Președintele francez Emanuel Macrom, Cancelarul german Angela Merkel și președintele american Donald Trump

Summitul NATO de la Londra: Trump îi atacă pe Macron și Merkel

148
Donald Trump a lansat un atac dur la adresa președintelui francez Emmanuel Macron, dar și-a găsit timp să o critice și pe Angela Merkel, totul în timpul Summit-ului NATO de la Londra.

BRUXELLES, 3 dec - Sputnik, Daniela Porovăț. Cu ocazia participării la Londra la summitul NATO, președintele american Donald Trump s-a lansat într-o serie de critici dure la adresa lui Emmanuel Macron pentru afirmația acestuia potrivit căreia "NATO ar fi în moarte cerebrală".

Acesta a numit afirmația drept o "insultă" și i-a transmis că nimeni nu are nevoie atât de mult precum NATO.

”Nu poți spune așa ceva despre NATO. Este insultător să spui că NATO este în moarte cerebrală. Este o declarație obraznică”, a spus Trump, într-o conferință de presă susținută împreună cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, la Londra.

"Mă uit la el (Emmanuel Macron-n. red) și vă zic că are nevoie de protecție mai mult decât oricine altcineva și îl văd că se desprinde (de NATO-n. red). Așa că sunt puțin surprins”, a mai declarat Trump.

Liderul de la Casa Albă și-a reluat criticile și la adresa cancelarului german Angela Merkel căreia i-a reproșat că nu alocă suficienți bani pentru apărare și nu respectă obligațiile pe care le are în calitate de membru al alianței.

148
Tagurile:
Merkel, Macron, Trump, Londra, Summitul NATO
Tematic
Germania pledează pentru o fereastră a dialogului cu Rusia în cadrul NATO
Tensiuni NATO - Trump are întrevederi cu ”greii Europei” – nu și cu cei mici!


Загрузка...