Sediul principal ONU

SUA au anunțat Consiliul de Securitate ONU sunt disponibile pentru negocieri cu Iranul

124
SUA nu vor să admită în continuare escaladarea situației și amenințarea păcii și stabilității în lume.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Reprezentantul permanent al SUA la Națiunile Unite, Kelly Craft, a expediat o scrisoare la adresa Consiliul de Securitate ONU în care a comunicat despre disponibilitatea Washingtonului de a purta negocieri cu Iranul, fără condiții prealabile, pentru a detensiona situația din regiune, transmite Reuters, cu referire la document, informează RIA Novosti.

Potrivit lui Craft, Statele Unite tind ”să nu admită amenințarea în continuare a păcii mondiale și a stabilității sau a escaladării din partea regimului iranian”.

Totodată, reprezentantul permanent a scris că uciderea generalului iranian Qassem Soleimani este justificată prin articolul 51 al Cartei ONU, care îi oferă statului dreptul la autoapărare.

Ea a subliniat de asemenea că atacurile aviatice ale SUA asupra milițiilor iraniene șiite al Hashd al-Shaabi, pe 29 decembrie 2019, au fost întreprinse ca răspuns la ”seria de atacuri din partea Iranului și a grupărilor susținute de acesta împotriva forțelor și intereselor SUA în Orientul Apropiat.

Omorârea lui Soleimani ar putea duce la tensionarea situației în Orientul Mijlociu>>>

La începutul lui ianuarie curent, Washingtonul a efectuat o operațiune de ucidere a lui Soleimani. Iranul a răspuns cu lovituri de rachetă asupra bazelor militare din Irak unde sunt dislocate forțele militare americane. Niciun militar SUA nu a avut de suferit.

124
Tagurile:
negocieri, Iran, ONU, SUA
Tematic
România, între SUA și Iran, se află ”în prima linie a frontului irakian”
Germania își va retrage o parte din militarii aflați în Irak după asasinarea lui Soleimani
A US Army's Patriot Surface-to Air missile system is displayed during the Air Power Day at the US airbase in Osan, south of Seoul on October 12, 2008

Spoliere ”strategică”: România alte sute de milioane SUA!

99
(reînnoit 18:50 19.10.2020)
În cele mai grele momente pentru economie și populație, România dă alte sute de milioane pe noi rachete, pentru ”a face faţă ameninţărilor prezente şi viitoare”

BUCUREȘTI, 19 oct – Sputnik. În plină criză pandemică și economică, România mai dă 300 de milioane de euro către SUA! Evident, pe rachete – de data asta unele ”antinavă”!

Informația este transmisă de corespondentul Radio România Actualități. ”Agenţia Statelor Unite de cooperare în domeniile securităţii şi apărării a notificat Congresul SUA în legătură cu hotărârea Departamentului de Stat de a aproba "o posibilă vânzare de instalații mobile de lansare rachete antinavă Guvernului României cu un cost estimat de 300 de milioane de dolari".

Ca de obicei în acest ”parteneriat”, România trebuie să primească și aprobare ca să plătească! 

Din aceeași sursă aflăm că Guvernul României a solicitat cumpărarea a două asemenea sisteme şi că ”vânzarea lor de către SUA României ar sprijini politica externă şi de securitate naţională a SUA prin consolidarea securităţii unui aliat NATO în ceea ce priveşte dezvoltarea şi menţinerea unei capacităţi puternice, gata de autoapărare”.

Agenţia Statelor Unite de cooperare în domeniile securităţii şi apărării mai arată că vânzarea acestor sisteme ”ar creşte capacitatea României de a face faţă ameninţărilor prezente şi viitoare prin consolidarea capacităţilor sale de apărare maritimă la Marea Neagră şi prin creşterea interoperabilităţii cu SUA”.

Și, desigur, principalul contractor american, adică beneficiar al banilor românești va fi același mega grup - Raytheon Missiles&Defense.

Președintele rus Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский
Totul devine logic – o țară lovită de crize economice și, mai nou, pandemice trebuie să se pregătească de ceva ce nu a lovit-o niciodată de la fondarea statului: atacul maritim.

Ar fi interesant de știut de părere au de aceste cheltuieli IMM-urile din România – sau industria militară sau cea conexă. Sau cei din agricultură. Sau cei din Sănătate. Sau pensionarii și părinții, pentru care nu există bani de pensii majorate, respectiv pentru alocații. Și așa mai departe. 

Părerea noastră am expus-o și cu alte ocazii – spoliere perversă și bătaie de joc nemaivăzută în istoria noastră. În schimb, alte state din lume au cunoscut binefacerile ”parteneriatelor” cu grupările americane de putere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

99
Tagurile:
dolari, SUA, România, Romania


Загрузка...
Președintele rus Vladimir Putin

Putin a propus prelungirea cu un an a START-III fără anumite condiții

43
(reînnoit 15:24 16.10.2020)
Președintele Federației Ruse a propus prelungirea cu un an a Tratatului Start III pentru a nu periclita stabilitatea strategică în lume.

CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a propus prelungirea actualului Tratat de reducere a armelor strategice cu un an, fără a înainta vreo condiție.

”Am o propunere, și anume, să fie prelungit actualul acord fără nicio condiție pentru cel puțin un an, pentru a putea desfășura negocieri consistente cu privire la toți parametrii problemelor care sunt reglementate prin acorduri de acest fel", a spus Putin.

El a menționat că acest lucru va permite „să nu lăsăm țările noastre și toate statele lumii care sunt interesate să mențină stabilitatea strategică, fără un document atât de important precum este Tratatul privind armele strategice ofensive”.

Statele Unite negociază cu Federația Rusă stabilitatea strategică, având în vedere că expiră termenul pentru prelungirea tratatului strategic START-3.

Tratatul START III dintre Rusia și Statele Unite a intrat în vigoare pe 5 februarie 2011. Acesta prevede că fiecare dintre părți își reduce arsenalele nucleare în așa fel încât, după șapte ani și ulterior, numărul total al armelor să nu depășească 700 de rachete balistice intercontinentale, rachete balistice pe submarine și bombardiere grele, precum și 1150 de focoase și 800 de sisteme de lansare desfășurate și nedesfășurate.

Acordul obligă Rusia și Statele Unite să facă schimb de informații cu privire la numărul de focoase și transportatori de două ori pe an. 5 februarie 2018 a fost termenul limită pentru ca Rusia și Statele Unite să atingă obiectivele START III.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
START-III, Putin
Tematic
Cu ce a fost servit adjunctul secretarului de stat al SUA la Moscova
”Bat în ușa deschisă”: Moscova atenționează SUA asupra unei mari greșeli


Загрузка...
Pavel Filip

Filip spune cum va acționa Partidul Democrat după alegeri

0
(reînnoit 15:03 20.10.2020)
Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a explicat în cadrul unui briefing ce se va întâmpla cu formațiunea după alegerile prezidențiale.

CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Liderul PDM Pavel Filip susține că formațiunea pe care o conduce nu le va da indicații cu cine să voteze la prezidențiale membrilor partidului și nici susținătorilor. 

„Noi nu credem că este necesar să le indicăm colegilor cu cine să voteze. Avem încredere în intuiția și experiența politică a coechipierilor”, a spus președintele PDM.

Pavel Filip a subliniat că este prioritar ca după alegerile prezidențiale țara să nu intre în blocaj politic. De aceea, el crede că politicienii nu trebuie să se axeze pe competiții, ci să caute soluții și compromisuri, pentru a evita destabilizarea. În acest sens, Filip a remarcat că Partidul Democrat a dat dovadă de „maturitate politică”, într-un trecut nu foarte îndepărtat, când a decis să facă o coaliție cu Partidul Socialiștilor. 

„Țara are nevoie de stabilitate și liniște, pe care PDM le-a asigurat și le asigură în continuare. (...) Partidul Democrat nu va radicaliza și mai mult scena politică, ci va încerca să prevină haosul care a dăunat atât de mult. Membrii și susținătorii noștri din teritoriu apreciază participarea noastră la guvernare. Guvernarea PDM-PSRM a venit în moment de criză”, a explicat Filip. 

Președintele PDM a lăsat să se înțeleagă că formațiunea pe care o conduce este deschisă pentru colaborare cu toate partidele. 

„Am înțeles că preocuparea cetățenilor ține de ceea ce se va întâmpla cu țara după alegeri. Cum se va evita ca țara să fie aruncată în incertitudine și haos. (...) Avem în partid oameni cu viziuni diferite, dar ceea ce ne unește și ne consolidează este interesul cetățenilor. (...) Ne vom uni cu toții în jurul unor obiective majore, ca să evităm intrarea în blocaj. În actuala situație nu este prioritară competiția politică, ci lucrurile care ne unesc”, a mai declarat liderul democraților. 

Amintim că în luna septembrie președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a declarat că formațiunea politică pe care o reprezintă nu va avea un candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Pavel Filip a ținut să menționeze că, în viziunea sa, dar și a membrilor partidului, în aceste alegeri există doar doi candidați. Potrivit lui, restul sunt doar zgomote de fundal.

Partidul Democrat nu vede sensul de a intra în acest război politic și de a irosi forțele oamenilor, a mai subliniat Filip atunci.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
alegeri prezidențiale, Partidul Democrat, Pavel filip
Тема:
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova - 2020
Tematic
Filip: PDM nu va avea un candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova


Загрузка...