imagine simbol

Un autobuz a intrat într-o stație de așteptare - sunt șase morți

3426
(reînnoit 10:01 10.06.2021)
Tragedie cumplită în regiunea Sverdlovsk din Federația Rusă. Șase oameni au murit după ce un autobuz a intrat într-o stație de așteptare a transportului public.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Șase persoane au decedat după ce un autobuz a intrat într-o stație în regiunea Sverdlovsk din Federația Rusă, informează RIA Novosti.

„În satul Gornîi, de pe strada Kalinin, un autobuz a intrat în stația de la punctul de control al uzinei ca urmare a defectării frânei. Preliminar, zece persoane au avut de suferit, dintre care șase au murit”, a declarat pentru RIA Novosti un reprezentant al serviciilor de urgență din Rusia. 

Pe de altă parte, șeful serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Interne din regiune, Valeri Gorelîh, a declarat pentru RIA Novosti că sunt 15 victime în urma accidentului.

„Dimineață devreme, în orașul Lesnoi a avut loc un accident rutier teribil, ca urmare a căruia, potrivit datelor preliminare, șase persoane au murit și aproximativ 15 au primit răni de gravitate diferită. Toți au fost duși la spital, li se oferă asistență medicală necesară. La fața locului se află conducerea departamentului de poliție", a precizat interlocutorul.

Potrivit lui Gorelîh, un autobuz PAZ transporta muncitori la o întreprindere locală, în fața căreia se află o pantă mare. În timp ce ieșea de pe ea, frânele autobuzului au cedat, iar mașina a lovit porțile întreprinderii cu viteză mare și a intrat peste oameni în stația de autobuz, a explicat reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne.

La rândul său, poliția rutieră din regiunea Sverdlovsk a declarat pentru RIA Novosti despre cinci pietoni răniți, dintre care doi sunt în stare gravă. Autobuzul transporta aproximativ 50 de persoane.

Departamentul de politici informaționale din regiunea Sverdlovsk a declarat pentru presă că victimele vor fi repartizate la spitalele regionale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3426
Tagurile:
Stație, Rusia, autobuz, accident
Tematic
Accident mortal la Hâncești: Un bărbat, spulberat în timp ce traversa strada
Parc

Ce faci în weekend în Chișinău: Lista evenimentelor organizate de Primărie

133
(reînnoit 19:27 18.06.2021)
Municipalitatea organizează în acest weekend mai multe concerte în aer liber. Evenimentele au loc în cadrul proiectului „Dialog social cu chișinăuienii”.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Sâmbătă și duminică, autoritățile locale din Capitală organizează diverse manifestări cultural-artistice în aer liber. Concertele se vor desfășura între orele 10:00 și 14:00.

Astfel, fiecare poate alege între: programe de muzică populară, concerte cu muzică din creața compozitorilor autohtoni în interpretare corală a colectivelor de copii, muzică corală și romanțe, programe de dansuri, inclusiv populare, recitaluri de poezie, expoziții cu lucrări din creația copiilor, ateliere, master class, dar și alte activități interactive. 

Totodată, doritorii pot asista la manifestări cu genericul „Duminica Mare”, care vor avea lor sâmbătă, în scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfânta Amintire" din str. Miron Costin, sectorul Râșcani, iar duminică evenimentul se va desfășura în Parcul „Alunelul”, sectorul Buiucani.

Sâmbătă, 19 iunie:

  • În parcul „Alunelul” va avea loc o manifestare cultural-artistică cu genericul: „Prin creație spre stele”. Se vor organiza ateliere practice, activități cognitiv-distractive pentru copii, prezentarea lucrărilor copiilor Centrului de educație estetică „Lăstărel”.
  • În parcul „Valea Trandafirilor” (Havuzul muzical) se va desfășura o manifestare cultural-artistică cu genericul „Botanica baștina mea”. La eveniment va participa ansamblul Folcloric „Doina” (program de muzică populară), studioul de creație a copiilor „TIGY Academy” (program de muzică ușoară, corul „Poiușcie serdța” (program de muzică corală și romanțe) și ansamblul Folcloric „Baștina” (muzică populară).
  • În scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din str. Miron Costin va avea loc o manifestare cultural-artistică cu genericul: "Duminica Mare". Programul artistic va conține melodii și dansuri populare, prezentate de Centrul de activitate extrașcolară „Curcubeul”, sectorul Râșcani, Ansamblul folcloric „Opincuța”, Ansamblul „Zâmbetul”, Ansamblul de fluieraș, Ansamblul „Cireșarul”, Ansamblul folcloric „Ștefăneii”. Totodată, va avea loc o expoziție de lucrări plastice ale copiilor de la Centru de activitate extrașcolară „Curcubeul” din sectorul Râșcani.
  • La Scuarul Direcției Educație Ciocana, str. Alecu Russo, 57 va avea loc o manifestare cultural-artistică cu genericul „Curcubeul muzical”. La concert vor fi prezentate piese muzicale ale compozitorilor autohtoni în interpretarea corului „Allegretto” al CCCT „ Evrica”.
  • În scuarul „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” se va desfășura manifestarea „Luna lui Cireșar”. În cadrul evenimentului vor avea loc expoziții, prezentări, master class, ateliere (pictură, creație confecții tehnice, aeromodelism, arta decorativă) etc.

Duminică, 20 iunie:

  • În scuarul Dokuceaev se va prezenta un program cultural-artistic „Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului”. În cadrul evenimentului vor avea loc dansuri, recital de poezie, cântece, scenete teatrale prezentate de CCC „Floarea Soarelui”, ansamblul de dans modern „Tip-Top” și ansamblul de dans sportiv „Tinerețe”.
  • În scuarul din str. Kiev, Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” va prezenta un program cultural-artistic cu genericul: „Împreună creăm frumosul”. la eveniment va fi prezentată și o expoziție de origami cu lucrările copiilor de la Centrul de Creație Tehnică, sector Râșcani, master class de origami.
  • În scuarul Direcției Educație Ciocana, str. Alecu Russo, va avea loc un program muzical „Plai moldovenesc”, cu participarea ansamblului etnofolcloric „Ciucurel”, fondator Colegiul „MondostudArt”, ansamblul „MOLDOVIȚA” și grupul muzical de la CC „Convorbitorul”.         
  • La parcul „Alunelul” se va desfășura o manifestare cultural-artistică cu genericul „Duminica mare”. Va fi prezentat un spectacol muzical dedicat sărbătorii creștine ortodoxe „Duminica Mare”, cu participarea artiștilor Teatrului Etnofolcloric „Ion Creangă”.  

Autoritățile îndeamnă participanții la evenimente să respecte măsurile de protecție împotriva noului coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

133
Tagurile:
primărie Chişinău, Capitală, concert


Загрузка...

VIDEO - Imagini apocaliptice în Crimeea: Un ciclon puternic inundă peninsula