar trebui să înceapă și în Africa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

110
Tagurile:
Rusia, relații, declarație, summit, G7
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest


Загрузка...

Localurile din Moscova funcționează cu program redus din cauza restricțiilor COVID

0
Unitățile de alimentație publică din Moscova funcționează cu program limitat din cauza restricțiilor impuse pe fundalul creșterii cazurilor de COVID-19.

Restaurantele, cafenelele, barurile și cluburile din Moscova nu vor mai servi clienții noaptea, între orele 23:00 - 06:00, în perioada 13-20 iunie, din cauza creșterii considerabile a cazurilor de coronavirus în capitala rusă.

Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop
© Photo : Courtesy of the National Institutes of Health

În filmările realizate duminică seară pot fi văzuți oameni care stau lângă localurile închise din cartierul foarte popular ”Iazurile Patriarhului”.

Potrivit unui decret al primarului Moscovei, Serghei Sobianin, în perioada respectivă va fi suspendată în totalitate activitatea grădinilor zoologice, punctelor alimentare din centrele comerciale, precum și a sălilor de joc pentru copii.

De asemenea, Sobianin a semnat un decret privind prelungirea zilelor nelucrătoare în perioada cuprinsă între 15 și 19 iunie, cu păstrarea salariilor. Angajatorilor li se recomandă să permită ca cel puțin o treime din angajații să lucreze de la distanță.

După cum a raportat Centrul operațional, 7.704 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate la Moscova pe 13 iunie. Este maximul din 14 ianuarie a anului curent. Un total,  în Rusia au fost înregistrate duminică 14.723 de cazuri noi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, COVID-19, restricții, Moscova
Tematic
OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului


Загрузка...