un tren marfar a luat foc la Ialoveni

Un tren marfar a luat foc la Ialoveni: Două echipaje de pompieri au lutat cu focul

37
Un tren marfar care se deplasa spre stația Bălțați din raionul Ialoveni a fost cuprins de flăcări și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a lichida incendiul.

CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Incendiul s-a declanșat aseară în locomotiva trenului marfar care se îndrepta spre stația feroviară din localitatea Bălțați, raionul Ialoveni. 

Garnitura avea trei vagoane încărcate cu nisip și pietriș. Pentru a stinge flăcările la fața locului au intervenit două echipaje de intervenție, care au reușit să lichideze incendiul în câteva zeci de minute. 

Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că focul a distrus secțiunea motorului locomotivei. Deocamdată nu se cunoaște din ce cauză au izbucnit flăcările. Circumstanțele urmează să fie stabilite de pompieri. IGSU informează că timp de 24 de ore salvatorii au intervenit în 77 de situații de risc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
Ialoveni, tren, flăcări, Incendiu
FlyOne

Un avion s-a întors pe Aeroportul Chișinău imediat după decolare

230
(reînnoit 19:16 18.10.2020)
Un reprezentant al companiei aeriene a oferit detalii despre incidentul produs dimineață cu avionul FlyOne. Nava a fost nevoită să se întoarcă pe Aeroportul Internațional Chișinău imediat după decolare. 

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Un avion al companiei aeriene moldovenești FlyOne cu 173 de pasageri la bord a fost nevoit să se întoarcă pe Aeroportul Internațional Chișinău la câteva minute de la decolare. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către managerul de PR al operatorului avia Valeria Dumitriu. 

"Avionul charter 5325 către Sharm El-Sheikh al companiei Flyone a decolat în această dimineață conform programului, la ora 09.00, de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Câteva minute mai târziu, piloții au primit un avertisment de la sol cu ​​privire la un posibil defect al aeronavei", a spus interlocutoarea.

Potrivit Valeriei Dumitriu, conform protocoalelor, s-a decis revenirea pe Aeroportul Internațional Chișinău pentru a nu pune în pericol viața pasagerilor și a echipajului.

"Toți cei 173 de pasageri aflați la bord, precum și echipajul, nu au fost răniți. Aterizarea a fost efectuată în condiții de siguranță maximă. La aeroport, oamenii au primit apă. Au zburat cu un alt avion spre Sharm El-Sheikh la ora 14:00", a mai reprezentanta companiei aeriene.

Toți pasagerii au ajuns în siguranță la destinație. 

Будь в курсе всех новостей в Молдове и мире! Подпишись на наш канал в Telegram>>>

Смотрите Video и слушайте Radio Sputnik Moldova

230
Tagurile:
decolare, Aeroportul Chisinau, avion
Tematic
Incident aviatic: Două aeronave s-au ciocnit miercuri pe aeroport


Загрузка...
Police officers at  Marseille, southern France

FOTO - Șoc în Franța: profesor decapitat pentru blasfemii!

124
Un tânăr cecen musulman a ucis și decapitat un profesor care arătase unor copii niște caricaturi blasfematoare din controversata publicație Charlie Hebdo.

BUCUREȘTI, 17 oct – Sputnik. Suită de incidente uluitoare, cu final tragic! În mod cu totul inexplicabil, un profesor dintr-o localitate din apropierea Parisului le-a arătat unor copii – cu vârste în jur de 13 ani – caricaturi cu Profetul Mahomed, publicate de controversata publicație Charlie Hebdo.

Părinții copiilor povestesc șocați că profesorul de istorie le-a cerut elevilor musulmani să ridice mâna, apoi să iasă din clasă. Ulterior, le-a arătat celor rămași caricaturi din Charlie Hebdo. Părinții au reclamat gestul profesorului și s-au plâns de atitudinea acestuia.

Iar, în final, deznodământul a fost tragic: profesorul a fost ucis și decapitat – sau ucis prin decapitare – de un tânăr cecen, musulman, în vârstă de numai 18 ani.

Tânărul a fost observat de polițiști, care au văzut că are un cuțit mare – a fost somat să se culce la pământ, dar pentru că nu s-ar fi supus și s-ar fi manifestat agresiv, oamenii legii l-au împușcat mortal. Polițiștii susțin că, în momentul în care a fost împușcat, tânărul a strigat ”Allah Akbar!”.

Alături de tânăr, polițiștii au găsit trupul decapitat al profesorului de istorie.

Parchetul antiterorist francez a deschis o anchetă pentru ”asasinat legat de un act terorist”.

La locul crimei s-a deplasat aseară şi preşedintele Emmanuel Macron.

Cert este că asemenea agresiuni nu pot fi oprite dacă nu se oprește și o cauză care generează reacții violente: bătaia de joc blasfemiară la adresa celor mai sacre valori – credința, religia, indiferent care ar fi acestea.

În cazul tragediei Charlie Hebdo este condamnat abominabilul asasinat, dar multă lume a scos în evidență provocările permanente ale publicației, prin blasfemii fără sens, la adresa tuturor religiilor.

Reacția violentă a venit din partea musulmanilor mai radicali în ”apărarea” religiei lor decât alții; dar oare ce s-ar fi întâmplat dacă niște caricaturi blasfematoare, referitoare la religia mozaică ar fi fost publicate în Israel?!...

