Turcia

Ankara, despre cauzele care grăbesc apropierea Turciei de Rusia

252
(reînnoit 20:46 30.12.2019)
Acțiunile ostile pe care le întreprind SUA împotriva Turciei doar accelerează procesul de apropiere a Ankara de Moscova, susține purtătorul de cuvânt al lui Erdogan.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Acțiunile neprietenoase ale SUA față de Turcia împing țara spre o apropiere de Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui turc, İbrahim Kalın.

Anterior, președintele SUA, Donald Trump, a semnat legea bugetului de stat al apărării pentru anul fiscal 2020, care interzice transmiterea Turciei a avioanelor F-35, atât timp cât Ankara nu renunță la sistemele rusești S-400.

"Cine ne împinge încolo (spre Rusia)? Întreprindeți niște pași de creare a unui coridor terorist la frontierele noastre, nu luați în considerație Turcia în această regiune, forțați Turcia să caute o alternativă, iar apoi spuneți: “De ce vă mișcați în direcția Rusiei, nu spre noi?”. Vreți ca Turcia să nu se apropie de Rusia, însă sancțiunile doar grăbesc acest lucru. Turcia va continua să caute o alternativă", a declarat Kalın la postul de televiziune Tele7.

Potrivit lui, Turcia trebuie să-și diversifice nu doar sursele energetice, dar și sursele de achiziționare a armelor.

252
Tagurile:
relații, Rusia, SUA, Ankara, Turcia
Tematic
Test de rezistență pentru NATO: SUA anunță sancțiuni, Turcia - închiderea bazelor aviatice
Vizită oficială în Turcia: Președintele Igor Dodon oferă detalii - Video


Загрузка...