Metroul din Mexico City

Grav accident de metrou la Mexico Citi morți și răniți: Video

89
(reînnoit 08:02 04.05.2021)
Zeci de persoane au fost rănite după ce o porțiune a unei căi ferate suspendate din suburbia Olivos din Mexico City s-a prăbușit, provocând deraierea unui tren de metrou.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Potrivit rapoartelor neoficiale de la fața locului, cel puțin 50 de persoane au fost rănite, după ce trenul de metrou a deraiat de pe secțiunea prăbușită a Liniei 12, luni seara, cu puțin înainte de ora locală 23:00.

​Ziarul El Universal a raportat șase morți și 80 de răniți, citând serviciile de urgență care au răspuns la fața locului. Potrivit unor informații actualizate ale autorităților, ar fi vorba de 13 persoane decedate și aproximativ 70 de răniți, potrivit RIA Novosti. Primarul Claudia Sheinbaum s-a deplasat la locul tragediei.

În imaginile de la locul accidentului pot fi văzute vagoanele de tren atârnând deasupra suporturilor distruse, în timp ce echipele de salvare încearcă să evacueze pasagerii care ar putea fi în interior.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

89
Tagurile:
deraiat, metrou, accident
Camion

Un moldovean a fost strivit de un camion cu numere moldovenești în Rusia

118
Un moldovean plecat la muncă în Rusia a fost strivit de camionul pe care lucra. Acesta efectua niște lucrări de reparație sub vehicul, iar la un moment dat mașina a căzut peste el.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a confirmat că un cetățean al țării noastre a murit în urma unui accident care s-a produs miercuri, 28 aprilie, în regiunea Penza, Federația Rusă. Redacția Sputnik Moldova a intrat în posesia declarațiilor unui martor ocular.

„Bărbatul era sub camion, efectua niște lucrări de reparație, apoi cricul auto s-a rupt și mașina a căzut peste el și l-a strivit. Nenorocirea s-a întâmplat pe kilometrul 631, drumul M5, regiunea Penza”, a menționat martorul accidentului. 

Un bărbat a fost strivit de un camion cu numere moldovenești în Rusia
© Photo : Talgat Safarov
Un bărbat a fost strivit de un camion cu numere moldovenești în Rusia

Responsabilii de la noi au declarat că informația a fost verificată prin intermediul surselor oficiale. Astfel, misiunea diplomatică a stabilit contactul cu rudele bărbatului și în prezent oferă asistența informațională și consulară necesară în vederea repatrierii victimei în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

118
Tagurile:
camion, Rusia, accident grav
Tematic
Accident grav la Botanica: Microbuz răsturnat peste un autoturism


Загрузка...
Aerostar Festival. Imagine simbol

Video: Au fost publicate imagini cu prăbușirea avionului la Vadul lui Vodă

185
(reînnoit 09:08 27.04.2021)
Momentul prăbușirii avionului de antrenament Festival R40 în apropiere de Vadul lui Vodă a fost surprins într-o înregistrare video.

CHUȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Înregistrarea video în care este surprinsă prăbușirea avionului a fost publicată pe canalul Telegram al pasionaților de aviație civilă Runway09.

În video se vede cum după câteva minute de zbor și o încercare de viraj, avionul pierde din viteză și se prăbușește la sol.

Amintim că un avion de mici dimensiuni cu două persoane la bord s-a prăbușit în după amiaza zilei de 18 aprilie, în apropiere de aerodromul din orășelul Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău.

Potrivit informațiilor salvatorilor, aeronava a căzut după ce a decolat la o înălțime de 200 -300 metri. Din fericire, în urma impactului obiectului de zbor cu solul nu s-a produs explozie sau incendiu. Persoanele aflate au ieșit de sine stătător din avion. Acestora le-au fost acordate îngrijiri medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

185
Tagurile:
Vadul lui Vodă, prăbușit, avion
Tematic
Accident aviatic la Vadul lui Vodă: Salvatorii oferă detalii - Foto


Загрузка...
Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования COVID-19

Primul autotest antigen COVID-19 românesc, autorizat

0
(reînnoit 14:18 07.05.2021)
Agenția Națională a Medicamentului și a dispozitivelor medicale pentru uz medicinal a validat autotestul Antigen COVID-19 dezvoltat și comercializat de DDS Diagnostic. Este unicul autotest din România pentru diagnosticarea COVID-19 validat de ANMDM.

BUCUREȘTI, 8 mai – Sputnik. Vești bune pentru români: în sfârit, vor putea să se testeze în scopul diagnosticării infecției cu COVID-19 folosind un produs autohton.

Și aceasta pentru că Agenția Națională a Medicamentului și a dispozitivelor medicale pentru uz medicinal a validat autotestul Antigen COVID-19 dezvoltat și comercializat de DDS Diagnostic, fiind, de altfel, unicul produs de acest gen validat în România.

Compania informează că primele autoteste antigen din România pentru diagnosticul SARS-CoV-2 sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zile, fără supraveghere medicală şi au o acurateţe foarte mare.

”Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susţine şi uşura procesul de testare în masă şi în România, aşa cum au făcut şi alte ţări europene, precum Germania, Franţa, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt educaţia, cultura, HoReCa etc”, spune fondatorul și liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic, Dana Stan.

Avantajul major al acestui produs îl reprezintă faptul că testarea nu mai este condiționată de prezența personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă și la scară largă a infecțiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa și a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de peste un din pricina pandemiei de coronavirus.

Aceste teste au o serie de avantaje, subliniază reprezentanții companiei. Este vorba despre faptul că: permit utilizarea personală/autorecoltarea fără nici un fel de risc; se fac fără supraveghere medicală; sunt foarte uşor şi simplu de utilizat, fiind complet neinvazive; au o precizie de peste 98%; proba se poate recolta în orice moment al zilei, fără o pregătire prealabilă a persoanei care se testează; timpul de reacție este de 10 – 15 minute; proba nazală este cea mai relevantă pentru SARS CoV-2, având în vedere că este un virus al căilor respiratorii; poate indica infecția și la persoane asimptomatice, dacă infecția este activă; nu dă interferențe cu virusul gripal.

Testele pot fi achiziționate online și din rețelele de farmacii și magazine partenere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Romania, România, COVID-19, Test


Загрузка...