Vă doriți o vacanță exotică - soare strălucitor, cer senin, temperaturi confortabile, verdeață luxuriantă, o boare de vânt călduț – oricine ar visa la așa ceva.
Mai ales când asta durează 365 de zile din an. Dacă astfel de perspective vă tentează, iată cel puțin 10 locuri unde puteți găsi tot anul asemenea climă binecuvântată.
Vedeți în infograficul Sputnik unde sunt astfel de locuri pe globul nostru.
CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Potrivit datelor Inspectoratului Național de Securitate Publică, în 2020 s-au produs 1811 accidente pe drumurile din țară. Astfel, în comparație cu 2019, se atestă o descreștere la toate compartimentele, cum ar fi:
Totodată, cele mai multe persoane traumatizate au fost cu vârsta cuprinsă între 31-64 ani, 611 persoane au fost traumatizate ușor și 277 pasageri au fost traumatizați grav.
Traseele cu risc sporit de producerea a accidentelor rutiere:
Datele arată că cele mai multe accidente au fost comise în zilele de sâmbătă – 275 cazuri și vineri– 265. Aceeași situație a fost și în 2019. Cele mai multe tragedii s-au produs în intervalul 16:00-18:00, circa 255 de accidente. Tot în această perioadă se menține nivelul ridicat al persoanelor decedate, fiind înregistrat decesul a 31 de persoane.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Este imposibil să afli cu exactitate în cât timp o persoană anumită iese din starea de ebrietate. Viteza eliminării alcoolului din organism depinde de calitatea și cantitatea băuturii spirtoase consumate, de particularitățile organismului și de alți factori.
Pentru a determina mai precis viteza eliminării alcoolului din organism, la ora indicată în tabel se recomandă să adăugați încă două ore.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. La acest sfârșit de săptămână, unitățile de schimb valutar ale celor mai importante bănci din Chișinău cumpără dolarul în medie cu 17,18 - 17,22 lei și îl vând cu 17,40 - 17,42 lei.
Băncile cumpără euro cu 20,87 - 20,89 lei și îl vând cu 21,14 lei.
Leul s-a depreciat la sfârșit de săptămână în raport cu principalele valute de referință, cu excepția hrivnei ucrainene, care scade nesemnificativ. Dolarul s-a scumpit cu 3 bani, euro a urcat cu 2 bani și leul românesc cu un ban în ziua de vineri.
La cursul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru 15-17 ianuarie, un dolar american este cotat cu 17,28 lei, un euro – cu aproape 21 de lei, o hrivnă ucraineană – cu 61,62 bani, un leu românesc – cu 4,31 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,58 bani.
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.
BNM a anunțat că ritmul anual al inflaţiei a constituit 0,39% în luna decembrie 2020.
Rezervele valutare ale BNM se cifrau la 3 miliarde 674 de milioane 820 de mii de dolari americani (3,674,820.33 milioane de dolari SUA) la finalul lunii noiembrie 2020. În 2020, rezervele valutare ale BNM au crescut constant, înregistrând record după record.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova