BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. SUA aplică sancțiuni împotriva instituțiilor de stat turcești și patru demnitari pentru legăturile lor cu Rusia, se menționează într-o notificare în Registrul Federal al SUA.
Notificarea va fi publicată oficial și va intra în vigoare din 7 aprilie.Sancțiunile vor viza direcția pentru industria de apărare SSB, precum și patru demnitari care activează acolo, inclusiv șeful instituției, İsmail Demir.
Sancțiunile sunt introduse în conformitate cu legea “cu privire la contracararea inamicilor Americii prin intermediul sancțiunilor” (CAATSA). În textul notificării nu se menționează sistemele de apărare antiaeriană S-400, pentru achiziționarea cărora SUA au amenințat Turcia cu sancțiuni.
Sancțiunile împotriva SSB presupun interzicerea exportului în SUA și contractarea a creditelor de peste 10 milioane de dolari de către această instituție. Patru demnitari turci nu vor putea călători în SUA, activele acestora, în cazul în care vor fi descoperite în jurisdicția americană, vor fi blocate, iar americanilor li se va interzice se efectueze orice tranzacții cu această entitate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Cele două nave militare americane nu vor mai ajunge pe 14 și 15 aprilie în apele Mării Negre, anunță agenția turcă de presă Anadolu.
Navele de război urmau să ajungă la Marea Neagră în 14 și 15 aprilie și să rămână acolo până pe 4 și 5 mai, potrivit surselor.
Anadolu precizează că ”Nu au fost emise notificări cu privire la posibile cereri noi de tranzit, au adăugat sursele agenției.
De remarcat că anularea sau amânarea acestei misiuni militare are loc la o zi după discuția telefonică dintre preşedinții Joe Biden şi Vladimir Putin.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a anunțat pe pagina sa a de Facebook că, pe 15-16 aprilie, participă în fruntea unei delegații parlamentare la cea de-a 52-a sesiune plenară a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI), care are loc la Sankt Petersburg.
Președintele Legislativului a mai precizat că delegația noastră va participa la ceremonia de inaugurare a Conferinței parlamentare „Provocările și amenințările globale în contextul pandemiei COVID-19: terorismul și extremismul violent”, organizată în cadrul sesiunii plenare a AIP CSI.
"Consider acest eveniment o platformă foarte bună pentru a face schimb de opinii și de experiență pe subiectele de actualitate cu colegii din alte Parlamente, într-o perioadă atât de dificilă pentru toată lumea", a scris Greceanîi pe
Facebook.
Din delegația legislativului moldovean mai fac parte vicepreședintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, membrul delegației naționale la AIP CSI, Bogdat Țîrdea și secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Munca cu animalele este pe cât de plăcută, pe atât de grea, deoarece fiecare patruped are temperamentul său și necesită să cunoști psihologia acestora ca să îi poți deservi. Fiecare animal are nevoie de o abordare individuală și doar așa el poate să stea liniștit până se finalizează procedura la salon.
Pachetul de servicii pentru animale, unde intră spălarea, tunsoarea, tăierea ghearelor și curățarea urechilor durează în medie trei ore, în funcție de specia animalului și blana acestuia.
Totodată, meșterii salonului studiază regulat tendințele în materie de tunsori pentru animale și încearcă să pună în practică tehnologiile noi, astfel ca acestea să arate bine și îngrijit. Specialiștii recomandă ca fiecare animal să fie spălat cel puțin o dată în lună, dacă acesta stă doar în casă și măcar o dată în săptămână, dacă animalul iese pe afară. Totodată, animalul trebuie tuns o dată la două luni ca acesta să aibă un aspect curat și îngrijit.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
În Capitală sunt mai multe saloane de înfrumusețare pentru animale de companie.
Unii oameni își răsfață animalele așa cum mulți nu și-ar permite. Ei își duc patrupezii la salon de înfrumusețare pentru a fi tunși și îngrijiți.
Meșterii pot oferi servicii atât pisicilor și câinilor, cât și iepurilor, șinșilelor și chiar și berbecilor sau cailor.
Potrivit directoarei salonului, fiecare patruped are temperamentul său și necesită să cunoști psihologia acestora ca să îi poți servi.
În pachetul de servicii pentru animale intră spălarea, tunsoarea, tăierea ghearelor și curățarea urechilor.
Animalele care ajung la salon pentru prima dată suportă un stres inițial, pentru că nu înțeleg ce se întâmplă cu ele.
Potrivit directoarei salonului, fiecare animal trebuie să fie spălat cel puțin o dată în lună, dacă acesta stă doar în casă și măcar o dată în săptămână, dacă animalul iese pe afară.
Animalul trebuie tuns o dată la două luni ca acesta să aibă un aspect curat și îngrijit.
Fiecare animal are nevoie de o abordare individuală și doar așa el poate să stea liniștit până se finalizează procedura la salon.
La salon sunt primite doar animalele vaccinate împotriva rabiei, deoarece sunt cazuri când ele pot mușca meșterii care îi tund și atunci consecințele pot fi grave.
Procedura durează în medie trei ore, în funcție de specia animalului și blana acestuia.
Animalele pot beneficia și de vopsirea blănii.