Președintele SUA, Donald Trump, și liderul Coreii de Nord,  Kim Jong-un

Expert: Întrevederea dintre Trump și Kim Jong-un, un show propagandistic

155
(reînnoit 17:35 28.02.2019)
Expertul în problemele regiunii Asia – Oceanul Pacific, Vladimir Terehov, a comentat pentru Sputnik rezultatele întrevederii liderilor SUA și Coreii de Nord.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Liderii SUA și Coreii de Nord nu au reușit să ajungă la un acord în chestiunea principală a summitului de la Hanoi, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

De altfel, Trump a calificat negocierile ca fiind „productive”, iar întrevederea – „constructivă”.

Expertul rus a menționat în comentariul său pentru Sputnik că întâlnirea dintre cei doi lideri a arătat mai degrabă ca un show.

„Acum în general există o astfel de tendință stranie: în loc de politică adevărată, urmărim niște acțiuni în stil de show, în care problemele serioase sunt discutate la un nivel extrem de jos de către persoane care au puține tangențe cu problema însăși”, a declarat Terehov.

Potrivit acestuia, inițial, atunci când a început procesul de destindere între SUA și Coreea de Nord, ar fi trebuit ca părțile să lichideze în primul rând toate problemele ce țin de principiala divergență privind abordarea problemei destinderii. SUA au cerut practic dezarmarea nucleară imediată, iar Coreea de Nord, la rândul ei, nu le-a putut da nici un fel de garanții.

„În realitate, trebuia să fie discutată o anumită foaie de parcurs, soluționarea treptată a acestei probleme și întreprinderea unor pași în întâmpinare de către părți. Deși, evident, faptul că liderii acestor țări se întâlnesc între ei înseamnă deja mult. La drept vorbind, acesta este singurul moment pozitiv. Însă va veni timpul când vor trebui să se ocupe și de soluționarea problemelor reale”, a concluzionat expertul rus.

 Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

155
Tagurile:
show, Kim Jong-un, Trump, Întrevedere
Tematic
Donald Trump: Kim Jong Un mi-a promis să nu mai efectueze teste nucleare
Răspunsul lui Trump la întrebarea Sputnik i-a uluit pe jurnaliștii occidentali


Загрузка...