Oleg Belyakov

Incident în zona de securitate: Comentarii și detalii

116
Incidentul cu focuri de arme îndreptate spre un reprezentant al Tiraspolului din zona de securitate a fost comentat pentru Sputnik de șeful delegaţiei transnistrene din cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC), Oleg Belyakov.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik, Iulia Sorokopud. Partea transnistreană investighează un incident cu focuri de armă îndreptate asupra unui reprezentant al forțelor de ordine. Acesta s-a produs pe 2 mai, dar în regiune s-a anunțat despre asta abia acum.

Potrivit șefului delegaţiei transnistrene din cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC), Oleg Belyakov, s-a informat despre asta atunci când grupul operațional-de investigație a colectat suficiente materiale la fața locului

„Incidentul s-a produs pe 2 mai. Am anunțat acest lucru abia acum, deoarece în tot acest timp au fost întreprinse măsuri de investigație. Și acum, când aceste informații au fost confirmate și sunt fiabile, am anunțat toate detaliile. Dar ancheta continuă”, a subliniat Belyakov.

Potrivit lui, totul s-a întâmplat în zona scării podului care unește satele Bîcioc și Gura Bîcului. 

„Pe 2 mai, în jurul orei 17:00, trei bărbați au ieșit dintr-un Mercedes negru. Unul - cu o pușcă cu vizor telescopic. Acesta a tras trei focuri de armă în direcția mașinii unui ofițer al departamentului de frontieră transnistrean. Apoi a tras un foc asupra unui indicator rutier. După aceea, grupul înarmat a urcat în mașină și a fugit”. Despre asta a informat joi Oleg Belyakov presa locală. 

Partea transnistreană este convinsă că „tragerea din armă nu a fost fictivă, ci reală”.

„Slavă Domnului, toată lumea a scăpat vie și nevătămată. Dar împușcăturile din zona de securitate, în special punerea în pericol a vieții unui reprezentant al forțelor de ordine... Acest lucru ține exclusiv de competența CUC pentru a preveni escaladarea situației în zona de securitate. Problema este serioasă și vom lucra la ea mult timp", a declarat șeful delegaţiei transnistrene din cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC), Oleg Belyakov. 

Potrivit lui Oleg Belyakov, Chișinăul nu a comentat încă această situație, probabil acest lucru se va întâmpla la următoarea ședință a Comisiei Unificate de Control.

Reprezentanții Chișinăului nu dispun de informații despre acest incident.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

116
Tematic
Ce spune liderul de la Tiraspol despre victoria Maiei Sandu

Putin a depus flori la mormântul Ostașului Necunoscut

20
(reînnoit 16:24 22.06.2021)
Vladimir Putin s-a întâlnit cu veteranii de război și a depus flori la mormântul Ostașului Necunoscut de lângă zidul Kremlinului în ziua aniversării a 80 de ani de la declanșarea războiului de către Germania nazistă contra URSS.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a depus flori la Mormântul Ostașului Necunoscut de lângă zidul Kremlinului din Moscova, la cei 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Ceremonia, la care au participat veteranii de război, a avut loc marți, în livada Alexandrovski din Capitală. Până la depunerea de flori, președintele i-a salutat pe veterani, le-a strâns mâna și a discutat cu fiecare în parte.

Apoi aceștia au mers spre memorialul Focul Veșnic, președintele a depus un buchet de trandafiri roșii. Apoi, Putin a plecat spre aleea orașelor-eroi și orașele gloriei militare din livada Alexandrovski, unde a depus flori la fiecare stelă.

Ziua memoriei și durerii marchează începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. În acest an, pe 22 iunie sunt marcați 80 de ani de la invadarea Uniunii Sovietice de către Germania nazistă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20
Tagurile:
Rusia, Putin


Загрузка...
Alertă cu bombă

Alertă cu bombă în două sedii ale Judecătoriei Chișinău: Toți oamenii au fost evacuați

53
(reînnoit 15:43 21.06.2021)
O nouă alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău. De această dată au fost vizate două sedii ale instanței - Buiucani și Centru, care au fost încercuite de către echipele de intervenție.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Poliția Republicii Moldova anunță că un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că în sediile Buiucani și Centru ale Judecătoriei Chișinău se află explozibil. 

La fața locului au intervenit imediat toate serviciile specializate. Zona a fost încercuită, iar toți oamenii care se aflau în interior au fost evacuați. 

Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul.

Precizăm că în ultima vreme s-au înregistrat mai multe alerte false cu bombă. Penultima dată s-a întâmplat tot la Judecătoria Chișinău, la sediul Buiucani, pe 10 iunie. După verificările minuțioase efectuate de către echipele de intervenție s-a stabilit că alerta a fost falsă. 

Trebuie precizat faptul că alertele false cu bombă ne costă zeci de mii de lei - bani care sunt luați din bugetul public. 

Anterior, Serviciul de Informații și Securitate a elaborat un proiect de lege menit să descurajeze efectuarea apelurilor anonime la Serviciul 112, în care sunt anunțate alerte sau urgențe false.

Potrivit inițiativei, operatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova ar putea fi obligați să colecteze datele de identificare ale utilizatorilor cartelor SIM. Cu alte cuvinte, cartelele prepay ar putea fi vândute doar după ce persoana care le achiziționează prezintă actele de identificare.

În baza modificărilor propuse, făptașii ar putea fi ușor identificați și pedepsiți. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53
Tagurile:
poliția, Judecătoria Chisinau, alertă cu bombă
Tematic
FOTO: Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău - Toate persoanele sunt evacuate


Загрузка...
 Comisia Electorală Centrală

CEC a lansat un Centru de apel pentru cei care au mai multe întrebări referitor la scrutin

0
(reînnoit 18:26 23.06.2021)
Cei care nu cunosc procedura de vot sau la ce secție de votare sunt arondați ca să-și exercite dreptul la vot, acum pot să sune la Centrul de Apel CEC.  Totodată, prin intermediul acestuia nu bor putea fi depuse contestații.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a lansat Centrul de Apel pentru ca cei care întâmpină anumite dificultăți și au întrebări referitoare la procesul de vot. Astfel, Centrul va funcționa în perioada 23 iunie – 13 iulie 2021.

„Alegătorii vor putea solicita Centrului de Apel informații cu privire arondarea la secții de votare, procedura de vot, și altele. Menționăm că nu pot fi depuse contestații prin intermediul Centrului de Apel”, este menționat într-un comunicat de presă CEC. 

CEC a precizat că operatorii Centrului vor acorda asistența necesară și persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităților publice locale, dar și membrilor organelor electorale inferioare pentru ca aceștia să aplice uniform procedurile de gestionare a Registrului de stat al alegătorilor.

Totodată, în cadrul Centrului de Apel vor activa 12 operatori. Linia de informare a Centrului de Apel va funcționa de luni până vineri, între orele 8.00 - 17.00, iar în perioada 11-13 iulie 2021 programul de lucru va fi extins până la 24 de ore pe zi.

CEC a menționat că Centrul poate fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a Republicii Moldova sau din afara țării.

Doritorii de a adresa întrebări pot telefona la acest număr: (+373) 22 880101. 

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
alegeri parlamentare anticipate, linia verde, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
Întâlnire între ambasadorul SUA și conducerea CEC în prag de alegeri: Care a fost motivul


Загрузка...