Vizită de lucru a președintelui rus Vladimir Putin în Franța

Kremlinul, despre dialogul dintre Putin și Macron - detalii

113
(reînnoit 17:58 20.08.2019)
Părțile au dat dovadă de voință politică pentru a discuta toate subiectele - atât cele în care există consens, cât și chestiunile în care există divergențe.

CHIȘINĂU, 20 aug — Sputnik. Potrivit Kremlinului, negocierile dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron au fost ”intense, constructive și s-au desfășurat într-o atmosferă de încredere”.

„Ne-am pus de acord în privința celor mai importante probleme de pe agenda relațiilor bilaterală și internaționale”, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov.

Întâlnirea celor doi șefi de stat a avut loc la reședința de vară a președinților francezi - Fort Bregancon.

​Întrevederea a durat aproximativ trei ore și jumătate.

Potrivit lui Peskov, chiar dacă negocierile au avut în general un caracter pozitiv, acest lucru nu înseamnă că Putin și Macron au ajuns la un numitor comun asupra tuturor chestiunilor discutate.

”Ei au dat dovadă de voință politică pentru a discuta toate problemele - atât cele în care există consens, cât și chestiunile în care există divergențe”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.

Totodată, Potrivit lui Peskov, Macron a aflat care este poziția Rusiei din prima sursă, chiar de la șeful statului.

”Părțile au discutat principalele chestiuni de pe agenda relațiilor bilaterale și celei internaționale, problemele legate de climă, explorarea Arcticii, însă o atenție deosebită a fost acordată situației din Ucraina”, a subliniat Peskov.

Totodată, în cadrul vizitei lui Vladimir Putin în Franța, au avut loc negocieri cu participarea a două delegații, a celor doi miniștri de externe și au fost stabilite contacte între consilierii pentru afaceri internaționale, a mai precizat Peskov.

113
Tagurile:
Kremlin, Emmanuel Macron, Putin
Tematic
Brigitte Macron și-a luxat un umăr, dar va fi în stare să-l salute pe Putin
Întâlnirea dintre Macron și Putin va contribui la slăbirea sancțiunilor

SUA s-au retras din Acordul Cer Deschis: Care vor fi consecințele

39
(reînnoit 16:48 24.11.2020)
SUA s-au retras oficial din Acordul Cer Deschis. Documentul semnat în anul 1992 și intrat în vigoare în 2002, își propunea consolidarea securității în Europa după Războiul Rece.

Acordul le permite statelor semnatare să efectueze zboruri reciproce de recunoaștere de către aeronave de observație neînarmate, să adune deschis informații cu privire la forțele armate și evenimentele cu caracter militar. Moscova a declarat că regretă retragerea SUA din acord și a subliniat că această decizie dăunează securității regionale și internaționale.

Moscova a comentat retragerea SUA din acordul Cer Deschis>>>

Americanii și-au anunțat intenția de a se retrage din Acordul Cer Deschis în luna mai a acestui an, sub pretextul unor încălcări din partea Rusiei. Moscova respinge aceste acuzații, menționând că SUA au încălcat în mai multe rânduri documentul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
acord, retras, SUA
Tematic
Lavrov, despre situația din jurul Acordului Cer Deschis - detalii


Загрузка...

Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden

122
(reînnoit 19:29 23.11.2020)
Putin a fost întrebat dacă nu se vor deteriora și mai mult relațiile cu SUA din cauza că nu i-a adresat încă felicitări lui Biden cu ocazia victoriei în alegeri: iată ce a răspuns președintele rus.

Vladimir Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Joe Biden pentru victoria în alegerile prezidențiale din SUA. În cadrul emisiunii “Moscova. Kremlin. Putin”, de la postul de televiziune Rossiya 1, liderul rus a declarat că „nu există niciun subtext” în absența acestui mesaj de felicitare - Rusia este în așteptarea încheierii disputelor interne în SUA și anunțarea rezultatelor finale ale alegerilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

122
Tagurile:
Rusia, SUA, alegeri prezidențiale, Joe Biden, felicitare, Putin
Tematic
Se va confrunta oare Rusia cu „sancțiuni infernale” sub Biden?
La ce ar trebui să ne așteptăm de la Biden în privința Nord Stream-2: Expert


Загрузка...
Coronavirus

Iată care este cel mai frecvent simptom al coronavirusului - studiu

0
Datele Biroului Național de Statistică din Marea Britanie, colectate între august și octombrie 2020, au dezvăluit care este cel mai frecvent simptom al Covid-19. Contrar concepţiei obişnuite, cele mai frecvente simptome nu sunt febra și tusea uscată.

BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik, Doina Crainic. Cele mai recente date colectate de cercetătorii de la Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie au arătat că pierderea gustului și a mirosului (anosmia) a fost cel mai frecvent simptom raportat al Covid-19 în rândul celor care au fost testați pozitiv din august până în octombrie.

Dintre cei de peste 35 de ani, între 20 și 40% au suferit de anosmie, comparativ cu aproximativ 15-25% care au avut febră și 13-18%, care au fost cu tuse.

Diferența a fost și mai pronunțată în rândul tinerilor, până la 60% dintre cei sub 35 de ani suferind de anosmie față de 15 până la 25% care au avut febră și mai puțin de 10% tuse

Imaginea generală reflectată de date arată că, în perioada 15 august - 26 octombrie, numărul persoanelor care au fost testate pozitiv cu simptome precum pierderea gustului şi a mirosului a crescut la toate grupele de vârstă.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, numărul cazurilor pe glob se apropie de 59 de milioane și peste 1,38 milioane de oameni au murit. Țările cele mai afectate sunt Statele Unite, India și Brazilia. De asemenea, Franța, Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Argentina și Columbia sunt printre zece țări cele mai afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, simptome
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Ne va salva sau nu de coronavirus vaccinarea - expert
Aceste produse, periculoase pentru persoanele cu coronavirus


Загрузка...