Sputnik

Reacția diplomaților ruși la acuzațiile Pentagonului la adresa Sputnik și RT

90
(reînnoit 17:33 14.04.2020)
Diplomaticii ruși au amintit că Rusia și Statele Unite fac cu regularitate schimb de informații la cel mai înalt nivel cu privire la pandemia de coronavirus.

Chișinău, 14 aprilie - Sputnik. Ambasada Rusiei la Washington a venit cu o reacție la acuzațiile Pentagonului privind dezinformarea cu privire la COVID-19 aduse împotriva Sputnik și RT.

”Solicităm departamentului american de apărare să-și concentreze toate eforturile asupra luptei împotriva infecției cu coronavirus. Mai întâi de toate, în rândurile sale... Este absurd să dai vina pe Sputnik și RT pentru ceva", este menționat în comentariul ambasadei.

Ambasada a menționat că, dacă trupele americane „nu se spală pe mâini, atunci aceasta nu este vina presei ruse”.

În februarie, serviciul de presă al AIP ”Rossiya Segodnya” a primit o solicitare de la un jurnalist al revistei americane Newsweek, care a scris că publicația a luat cunoștință de acțiunile militarilor americani de urmărire a conturilor Sputnik pe rețelele de socializare pentru difuzarea informațiilor care se presupune că ar fi false despre focarul de infecție cu coronavirus. Și în legătură cu aceasta, au solicitat un comentariu al Agenției.

”Jurnaliștii își fac treaba - informând publicul despre ce se întâmplă. Dar atacurile Pentagonului pot fi deja văzute ca un factor care afectează siguranța presei ruse din America. Organizațiile pentru drepturile omului ar trebui să acorde atenție acestui lucru", a precizat ambasada într-un comunicat.

Diplomaticii ruși au amintit că Federația Rusă și Statele Unite fac cu regularitate schimb de informații cu privire la pandemie la cel mai înalt nivel și au remarcat că nimeni nu este interesat de escaladarea unei situații și așa dificile.

”În aceste condiții, rusofobia frenetică continuă în rândul mass-media americane, bazându-se pe informații inexacte din astfel de informații ieșite de la Pentagon și Departamentul de Stat. O astfel de iresponsabilitate trezește regret și ostilitate”, a declarat ambasada.

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation

Misiunea diplomatică a amintit, de asemenea, că Rusia oferă ajutor altor țări, iar acesta nu este un motiv de calomniere.

”Este timpul să ne dăm seama că numai prin unirea forțelor putem depăși o nenorocire comună. Și abia atunci va fi posibil să fie făcute filme de acțiune despre rolul de lider al cuiva în această luptă", a conchis ambasada.

Situația cu mass-media rusă în Occident în ultimii ani a devenit din ce în ce mai dificilă. În noiembrie 2016, Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care se precizează necesitatea contracararii presei ruse, Sputnik și RT fiind menționate în document ca principalele amenințări.

Unii politicieni occidentali, inclusiv senatori și congresmeni americani, precum și președintele francez, au acuzat Sputnik și RT că au intervenit în alegerile din SUA și Franța, dar nu au furnizat nicio dovadă. Oficialii ruși au numit astfel de acuzații nefondate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
RT, Sputnik, Pentagon, diplomați ruși
Tematic
Lavrov: Discriminarea Sputnik și RT încalcă angajamentele asumate în cadrul OSCE
Donald Trump la tribuna Asambleei Generale a ONU, imagine de arhivă

Trump uimește din nou: Surpriză la Adunarea Generală a ONU

91
(reînnoit 11:58 18.09.2020)
Donald Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU, acest lucru a fost anunțat șeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows.

CHIȘINĂU, 18 sep - Sputnik. Liderul american Donald Trump nu va participa personal la Adunarea Generală a ONU. Despre acest lucru informează RIA Novosti cu referire la șeful de cabinet de la Casa Albă, Mark Meadows.

Meadows a menționat că Donald Trump se va adresa Adunării Generale a ONU de la distanță... de la Casa Albă.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat în cadrul unui briefing că președintele rus Vladimir Putin intenționează să transmită un mesaj video la Adunarea Generală a ONU din 22 septembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
ONU, Donald Trump
Tematic
Trump a spus că la cuvântul „Rusia” deconectează televizorul


Загрузка...
Igor Dodon și Dmitri Kozak, imagine de arhivă

Negocieri Dodon-Kozak: Agenda discuțiilor și când vor avea loc

72
Președintele Igor Dodon a oferit mai multe detalii despre agenda discuțiilor care urmează să aibă loc în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice, cu participarea vicepremierului rus Dmitri Kozak.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. În cel mai apropiat timp urmează să aibă loc ședința Comisiei interguvernamental moldo-ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice, cu participarea vicepremierului rus Dmitri Kozak. Din cauza epidemiei de coronavirus, aceasta va avea loc în regim on-line. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unui nou episod ”Președintele răspunde”.

”Decizii pe care sper foarte multă să fie adoptate în cel mai scurt timp între Moldova și Rusia, și sunt sigur că vom afla despre asta în zilele sau săptămânile următoare, sunt patru înțelegeri care pe noi ne interesează foarte mult. Prima ține de creditul de 200 de milioane de euro, asupra căruia am convenit și urmează a fi semnat acordul, și cred că va fi semnat. A doua chestiune pe care o așteaptă toți moldovenii care se află în Rusia ține de protecția socială. Este vorba de faptul că cei care muncesc în Rusia, la întoarcere acasă să poată primi pensia aici. O a treia decizie ține de combustibil pentru agricultură. Nu pot deocamdată oferi mai multe detalii. Și a patra direcție este legată de coronavirus. Ne interesează foarte mult vaccinarea cetățenilor noștri. Nu va fi ușor să obținem aceste vaccinuri, dar eu sper foarte mult ca măcar câteva zeci de mii, sau 100-150 de mii de vaccinuri să le primim pentru a demara vaccinarea”, a declarat Dodon.

Totodată, pentru a evita unele speculații, șeful statului a subliniat că vaccinarea trebuie să fie un proces benevol.

Amintim că președintele Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru la Moscova în luna august unde a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației prezidențiale, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, unde au fost discutate chestiunile sus menționate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

72
Tagurile:
negocieri, Dmirti Kozak, Dodon
Tematic
Rezultatele vizitei la Moscova a președintelui Dodon: Ce subiecte au fost abordate
Kozak și Krasnoselski au discutat planurile de cooperare dintre Rusia și Transnistria


Загрузка...
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

0
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...