Președintele Parlamentului, Andrian Candu

Andrian Candu: "Să comemorăm victimele Holocaustului prin educare”

120
(reînnoit 16:42 27.01.2018)
Direcția Comunicare și Relații Publice a Parlamentului Republicii Moldova a emis un comunicat de presă în care anunță că președintele Legislativului, Andriarn Candu, a făcut o declarație de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

CHIȘINĂU, 27 ian — Sputnik. În declarația făcută în Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Holocaustului, președintele Parlamentului, Andrian Candu, afirmă că "după mulți ani, Moldova și-a acceptat, de rând cu alte state occidentale, partea întunecată a istoriei".

"În memoria celor 6 milioane de evrei uciși în timpul Holocaustului, fiecare dintre noi avem obligații — să nu uităm istoria noastră și să nu permitem vreodată din nou violența și exterminarea oamenilor pe criterii etnice, religioase, de sănătate sau oricare altele.

După mulți ani, Moldova și-a acceptat, de rând cu alte state occidentale, partea întunecată a istoriei. Aceasta înseamnă un prezent mai sigur și un viitor mai bun pentru toți locuitorii țării", a declarat președintele Parlamentului de la Chișinău.

După care el s-a referit la felul în care sunt reflectate în programelor școlare atrocitățile celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Copiii noștri învață în școli despre atrocitățile din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial față de evrei și romi, învață despre cei 79 de concetățeni Drepți între popoare, pentru că nu au cedat propagandei care intoxică cu ură și au avut curajul să salveze, riscându-și propria viață, alte vieți. Copiii noștri învață și din greșelile noastre, chiar și din cele mai rușinoase și dureroase. Ele trebuie recunoscute fără rezerve, pentru a nu fi repetate.

Este timpul să educăm noile generații că lupta împotriva intoleranței, antisemitismului și xenofobiei, discriminării, rasismului este o obligație a fiecăruia dintre noi", a menționat Andrian Candu.

În finalul declarației făcută publică de Direcția Comunicare și Relații Publice a Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a făcut și un apel: "Să comemorăm victimele Holocaustului prin educare".

120
Tagurile:
intoxică, salveze, evrei, romi, Holocaust, Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Holocaustului, Al Doilea Război Mondial, Andrian Candu, Chișinău
Serghei Lavrov

Lavrov: "UE poate participa la construcția marelui Parteneriat Eurasiatic"

72
Serghei Lavrov consideră că implementarea sistematică a inițiativei de formarea a unui mare Parteneriat Eurasiatic va spori competitivitatea tuturor participanților și va deveni un fundament pentru construirea unui spațiu continental de pace și stabilitate.

Chișinău, 7 apr – Sputnik. Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că participarea la construcția unui mare Parteneriat Eurasiatic este deschisă inclusiv pentru Uniunea Europeană, dacă Bruxelles-ul se va arăta interesat, transmite RIA Novosti.

Președintele FR, Vladimir  Putin
© Sputnik / Михаил Воскресенский

“ Inițiativa președintelui Putin, de formarea a unui mare Parteneriat Eurasiatic, promovează o agendă de unificare. Participarea la construcția acestui parteneriat este deschisă tuturor statelor continentului inclusiv pentru statele membre a Uniunii Economice Asiatice, ale Organizației de Cooperare de la Shanghai ori ale Asociația Statelor din Asia de Sud-Est dar și, dacă este interesată, Uniunii Europene”, a declarat Lavrov ediției pakistaneze a News International.

Ministrul rus de externe a menționat că implementarea sistematică a inițiativei nu numai că va consolida interconectarea pozitivă a acestor state dar va spori competitivitatea acestor participanți și va forma bazele necesare pentru construirea unui spațiu continental de pace și stabilitate.

Potrivit lui Lavrov, Federația Rusă este interesată să își consolideze cooperarea cu pakistanezii, indienii și alți parteneri din Eurasia în baza unor interese comune care țin de asigurarea securității și îmbunătățirea calității vieții tuturor locuitorilor de pe continentul eurasiatic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

72
Tematic
“Memoria eternă”: În Rusia a fost prezentat un nou proiect


Загрузка...

Cum patrulează poliția în situația declanșării stării de urgență

359
În noaptea de 4 aprilie, mai multe echipaje ale poliției au patrulat pe străzile municipiului Chișinău, după ce, în data de 3 aprilie 2021, la ora 23:00, a intrat în vigoare regim special de circulație a persoanelor în Capitală.

Comisia pentru Situații Excepționale în Municipiul Chișinău a interzis, începând cu data de 3 aprilie 2021, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00 – 5:00, cu unele excepții. Totodată a dat indicații și Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicare din Capitală să sisteze circulația transportului public municipal după ora 23:00, cu excepția curselor destinate pentru transportarea angajaților întreprinderilor strategice din municipiul Chișinău.

Starea de urgență a fost instituită pe o perioadă de 60 de zile, din 1 aprilie și până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

359
Tagurile:
deplasare, circulație, regim special, stare de urgență, poliția, patrulare


Загрузка...
Ампула на фоне логотипа Спутник V.

India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V

0
(reînnoit 18:55 12.04.2021)
Grupul de experți ai autorității de reglementare a medicamentelor din India a aprobat cererea de autorizare de urgență a vaccinului rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Comitetul de experți ai autorității de stat de reglementare din India în domeniul medicamentele au aprobat în cadrul ședinței de luni solicitarea pentru utilizarea de urgență a vaccinului rus Sputnik V, anunță Times of India, cu trimitere la surse.

Mai devreme, în cadrul unei ședințe de pe 1 aprilie, experții au solicitat companiei Dr Reddy's Laboratories un set de documente înaintea eliberării autorizației pentru utilizarea vaccinului Sputnik V. În special, experții s-au arătat interesați de datele “care se referă de toți parametrii imunogenității, inclusiv titrul mediu geometric pentru anticorpii neutralizatori de viruși și anticorpi specifici glicoproteinelor SARS-CoV-2 în ziua 42” și datele cu privire la efectele adverse grave. De asemenea, experții au solicitat informații cu privire la “corelația datelor cu privire la imunogenitate, inclusiv reacția celulară între testele etapei II și etapei III și o analiză comparativă a datelor cu privire la imunogenitate din etapa III, obținută în cadrul studiilor clinice indiene și rusești în diverse segmente temporare”.

În plus, experții au fost interesați de consistența datelor referitoare la rezultatele studiilor clinice din diferite loturi de vaccinuri, precum și de informații despre documentele de însoțire a vaccinului, inclusiv informații despre dozare, contraindicații și condiții de depozitare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
produce, rusesc, Vaccinul Sputnik V, india


Загрузка...