Nicolae Popescu

Mesajul lui Nicolae Popescu pentru toți ambasadorii Moldovei - Video

563
(reînnoit 14:44 20.06.2019)
Iată ce mesaj le-a transmis ministrul de Externe al Moldovei tuturor ambadorilor după ce s-a întâlnit cu moldovenii din diasporă la Washington.

CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Ministrul moldovean de Externe, Nicolae Popescu, se află într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Oficialul a avut o întâlnirea cu membrii din diaspora, la Ambasada Republicii Moldova din Washington.

Popescu a constatat că existența unor ”relațiile complicate dintre ambasadă și o majoritate a membrilor diasporei”. Iată ce mesaj le-a transmis tuturor ambasadorilor.

”Nu am fost foarte fericit să constat relațiile complicate dintre ambasadă și o majoritate a membrilor diasporei și, tocmai de aceea, revin cu mesajul meu către toții diplomații Republicii Moldova de peste hotare: dumneavoastră nu serviți un ministru, un guvern sau un partid, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a precizat că funcțiile cheie ale tuturor ambasadorilor și ambasadelor este să fie în serviciul diasporei.

Popescu a mai precizat că ”fără relații excelente cu diaspora nici Ambasada nu își va putea face bine lucrul”, subliniind că trebuie să luptăm cu corupția și să fie îmbunătățit mediul investițional pentru ca ”toți oamenii noștri din diasporă să poată reveni sau investi în Republica Moldova”.

Precizăm că aceasta este prima vizită oficială a noului ministru de Externe, care a fost planificată încă de la învestirea guvernului Maia Sandu. Popescu și-a motivat decizia de a merge în Statele Unite ale Americii, prin faptul că SUA este ”unul dintre cei mai importanți parteneri strategici de dezvoltare ai țării noastre.

563
Tagurile:
Ambasadori, Nicolae Popescu
Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (128)
Tematic
Situația din Moldova, prezentată de Nicu Popescu în fața a 50 de diplomați din statele G7
Ministrul de Externe întreprinde o vizită în SUA: Cu cine se va întâlni – Detalii


Загрузка...