Ministerul Afacerilor externe și Integrării Europene

Ultima oră: Ministerul de Externe, declarație cu privire la criza din Ucraina

211
(reînnoit 11:26 21.02.2019)
Secretarul de stat pentru cooperare bilaterală și multilaterală, Tatiana Molcean, efectuează o vizită de lucru la New York, Statele Unite ale Americii. Ea a făcut o declarație cu privire la criza din Ucraina.

CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Ministerul moldovean de Externe a emis un comunicat prin are își exprimă îngrijorarea față de ”perpetuarea crizei din Ucraina și a ostilităţilor din regiunile de Est ale ţării vecine, care afectează climatul de securitate din întreaga regiune”. Declarația a fost făcută miercuri de secretarul de stat Tatiana Molcean în cadrul dezbaterilor Adunării Generale a ONU privind ”examinarea situației în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei”.

”Republica Moldova nu recunoaște anexarea Crimeii de către Federaţia Rusă şi îşi reiterează preocuparea în legătură cu perpetuarea crizei din Ucraina şi a ostilităţilor din regiunile de Est ale ţării vecine, care afectează climatul de securitate din întreaga regiune”, a declarat Molcean.

Molcean a vorbit despre necesitatea sistării de către Federația Rusă a activităților destabilizatoare în regiunea din care face parte Ucraina și Republica Moldova, respectării cu strictețe a principiilor fundamentale de drept internațional și implementării depline a rezoluțiilor relevante ale Adunării Generale a ONU, în particular rezoluțiile cu privire la integritatea teritorială a Ucrainei și retragerea completă și necondiționată a forțelor militare  străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, reprezentantul țării noastre a reconfirmat ”disponibilitatea Republicii Moldova de a sprijini în continuare eforturile Ucrainei pentru depăşirea crizei din Donbas şi restabilirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”. 

Ministerul de Externe precizează că, în perioada 20-21 februarie, secretarul de stat pentru cooperare bilaterală și multilaterală, Tatiana Molcean, efectuează o vizită de lucru la New York, Statele Unite ale Americii.

211
Tematic
MAEIE a sesizat ONU și Consiliul Europei în legătură cu piloţii moldoveni aflați în Rusia


Загрузка...