Protestatari la Hong Kong, cu drapele americane

China a impus sancțiuni împotriva SUA

129
(reînnoit 11:58 02.12.2019)
Donald Trump a promulgat anterior două legi care se referă la Hong Kong – cu privire la drepturile omului și democrație, dar și cu privire la interzicerea livrării acolo a echipamentelor pentru Poliție.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. China a stopat examinarea solicitărilor americane cu privirea intrarea navelor și avioanelor în Hong Kong, a declarat un reprezentant oficial al Ministerului de Externe al RPC, citat de RIA Novosti.

De asemenea, Pekinul introduce sancțiuni împotriva câtorva organizații neguvernamentale din SUA, inclusiv Human Rights Watch, NDI și Freedom House. Aceste măsuri au fost luate drept răspuns la Legea cu privire la Hong Kong adoptată de Washington.

”Depinde de pașii ulteriori ai SUA când se va încheia aceasta”, a subliniat diplomatul.

Anterior, Donald Trump a promulgat două acte normative care se referă la Hong Kong – cu privire la drepturile omului și democrație, dar și cu privire la interzicerea livrarării acolo a echipamentelor pentru Poliție.

Documentele vin să rectifice Legea cu privire la politica SUA în privința Hong Kongului, din 1992, și presupun o revizuire anuală a relațiilor comerciale cu regiunea respectivă, în funcție de gradul de autonomie a acesteia.

De la începutul lunii iunie curent, în Hong Kong au loc proteste în masă provocate de examinarea Legii cu privire la extrădare. Drept urmare, autoritățile au făcut concesii, documentul fiind rechemat la începutul lunii octombrie.

Cu toate acestea, dezordinile nu au încetat, acestea devenind mai restrânse numeric, însă mult mai îndârjite. În doar o jumătate de an, în Hong Kong au avut loc 900 de demonstrații și marșuri, fiind reținute aproape șase mii de persoane.

129
Tagurile:
sancțiuni, China, SUA, Hong Kong
Tematic
Bloomberg: Cine este „marele câștigător” în războiul comercial dintre China şi SUA


Загрузка...