Igor dodon si Jens Stoltenberg

Dodon i-a amintit secretarului general al NATO Moldova este stat neutru

130
(reînnoit 11:33 05.09.2019)
În cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Bruxelles, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

CHIȘINĂU, 5 sept — Sputnik. După întrevederea avută cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, șeful statului a scris pe Facebook că a discutat cu acesta despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

"Am reiterat că statutul constituțional de neutralitate permanentă și politica externă echilibrată rămân o prioritate de bază pentru conducerea Republicii Moldova, dat fiind că aceasta presupune construirea unor relații de bună vecinătate cu toți partenerii internaționali în baza respectului reciproc", a scris Dodon pe pagina sade Facebook.

"Totodată, statutul neutru al Republicii Moldova înseamnă neparticiparea în blocuri militare, inclusiv NATO. Reieșind din acest considerent, intenționăm să obținem recunoașterea la nivel internațional a statutului constituțional de neutralitate permanentă a țării noastre", a mai precizat Igor Dodon.

130
Tagurile:
Jens Stoltenberg, Dodon, Moldova, nato


Загрузка...