Fără a justifica reacțiile ucigașe, trebuie totuși înțeles că acestea nu trebuie provocate și că peste anumite limite NU se poate trece fără a genera furie și, iată, tragedii.

​Oare cât de normală este continuarea bătăii de joc și blasfemiilor din Charlie Hebdo după tragedie – și în contextul francez al înmulțirii unor imigrații musulmane cu elemente dure – algerienii și, mai nou cecenii sau afganii? Care e efectul acestor caricaturi idioate, decât bani pentru editori – plătite prin tensiuni în societate și, iată, prin tragedii?!

Oare cât de normal a fost ca bietul profesor să arate unor copii de 13 ani caricaturi cu Profetul Mahomed – Trimisul lui Dumnezeu, pentru musulmani?! Oare cât de normal era acest profesor de istorie?

Să nu uităm că însăși Europa creștină și novatoarele State Unite ale Americii pedepseau, până nu chiar așa demult, blasfemiile. Ba chiar și celebra organizație a progresului, Masoneria, nu ierta anumite situații – pedeapsa supremă, ”Arderea între coloane”, nefiind chiar o metaforă până acum ceva timp - cazuri s-au înregistrat și după crearea statului român.

Apărarea credinței a fost o cauză sacră timp de milenii – iar în sufletul multora a rămas ideea apărării prin toate mijloacele. În Islam, moartea pentru credință este calea martirilor – iar în zone ale lumii, pe care Occidentul le numește disprețuitor ”primitive”, manifestările, reacțiile sunt precum cele din legendele strămoșilor.

Ori, cunoscând aceste aspecte, de ce să provoci asemenea reacții, în condițiile în care NIMIC nu justifică și nu impune asta?!

Sosit la fața locului Macron a declarat ritos – ”Vreau să spun clar în această seară că nu vor trece - francezii să stea împreună în apărarea republicii lor”.

„Obscurantismul și violența care îl însoțesc nu vor câștiga - nu ne vor împărți, asta vor ei, așa că trebuie să stăm cu toții împreună”, a spus Macron, transmite Russia Today

Adică, sub semnul unei false libertăți de exprimare, toți francezii ar trebui să accepte mizeriile și blasfemiile - care vor provoca mai departe tensiuni și tragedii? Înțeleaptă e politica progresistă a lui Emanuel Macron!...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

124
Tagurile:
Decapitat, profesor, Franța
Tematic
Cine este autorul atentatului terorist produs aseară la Londra: Poliția oferă detalii


Загрузка...
Școala auto

Mii de oameni au făcut școala auto, dar nu pot obține permis

0
Peste 6000 de moldoveni nu pot fi admiși la examenele externe pentru obținerea permiselor de conducere, întrucât școlile auto la care și-au făcut studiile au licența expirată.

CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Au plătit taxe pentru a face studii și a obține permis de conducere, dar acum nu pot fi admiși la examene ca să devină șoferi. Este situația în care s-au pomenit peste 6000 de moldoveni. Aceștia au urmat cursuri de instruire la 47 de școli auto, cărora le-au expirat acreditările în perioada pandemiei. Iar pentru că în timpul stării de urgență a fost sistat procesul de evaluare a școlilor, acestea nu au putut obține actele permisive.

Școlile s-au adresat Guvernului cu soliditarea de a remedia problema, iar astăzi premierul a convocat o ședință specială pentru a discuta despre situația complicată în care s-au pomenit mii de oameni. 

La discuții au participat ministrul Educației Igor Șarov, directorul Agenției Naționale pentru Asigurarea Calității în Educație Andrei Chiciuc și directorul Agenției Servicii Publice Tatiana Cunețchi.

Înr-un comunicat de presă emis de Guvern se menționează că școlile auto au fost anunțate la începutul acestui an că trebuie să inițieze procedurile pentru evaluarea externă. Cu toate acestea, doar 6 din cele 47 cărora le-au expirat acreditările au depus cereri în acest sens. 

Chiar dacă au licența expirată, ele continuă instruirea persoanelor și formarea grupelor noi. În aceste condiții, prim-ministrul Ion Chicu a solicitat să fie publicată lista școlilor auto acreditate și a celor care nu au licența valabilă.

„Încurajăm persoanele ca înainte de a aplica la vreo școală auto să verifice datele oficiale, dacă este sau nu acreditată această instituție. (...) Trebuie să deblocăm situația și să nu admitem formarea cozilor de așteptare în procesul de evaluare a școlilor auto și, respectiv, la susținerea examenelor externe de către absolvenții acestora”, a declarat premierul Ion Chicu în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru a remedia situația, s-a propus ca școlile auto cărora le-a expirat licența să evalueze repetat cei peste 6000 de cursanți, suportând cheltuielile din bugetul propriu. Acestea urmează să elibereze noi fișe de școlarizare absolvenților. 

La începutul acestui an erau acreditate 181 de școli auto. În luna septembrie, 134 aveau actele permisive valabile, iar celorlalte le-a expirat între timp. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Permis de conducere, școala auto
Tematic
Imagini terifiante, la Criuleni: Un mort, trei răniți, iar "școala auto" a ars - Foto


Загрузка...