Câţi bani au fost transferaţi în Moldova din străinătate în 2019

297
(reînnoit 14:39 08.02.2020)
Vedeţi în infograficul Sputnik Moldova din ce ţări ajung în ţara noastră cele mai multe transferuri băneşti.
Transferurile de valută în Moldova 2019
© Sputnik / Vadim Rusu

În perioada ianuarie-decembrie 2019, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit un miliard 222,89 de milioane de dolari, ceea ce este cu 3,5% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2018.

În decembrie 2019, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate a constituit puţin peste 100 de milioane de dolari americani, depăşind cu 12 la sută indicatorul de acum un an.

Ca şi până acum, lider în ceea ce priveşte transferurile băneşti în Moldova rămâne Rusia – în decembrie, suma mijloacelor transferate a fost de aproape 22 de milioane de dolari.

„În distribuția pe state a provenienței transferurilor în favoarea persoanelor fizice, de remarcat transferurile din Rusia cu o pondere de 20,9 la sută (255,91 mil. USD) din total, menţionează BNM într-un comunicat.

Pe locul doi în ceea ce priveşte transferurile de peste hotare se situează Israelul – 18,7 la sută, urmat de Italia – 12,3. În Top-5 se mai regăsesc SUA şi Marea Britanie.

Banca Națională a Moldovei atrage atenția asupra faptului că transferurile de mijloace bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor nu constau doar din remiterile cetățenilor Republicii Moldova care lucrează peste hotare, ci includ și astfel de transferuri unilaterale  precum pensiile, salariile şi alte transferuri valutare.

297
Tagurile:
2019, BNM, străinătate, valută, transferuri
Tematic
Cine hrănește Moldova: De unde vine valuta în țară


Загрузка...