CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik, Ion Burzum. Misterioasa trupă din Republica Moldova, Carla’s Dreams, al cărei interpreți își ascund fața în spatele machiajului, și-a lansat două noi videoclipuri, care timp de câteva ore au atins un număr record de vizualizări pe rețele de socializare.
Admiratorii trupei glumesc: dacă anterior vedetele lansau un videoclip pe lună, iar apoi dispăreau pe o jumătate de an, astăzi aceștia își lansează noi producții pe bandă rulantă. În același timp, fanii au observat că interpreții au început să se repete — ultimele două videoclipuri seamănă ca două picături de apă. Publicul a adresat mai multe întrebări regizorului celor două clipuri.
Luni, 27 noiembrie, Carla’s Dreams au publicat un clip la piesa “Inima”, realizat în colaborare cu Delia și Animal de Pradă.
Anume ultima creație a trezit cele mai fierbinți dezbateri în spațiul virtual. Fanii au fost mirați că la filmarea ultimului clip au fost folosite decorațiile din clipul la piesa „Formula Apei”, lansat săptămâna trecut. Nu este exclus că regizorul și interpreții au făcut-o premeditat, lansând un mesaj ascuns.
Chișinău, 7 apr – Sputnik. Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că participarea la construcția unui mare Parteneriat Eurasiatic este deschisă inclusiv pentru Uniunea Europeană, dacă Bruxelles-ul se va arăta interesat, transmite RIA Novosti.
“ Inițiativa președintelui Putin, de formarea a unui mare Parteneriat Eurasiatic, promovează o agendă de unificare. Participarea la construcția acestui parteneriat este deschisă tuturor statelor continentului inclusiv pentru statele membre a Uniunii Economice Asiatice, ale Organizației de Cooperare de la Shanghai ori ale Asociația Statelor din Asia de Sud-Est dar și, dacă este interesată, Uniunii Europene”, a declarat Lavrov ediției pakistaneze a News International.
Ministrul rus de externe a menționat că implementarea sistematică a inițiativei nu numai că va consolida interconectarea pozitivă a acestor state dar va spori competitivitatea acestor participanți și va forma bazele necesare pentru construirea unui spațiu continental de pace și stabilitate.
Potrivit lui Lavrov, Federația Rusă este interesată să își consolideze cooperarea cu pakistanezii, indienii și alți parteneri din Eurasia în baza unor interese comune care țin de asigurarea securității și îmbunătățirea calității vieții tuturor locuitorilor de pe continentul eurasiatic.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Comisia pentru Situații Excepționale în Municipiul Chișinău a interzis, începând cu data de 3 aprilie 2021, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00 – 5:00, cu unele excepții. Totodată a dat indicații și Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicare din Capitală să sisteze circulația transportului public municipal după ora 23:00, cu excepția curselor destinate pentru transportarea angajaților întreprinderilor strategice din municipiul Chișinău.
Starea de urgență a fost instituită pe o perioadă de 60 de zile, din 1 aprilie și până pe 30 mai.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
COMRAT, 16 apr - Sputnik, Maxim Topal. Regiunea autonomă a primit aproximativ 1200 de doze de vaccin AstraZeneca de la Ministerul Sănătății. Ar fi trebuit să fie suficient pentru vaccinarea a 600 de persoane.
Însă după cum a menționat directorul Centrului de Sănătate Publică din Comrat, Ivan Hasta, la postul public de radio din Găgăuz, „de la bun început societatea, inclusiv comunitatea medicală, nu a acceptat vaccinul, l-au tratat o oarecare neîncredere”.
Acest lucru a fost provocat de numeroasele informații din presa străină și de la oficialități despre ineficiența vaccinului și efectele sale secundare, dintre care cel mai grav este blocarea vaselor de sânge (tromboză).
”Acest lucru a influențat negativ opinia oamenilor și din această cauză vaccinarea nu a prea mers la noi. În total, am vaccinat cu AstraZeneca în Găgăuzia doar 50 de persoane, majoritatea sunt lucrători medicali ", a spus Hasta.
Spre deosebire de AstraZeneca, vaccinul produs de Pfizer / BioNTech în cantitate de 348 de doze a fost utilizat integral în Găgăuzia.
Cu vaccinul rămas, în Găgăuzia s-a încercat vaccinarea oamenii în cadrul celei de-a doua etape a campaniei - persoane cu vârsta de peste 60 de ani, precum și persoanele cu comorbidități periculoase. Însă nici în rândul acestora vaccinul „nu s-a bucurat de o aprobare largă”.
"Valabilitatea acestui vaccin este până la 31 mai. În urma tuturor acestor acțiuni, pentru ca vaccinul să nu fie pierdut în totalitate, l-am returnat pentru ca să fie utilizat în alte regiuni ale Moldovei. Am coordonat acest lucru cu Ministerul Sănătății. Vaccinul a fost redistribuit către alte regiuni. La noi a doua etapă a vaccinării în general nu a mers ", - a adăugat specialistul.
El și-a exprimat speranța că vaccinul ”Sputnik V” produs în Rusia va fi la mare căutare în rândul locuitorilor din Găgăuzia.
"Moldova urmează să primească 182 de mii de doze de vaccin ”Sputnik V”. Dintre acestea, 62 de mii de doze sunt prevăzute pentru Transnistria. Restul vor fi distribuite uniform în toate regiunile țării, în funcție de numărul populației. Suntem interesați să-i vaccinăm pe toți lucrătorii din Sănătate. Sper că vaccinuri vor fi și mai multe și vor fi suficiente pentru a doua etapă a campaniei de vaccinare ", a menționat Hasta.
Până în prezent, 63 320 de persoane din Moldova și-au administrat prima doză de vaccin împotriva coronavirusului de la diferiți producători. Aceasta reprezintă doar aproximativ 2% din populația țării. În Găgăuzia au fost vaccinate doar aproximativ 400 de persoane.
Pentru ca imunitatea să se producă cu succes, oamenii trebuie să primească a doua doză de vaccin în timp de opt săptămâni de la prima vaccinare.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova