Cozonac, pască, ouă roșii - cele mai bune rețete pentru masa de Paști

208
(reînnoit 17:34 05.04.2018)
Paștele este sărbătoarea luminii și a bucuriei, este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, care a dat omenirii speranța mântuirii și a vieții veșnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos.
Paștele
© Sputnik / Nicolai Kibich

După ce vor participa la slujba de Înviere, creștinii vor veni acasă cu Lumina Sfântă luată de la biserică și cu bucate sfințite pentru masa de sărbătoare.

Începând cu noaptea învierii și în următoarele patruzeci de zile (până la Ispas), oamenii se vor saluta cu cuvintele „Hristos a înviat!" și vor răspunde: „Adevărat a înviat!". În aceste zile obișnuim să mergem în ospeție, la părinți, la rude, prieteni, neapărat cu mici daruri, dar și cu delicii pascale.

Pe masa de sărbătoare nu vor lipsi bucatele tradiționale — mielul, pasca, ouăle roșii, cozonacul. În infograficul Sputnik Moldova puteți afla detalii interesante despre sărbătoarea Paștelui — istorie, tradiții, dar și rețete delicioase de pască și cozonac, de coloranți naturali pentru vopsitul ouălor.

208
Tagurile:
Paste, Invierea Domnului, oua rosii, pasca, lumina, cozonac, slujba, sarbatoare, Moldova
Тема:
Sărbătorile Pascale 2018 (22)
Tematic
Important! Ce trebuie să cunoașteți despre ouă în ajunul Sărbatorilor de Paști
Atenție la vopseaua de ouă pe care o folosiți. La ce riscuri vă expuneți


Загрузка...