Departamentul de stat american

Ambasada Rusiei în SUA, despre raportul Departamentului de Stat cu privire la „propagandă”

69
Raportul Departamentului de Stat cu privire la „propaganda rusă” are scopul de a „îneca” propunerile Moscovei de a relua cooperarea cu Statele Unite, a declarat ambasada Rusiei la Washington.

CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Potrivit ambasadorului Rusiei la Washington, raportul Departamentului de Stat cu privire la „propaganda rusă” are drept scop atenuarea propunerilor Moscovei privind reluarea cooperării cu Statele Unite.

Anterior, Centrul pentru Cooperare Globală din cadrul Departamentului de Stat a publicat un raport privind „pilonii dezinformării rusești”, care sistematiza conceptul de „propagandă rusă”. Această definiție a fost atribuită, în special, mass-mediei rusești cu finanțare de la stat. Ca exemple de dezinformare sunt aduse titlurile Sputnik, RIA Novosti, RT, Channel One, Russia 24 și altele.

Ambasada a îndemnat mass-media rusească și cea străină care „îndrăznește să critice Statele Unite” să țină cont de faptul că „ar putea și vor deveni aproape sigur obiectul unei examinări atente”, iar resursele lor din rețelele sociale americane riscă să fie blocate fără a fi oferite explicații.

Ambasada a declarat că Departamentului de Stat „deloc nu-i place existența unor surse alternative de informații”. După cum precizează misiunea diplomatică, pentru a le discredita „sunt implicate resurse importante”.

"Orice voce care contravine Washingtonului este declarată ”dezinformare” în serviciul Kremlinului și al serviciilor speciale rusești", au precizat diplomații într-un comentariu postat pe Facebook.

Ambasada a adus drept exemplu declarațiile absurde prezente în raport. Astfel, în cadrul „comunicațiilor oficiale ale guvernului”, Ministerul de Externe al SUA l-a inclus pe liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia Vladimir Jirinovski și pe postul privat de radio ”Govorit Moscova”.

”Dacă asta este culmea întregii structuri pe care colegii noștri americani au construit-o atât de atent, seamănă mai mult cu o casă de cărți de joc”, a precizat ambasada.

Departamentul de Stat al SUA a solicitat 138 de milioane de dolari în 2021 pentru a „contracara dezinformarea și propaganda din partea Rusiei”. Anterior, Kremlinul și Ministerul rus de Externe au negat în repetate rânduri acuzațiile aduse Rusiei privind dezinformarea.

În SUA există o agenție de stat pentru radiodifuziune străină - structura-mamă a ”Vocii Americii” și Radio Liberty / Europa Liberă, pe care Ministerul Justiției rus, împreună cu alte surse media, le-a inclus pe lista agenților străini. Organizația, care din 1994 se numea Comitetul guvernatorilor de radiodifuziune (Broadcasting Board of Governors), a fost redenumită în 2018 în Agenția Americană pentru Mass-media Globală (USAGM). În cadrul acesteia, sunt difuzate programe de televiziune, dar aproape în exclusivitate pentru transmisiunile pe internet. Agenția este finanțată integral din bugetul SUA, în 2017 cheltuielile sale s-au ridicat la 748 de milioane de dolari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
Rusia, Departamentul de Stat, propaganda
Tematic
Uniunea Jurnaliștilor din Germania a cerut autorităților să nu elibereze licență pentru RT
În Occident cer închiderea "ziarului rasist". Rusia a fost deja acuzată
Donald Trump la tribuna Asambleei Generale a ONU, imagine de arhivă

Trump uimește din nou: Surpriză la Adunarea Generală a ONU

91
(reînnoit 11:58 18.09.2020)
Donald Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU, acest lucru a fost anunțat șeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows.

CHIȘINĂU, 18 sep - Sputnik. Liderul american Donald Trump nu va participa personal la Adunarea Generală a ONU. Despre acest lucru informează RIA Novosti cu referire la șeful de cabinet de la Casa Albă, Mark Meadows.

Meadows a menționat că Donald Trump se va adresa Adunării Generale a ONU de la distanță... de la Casa Albă.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat în cadrul unui briefing că președintele rus Vladimir Putin intenționează să transmită un mesaj video la Adunarea Generală a ONU din 22 septembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
ONU, Donald Trump
Tematic
Trump a spus că la cuvântul „Rusia” deconectează televizorul


Загрузка...
Igor Dodon și Dmitri Kozak, imagine de arhivă

Negocieri Dodon-Kozak: Agenda discuțiilor și când vor avea loc

71
Președintele Igor Dodon a oferit mai multe detalii despre agenda discuțiilor care urmează să aibă loc în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice, cu participarea vicepremierului rus Dmitri Kozak.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. În cel mai apropiat timp urmează să aibă loc ședința Comisiei interguvernamental moldo-ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice, cu participarea vicepremierului rus Dmitri Kozak. Din cauza epidemiei de coronavirus, aceasta va avea loc în regim on-line. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unui nou episod ”Președintele răspunde”.

”Decizii pe care sper foarte multă să fie adoptate în cel mai scurt timp între Moldova și Rusia, și sunt sigur că vom afla despre asta în zilele sau săptămânile următoare, sunt patru înțelegeri care pe noi ne interesează foarte mult. Prima ține de creditul de 200 de milioane de euro, asupra căruia am convenit și urmează a fi semnat acordul, și cred că va fi semnat. A doua chestiune pe care o așteaptă toți moldovenii care se află în Rusia ține de protecția socială. Este vorba de faptul că cei care muncesc în Rusia, la întoarcere acasă să poată primi pensia aici. O a treia decizie ține de combustibil pentru agricultură. Nu pot deocamdată oferi mai multe detalii. Și a patra direcție este legată de coronavirus. Ne interesează foarte mult vaccinarea cetățenilor noștri. Nu va fi ușor să obținem aceste vaccinuri, dar eu sper foarte mult ca măcar câteva zeci de mii, sau 100-150 de mii de vaccinuri să le primim pentru a demara vaccinarea”, a declarat Dodon.

Totodată, pentru a evita unele speculații, șeful statului a subliniat că vaccinarea trebuie să fie un proces benevol.

Amintim că președintele Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru la Moscova în luna august unde a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației prezidențiale, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, unde au fost discutate chestiunile sus menționate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

71
Tagurile:
negocieri, Dmirti Kozak, Dodon
Tematic
Rezultatele vizitei la Moscova a președintelui Dodon: Ce subiecte au fost abordate
Kozak și Krasnoselski au discutat planurile de cooperare dintre Rusia și Transnistria


Загрузка...
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

0
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...