Acces interzis  Politia

Sfârșit cumplit: Tamponată cu mașina și lăsată moară

299
Poliția îl caută acum pe un conducător auto care a tamponat o femeie în raionul Călărași, aceasta fiind găsită fără suflare pe marginea drumului.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. O femeie a fost găsită fără suflare aseară pe marginea șoselei, lângă satul Bahmut, raionul Călărași.

Acces interzis - Poliția
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Poliția a constatat, conform probelor acumulate, că femeia a fost lovită de o mașină de model „Hyundai Accent”. Conducătorul auto ni a anunțat cazul la 112, dar și-a continuat călătoria, lăsând-o pe femeie să moară pe marginea drumului.

Victima avea 43 de ani și era locuitoare a satului Bahmut.

De ce se presupune că femeia a fost tamponată de un „Hyundai Accent”?

„Pe traseu au fost găsite urme asemănătoare uleiului de răcire, o bucată de plastic, care ar fi de la bara de protecție a unui autovehicul, un dispozitiv de iluminare anticeață cu un cod care ar aparține autovehiculelor de model „Hyundai Accent” anii 2006-2010”, a declarat pentru presă Cristina Vicol, de la Inspectoratul de Poliție Călărași.

Menționăm, în context, că unii conducători auto părăsesc locul accidentului și lasă victima în voia sorții din cauza puternicului șoc emoțional pe care-l suportă – aceasta este o explicație a psihologilor. Unii anunță cazul la Poliție după o vreme, când se stabilizează cât de cât emoțional.

Poliția îl caută acum pe conducătorul auto vinovat de tragedie. Cazul a fost înregistrat la IP Călărași.

Pietonii - o categorie vulnerabilă în trafic

Poliția Chișinău atenționa zilele acestea că pietonii sunt una dintre cele mai vulnerabile categorii de participanţi la trafic.

În capitală, „conform ultimelor date statistice, s-a constat o creștere a numărului accidentelor rutiere, în special a celor cu implicarea pietonilor. Doar în ultimele 9 luni ale anului curent au fost înregistrate 233 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, care s-au soldat cu 234 de persoane traumatizate și 10 persoane decedate”, semnala Poliția Chișinău.

Instituția a formulat un set de recomandări pentru pietoni

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

299
Tagurile:
tamponat, mașina
Tematic
Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă: Sfaturi ale automobiliștilor din Chișinău
Incendiu soldat cu deces, localitatea Gribova, Drochia

Detalii despre incendiul din satul Gribova - un copil de doi ani și-a pierdut viața: Foto

60
(reînnoit 12:57 24.02.2021)
Doi copii au avut de suferit în urma unui incendiu, dintre care unul a murit. Cauza izbucnirii focului într-o locuință din satul Gribova, raionul Drochia, ar fi exploatarea necorespunzătoare a sobei, potrivit salvatorilor. Reporterul Sputnik a fost la fața locului.

CHIȘINĂU 24 feb - Sputnik. Incendiul, care a luat viața unui micuț de doar doi ani, a izbucnit marți, în jurul orei 15:00. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de pompieri pentru a lichida flăcările. În timpul intervenției, salvatorii au depistat cadavrul parțial carbonizat al unui copil de doi ani. Potrivit pompierilor, în urma incendiului au fost afectate mai multe bunuri materiale din preajma sobei. Totodată, în locuință se mai afla un minor de 11 ani. El a suferit arsuri de gradul II în timp ce a încercat să stingă focul cu forțele proprii. Copilul a fost transportat de urgență la spitalul raional pentru îngrijiri medicale. 

Incendiu soldat cu deces, localitatea Gribova, Drochia
© Sputnik / Crina Balea
Incendiu soldat cu deces, localitatea Gribova, Drochia

Miercuri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a venit cu precizări în ceea ce ține cauza izbucnirii focului. Potrivit IGSU, în urma unor cercetări la fața locului s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul a avut loc în urma încălcării regulilor antiincendiare la exploatarea sobei. Specialiștii au stabilit că soba, în stare de funcționare, a fost lăsată în supravegherea copiilor, fapt ce a dus la producerea arderii și răspândirea flăcărilor.

Incendiu soldat cu deces, localitatea Gribova, Drochia
© Sputnik / Crina Balea
Incendiu soldat cu deces, localitatea Gribova, Drochia

Unul dintre reporterii Sputnik Moldova a mers la fața locului pentru a afla mai multe detalii despre tragedia produsă. Potrivit localnicilor din satul Gribova, raionul Drochia, copilul de doi ani care a murit în urma incendiului a fost lăsat în grija surorii, mama acestuia fiind plecată la muncă în străinătate. Cel de-al doilea copil, de 11 ani, este al proprietarei casei, care locuiește în concubinaj cu un bărbat. Marți, când a avut loc incendiul, femeia era plecată la magazin, iar bărbatul era prin sat, copii rămânând singuri acasă. 

Incendiu soldat cu deces, localitatea Gribova, Drochia
© Sputnik / Crina Balea
Incendiu soldat cu deces, localitatea Gribova, Drochia

Cazul este în continuare investigat de organele de drept. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să nu lase copiii de unii singuri cu focul pornit în sobă. Totodată, pompierii recomandă ca exploatarea surselor de încălzire să fie efectuată doar de către adulți pentru a evita producerea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2021, în Republica Moldova au avut loc 310 incendii în care au decedat 32 persoane, inclusiv un minor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
Drochia, arsuri, copil, deces, Incendiu
Tematic
Incendiu în sectorul Ciocana al Capitalei


Загрузка...
Pompieri

Tragedie în Sângerei: O femeie și-a pierdut viața - detalii

122
O femeie din Sângerei a decedat în propria casă, după ce aceasta a fost cuprinsă de flăcări. Salvatorii, ajunși la fața locului, au găsit cadavrul carbonizat.

CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. O femeie de 68 de ani a ars de vie în propria locuință, după ce casa acesteia a fost cuprinsă de flăcări. Totul s-a întâmplat în orașul Sângerei în seara zilei de 20 februarie. Ajunse la fața locului, cele două echipaje de salvatori au stabilit că focul a cuprins bunurile materiale din locuință.

În procesul de lichidare a incendiului angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au depistat cadavrul parțial carbonizat al proprietarei. Primele versiuni înaintate de angajații IGSU în acest caz sunt încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei și neatenția la utilizarea focului deschis. Cauza finală urmează a fi stabilită ulterior.

Totodată, pompierii îi atenționează pe cetățeni să respecte cu strictețe regulile antiincendiare pentru a preveni situațiile de risc. Conform informațiilor IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 39 de situații de risc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

122
Tagurile:
foto, Sângerei, tragedie
Тема:
Viața în Moldova
Tematic
Incendiu în sectorul Ciocana al Capitalei


Загрузка...
Парламент

Dodon, despre scenariile de evoluție a situației politice în Moldova

67
(reînnoit 00:12 25.02.2021)
Dodon consideră că mijloacele financiarei necesare pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate ar ajunge pentru vaccinarea tuturor pensionarilor, lucrătorilor medicali, cadrelor didactice și polițiștilor.

CHIȘINĂU,  24 feb – Sputnik. Fostul președinte al Moldovei, liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon, este de părere că sunt trei scenarii potrivit cărora ar putea evolua evenimentele politice în Moldova.

”Noi avem trei scenarii de bază. Primul scenariu – doamna Maia Sandu coboară pe pământ și execută hotărârea Curții Constituționale. În cazul acesta, dumneaei semnează decretul de desemnare a doamnei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.Și atunci în decurs de maxim 15 zile Durleștanu va fi votată în funcția de prim-ministru. Acesta este scenariul cel mai bun pentru țară”, a afirmat Dodon.

Maia Sandu și noua tentativă de a armoniza puterea în țară>>>

Al doilea scenariu, potrivit liderului PSRM, presupune că Sandu va refuza categoric să execute decizia Curții Constituționale. Atunci țara va intra într-o stare de incertitudine destul de lungă.

”În scenariul doi am putea fi cu acest guvern interimar și fără alegeri anticipate pentru următorii doi ani, până la alegerile parlamentare ordinare din anul 2023. Și un astfel de scenariu este posibil, Pentru că președintele țării nu are posibilitatea să dizolve Parlamentul dacă nu întrunește normele constituționale”,  a spus liderul PSRM.

Potrivit lui Dodon, legea presupune că este necesar să  înainteze încă o dată un candidat la funcția de prim-ministru care să nu fie votat. "Însă conform deciziei de ieri a Curții Constituționale ea nu poate înainta un alt candidat decât cel  propus de majoritatea parlamentară. În al doilea scenariu nu se va întâmpla nimic - nici alegeri anticipate, nici referendum, dar va exista un guvern interimar până în 2023", a spus Dodon.

Al treilea scenariu, așa cum a menționat socialistul, este mai dificil, cu destabilizare totală, cu proteste în masă, cu ieșirea situației de sub control și nu este clar la ce ar putea duce.

Liderul PSRM a subliniat că, la această etapă, singura soluție este votarea unui guvern. El a amintit că organizarea alegerilor parlamentare anticipate ar putea costa bugetul țării 120 de milioane de lei.

Ce se va întâmpla dacă Sandu va respinge noul candidat la funcția de premier - expert>>>

"Hai să explicăm ce înseamnă aceste 120 de milioane. Vaccinul rusesc ”Sputnik V”, care este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente din lume și sper că va fi înregistrat și în Republica Moldova, ca să o putem obține ... În Rusia de la producător vaccinul costă în jur de  5-6 dolari, adică 100-120 lei. Prin urmare, 120 de milioane de lei pentru alegerile anticipate înseamnă un milion de vaccinuri, dacă le cumpăm ", a spus Dodon.

Potrivit fostului președinte al țării, din costul alegerilor anticipate, asupra cărora insistă Maia Sandu, por fi vaccinați toți pensionarii, toți medicii, toți profesorii, toți polițiștii și încă îți mai rămân câteva sute de mii.

După hotărârea CCM, Sandu alege o cale riscantă, de confruntare frontală cu Parlamentul>>>

De altfel, Dodon consideră că în țară trebuie să fie autorizate vaccinuri produse atât în Vest, cât și în Est.

Liderul PSRM a menționat că Partidul Socialiștilor nu se teme de alegerile parlamentare anticipate, dar a atras atenția asupra faptului dacă acestea vor fi în măsură să rezolve problemele cu care se confruntă țara.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
Maia Sandu, alegeri anticipate, situația politică actuală, scenarii, Dodon
Tematic
Cum a comentat Igor Dodon decizia de ultimă oră a Curții Constituționale
Nagacevschi: Președinția nu vrea să accepte că suntem republică parlamentară


Загрузка...