Sigmar Gabriel

Ex-ministru german: Kievul a încercat angajeze Berlinul într-un război

148
(reînnoit 17:41 02.12.2018)
Într-un interviu acordat televiziunii n-tv, fostul ministru german de Externe Sigmar Gabriel a subliniat, în contextul tensiunilor actuale din Marea Azov, că Ucraina a încercat să angajeze Germania într-un război din regiune, pe care Berlinul nu trebuie să-l permită.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Fostul ministru german de Externe Sigmar Gabriel a comentat situația actuală din Kerci, într-un interviu pentru N-TV, scrie Sputnik France.

”Nu cred că ar trebui să lăsăm ca Ucraina să ne antreneze într-un război pe care aceasta a încercat să-l facă", a declarat Gabriel.

Totuși, Gabriel a subliniat că "tot ceea ce a făcut partea rusă nu a respectat dreptul internațional". "În acest sens, consider că cancelarul german încearcă să încurajeze părțile interesate să-și normalizeze relațiile bilaterale".

Navele Ucrainei în Kerci, Rusia
Пресс-служба пограничного управления ФСБ РФ по Республике Крым

Trei nave ale flotei ucrainene au încălcat în dimineața zilei de 25 noiembrie granița rusă a coastei Mării Negre, în apropiere de strâmtoarea Kerci. Potrivit departamentului FSB din Crimeea, efectuau manevre periculoase și au refuzat să se supună ordinelor de la Garda de Coastă.

La ora 19:00, ora Moscovei, navele au făcut o nouă încercare de a efectua acțiuni ilegale în apele teritoriale rusești. Garda de coastă rusă a folosit apoi arme pentru a le opri. Trei soldați ucraineni au fost răniți și apoi au primit îngrijiri medicale, viaţa lor nu este în pericol.

Rusia a calificat incidentul o "provocare" și a deschis o investigație pentru încălcarea frontierei sale. Moscova a cerut țărilor occidentale care sprijină Kievul să influențeze autoritățile ucrainene. Acestea din urmă au decis luni să introducă legea marțială în anumite regiuni ale Ucrainei, de-a lungul graniței cu Rusia și de-a lungul coastelor Mării Negre și Azov, pentru o perioadă de 30 de zile.

148
Tagurile:
Kiev, razboi, Rusia, Kerci, Berlin
Tematic
Reglementarea incidentului din Kerci: Propunerea făcută de Erdogan
G7 a adoptat o declarație în legătucă cu incidentul din strâmtoarea Kerci


Загрузка...