Donald Trump

Trump a anunțat data celei de a doua întâlniri cu liderul coreean Kim Jong-un

120
(reînnoit 08:36 06.02.2019)
Donald Trump intenționează să aibă o a doua întâlnire cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, în Vietnam, în zilele de 27-28 februarie - anunțul a fost făcut de președintele american în discursul său despre Starea Naţiunii.

CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik. În discursul său privind Starea Naţiunii, preşedintele SUA, Donald Trump, a subliniat că evitarea unui război devastator cu Coreea de Nord este meritul său şi că planifică o a doua întâlnire cu Kim.

"Relația mea cu Kim Jong-un este bună .... Ostatecii noștri s-au întors acasă. Testele nucleare au fost oprite. Și nu a fost nicio lansare de rachete în mai bine de 15 luni", a afirmat Trump în discursul său, pretinzând că este încrezut în progresul procesului de pace în peninsula coreeană.

"Dacă nu aș fi fost ales președintele Statelor Unite, am fi acum, după părerea mea, într-un război major cu Coreea de Nord", a spus preşedintele american.

Trump și Kim au avut o întâlnire istorică în Singapore în iunie anul trecut, la care Coreea de Nord a fost de acord să-și desființeze programul nuclear în schimbul ridicării sancțiunilor care au afectat economia sa. În ciuda progresului, procesul a fost oarecum blocat, deoarece Washingtonul a refuzat să ridice vreo restricție înainte ca Phenianul să-și îndeplinească partea sa de acord.

​Între timp, Nordul a rămas fidel angajamentului său și nu a testat vreo rachetă din 2017. Phenianul a demontat, de asemenea, unul dintre poligoanele sale de testare și a depus eforturi semnificative pentru a-și îmbunătăți relațiile cu Coreea de Sud, în pofida prezenței continue a 30 de mii de militari americane acolo.

Înaintea mult așteptatei întâlniri SUA - Coreea de Nord, Kim a călătorit în China pentru a discuta despre denuclearizarea Peninsulei cu președintele Xi Jinping. În urma întâlnirii, Beijingul și-a exprimat speranța că Phenianul și Washingtonul se pot întâlni "la jumătate" pentru a ajunge la un acord care va aduce o pace și o stabilitate îndelungată în regiune.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

120
Tagurile:
discurs, Coreea de Nord, intalnire, Kim Jong-un, Trump
Tematic
Kim se angajează la "Denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene" - Ce va avea în schimb
Trump suspendă introducerea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord


Загрузка...