Autoritățile în alertă, aeronavă neidentificată

Autoritățile în alertă: O aeronavă neidentificată, deasupra Moldovei - detalii

6148
(reînnoit 22:43 20.07.2019)
O aeronavă neidentificată a fost detectată de angajații Ministerului Apărării. Un avion de mici dimensiuni a dispărut de pe radar în seara de 19 iulie, în regiunea Orheiului. O echipă de salvatori și polițiști continuă căutările.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Un avion de mici dimensiuni a dispărut de pe radar la 19 iulie, în jurul orei 18:00, existând suspiciunea că s-ar fi prăbușit lângă satul Chiștelnița, din raionul Telenești.

Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de responsabili de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Ofițerului de presă al Inspectoratului General de Poliție ne-a oferit mai multe detalii pe acest caz.

”La data de 19 iulie 2019, la ora 18:55 o aeronavă neidentificată de mici dimensiuni a pătruns pe teritoriul Republicii Moldova, care a dispărut din vizorul radarului în momentul deplasării din spațiul aerian al satului Cucuruzeni, raionul Orhei spre localitatea Chiștelnița, raionul Telenești. În prezent, angajații poliției din cadrul a trei inspectorate, Orehei, Rezina și Telenești, întreprind măsurile necesare cu scopul de a identifica aeronava. De asemenea sunt implicați și angajații INP și salvatorii. În prezent, încă nu au găsit nimic”, a declarat ofițerul de presă al IGP, Irina Burdujan.

Potrivit ei, informația privind aeronava a fost anunțată inițial de Ministerul Apărării.

O echipă formată din 9 salvatori și 12 polițiști a început căutările încă de aseară, dar deocamdată nu a depistat nici aparatul prăbușit, nici oameni care ar avea nevoie de ajutor.

IGSU nu a precizat dacă există martori care ar confirma prăbușirea aparatului.

Presa locală scrie că avionul, cu două locuri, ar fi înregistrat peste hotare, cel mai probabil în Ucraina, și urma să părăsească spațiul aerian al Republicii Moldova.

6148
Tagurile:
Teleneşti, prabusit, avion
Tematic
Avertizare: Tragedia aviatică în care a fost implicat „MH370” se poate repeta cu alt avion


Загрузка...