U.S. Republican presidential candidate Donald Trump hugs a U.S. flag as he takes the stage for a campaign town hall meeting in Derry, New Hampshire August 19, 2015

SUA, reacție uluitoare după ce s-a emis un mandat pentru arestarea lui Donald Trump

160
(reînnoit 14:43 30.06.2020)
Președintele și oficiali SUA au prezentat asasinarea unui general iranian ca o mare realizare - în consecință, procurorii iranieni au emis mandate de arestare pe numele lui Trump şi a altor 35 de persoane implicate.

BUCUREȘTI, 30 iun – Sputnik. Ieri a fost făcut un anunț șocant – s-au emis, de către autoritățile de la Teheran, mandate de arestare pentru preşedintele SUA, Donald Trump și pentru alte 35 de persoane, considerate a fi implicate în asasinarea generalului Qassem Soleimani.

Reamintim că fapta este certă și recunoscută, trupe speciale ale SUA asasinându-l, în ianuarie, în Irak, pe generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quods din cadrul Gardienilor Revoluţiei.

Ulterior, președintele american și oficiali de la Washington au prezentat asasinarea ca o mare realizare, acuzându-l pe Soleimani de coordonarea atacurile comise asupra trupelor americane din Orientul Mijlociu – acuzație care nu fusese făcută înainte de asasinare.

În consecință, procurorul iranian Ali Alqasimehr a anunţat emiterea de mandate de arestare pe numele preşedintelui Trump şi a altor 35 de persoane implicate în operaţiunea contra lui Soleimani, mandatele vizând acuzaţiile ”de crimă şi act terorist”.

Mandatul fiind internațional, autoritățile iraniene au apelat și la Interpol.

În ciuda acestor acuzații extrem de grave – și, în parte, recunoscute de cei implicați (asasinarea) SUA au avut o reacție uluitoare, de sfidare: ”Este un act de propagandă”.

”Evaluarea noastră este că Interpol nu intervine pentru a emite alerte roşii în cazuri de natură politică - aici este un caz de natură politică”, a declarat Brian Hook, emisarul SUA privind Iranul, transmite Reuters

Reprezentantul SUA a declarat că demersul Iranului ”nu are nicio legătură cu siguranţa naţională, cu pacea internaţională sau cu promovarea stabilităţii, este un act de propagandă pe care nu îl ia nimeni în serios”.

Reamintim că, în ianuarie, Hook a fost cel care a anunțat că Soleimani plănuia un ”atac iminent asupra locațiilor SUA din Irak, Liban, Siria și alte state, urmând a ucide sute de americani”.

Evident, nici până azi probele acestei acuzații nu au fost prezentate opiniei publice internaționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

160
Tagurile:
Trump, mandat, arest

SUA s-au retras din Acordul Cer Deschis: Care vor fi consecințele

39
(reînnoit 16:48 24.11.2020)
SUA s-au retras oficial din Acordul Cer Deschis. Documentul semnat în anul 1992 și intrat în vigoare în 2002, își propunea consolidarea securității în Europa după Războiul Rece.

Acordul le permite statelor semnatare să efectueze zboruri reciproce de recunoaștere de către aeronave de observație neînarmate, să adune deschis informații cu privire la forțele armate și evenimentele cu caracter militar. Moscova a declarat că regretă retragerea SUA din acord și a subliniat că această decizie dăunează securității regionale și internaționale.

Moscova a comentat retragerea SUA din acordul Cer Deschis>>>

Americanii și-au anunțat intenția de a se retrage din Acordul Cer Deschis în luna mai a acestui an, sub pretextul unor încălcări din partea Rusiei. Moscova respinge aceste acuzații, menționând că SUA au încălcat în mai multe rânduri documentul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
acord, retras, SUA
Tematic
Lavrov, despre situația din jurul Acordului Cer Deschis - detalii


Загрузка...

Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden

122
(reînnoit 19:29 23.11.2020)
Putin a fost întrebat dacă nu se vor deteriora și mai mult relațiile cu SUA din cauza că nu i-a adresat încă felicitări lui Biden cu ocazia victoriei în alegeri: iată ce a răspuns președintele rus.

Vladimir Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Joe Biden pentru victoria în alegerile prezidențiale din SUA. În cadrul emisiunii “Moscova. Kremlin. Putin”, de la postul de televiziune Rossiya 1, liderul rus a declarat că „nu există niciun subtext” în absența acestui mesaj de felicitare - Rusia este în așteptarea încheierii disputelor interne în SUA și anunțarea rezultatelor finale ale alegerilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

122
Tagurile:
Rusia, SUA, alegeri prezidențiale, Joe Biden, felicitare, Putin
Tematic
Se va confrunta oare Rusia cu „sancțiuni infernale” sub Biden?
La ce ar trebui să ne așteptăm de la Biden în privința Nord Stream-2: Expert


Загрузка...
Coronavirus

Iată care este cel mai frecvent simptom al coronavirusului - studiu

0
Datele Biroului Național de Statistică din Marea Britanie, colectate între august și octombrie 2020, au dezvăluit care este cel mai frecvent simptom al Covid-19. Contrar concepţiei obişnuite, cele mai frecvente simptome nu sunt febra și tusea uscată.

BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik, Doina Crainic. Cele mai recente date colectate de cercetătorii de la Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie au arătat că pierderea gustului și a mirosului (anosmia) a fost cel mai frecvent simptom raportat al Covid-19 în rândul celor care au fost testați pozitiv din august până în octombrie.

Dintre cei de peste 35 de ani, între 20 și 40% au suferit de anosmie, comparativ cu aproximativ 15-25% care au avut febră și 13-18%, care au fost cu tuse.

Diferența a fost și mai pronunțată în rândul tinerilor, până la 60% dintre cei sub 35 de ani suferind de anosmie față de 15 până la 25% care au avut febră și mai puțin de 10% tuse

Imaginea generală reflectată de date arată că, în perioada 15 august - 26 octombrie, numărul persoanelor care au fost testate pozitiv cu simptome precum pierderea gustului şi a mirosului a crescut la toate grupele de vârstă.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, numărul cazurilor pe glob se apropie de 59 de milioane și peste 1,38 milioane de oameni au murit. Țările cele mai afectate sunt Statele Unite, India și Brazilia. De asemenea, Franța, Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Argentina și Columbia sunt printre zece țări cele mai afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, simptome
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Ne va salva sau nu de coronavirus vaccinarea - expert
Aceste produse, periculoase pentru persoanele cu coronavirus


Загрузка...