Poliția

Alarmant: Pe care străzi din Capitală se produc cele mai multe accidente

68
(reînnoit 11:53 05.03.2019)
Inspectoratul de Poliție Chișinău a prezentat date statistice alarmante - ce se întâmplă pe străzile din Capitală.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. Doar în primele două luni ale anului 2019, în Chișinău au fost înregistrate 160 de accidente.

În urma acestora, opt persoane au decedat, iar 183 au suferit traumatisme. Informația a fost prezentată la ședința operativă de la primăria Capitalei.

Cele mai multe accidente (42) s-au produs în sectorul Botanica, acestea s-au soldat cu patru morți și 54 de răniți. Cea mai frecventă cauză a accidentelor a fost viteza excesivă, conducerea automobilelor în stare de ebrietate și nerespectarea distanței între vehicule, a precizat Silviu Mușuc, șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Chișinău.

Potrivit acestuia, tot în această perioadă s-au produs 90 de accidente cu implicarea pietonilor. Drept rezultat, cinci persoane au decedat, iar 88 s-au ales cu traumatisme. Cele mai multe accidente cu implicarea pietonilor au avut loc la Botanica și Buiucani.

Numărul accidentelor care s-au produs pe trecerile de pietoni în primele două luni ale anului curent a ajuns la 53, în urma acestora au avut de suferit 55 de persoane. Cele mai multe accidente produse pe „zebră” au fost înregistrate în sectorul Râșcani.

Se pare că cele mai multe accidente au loc în zilele de joi și duminică.

În ceea ce privește străzile pe care s-au înregistrat cele mai multe evenimente rutiere, pe primul loc este Alba Iulia (9 accidente) - o persoană a murit, iar nouă au fost rănite. Urmează strada Mircea cel Bătrân (7 accidente și 7 răniți) și șoseaua Muncești (patru accidente, trei decese și 11 răniți).

Pentru reducerea numărului de accidente a fost propusă instalarea limitatoarelor de viteză în intersecții și în preajma instituțiilor de învățământ. De asemenea, trebuie restabilit marcajul rutier și îmbunătățit iluminatul stradal, mai ales pe șoseaua Muncești unde accidentele au avut loc preponderent în timpul nopții.

68
Tematic
Accident chiar de dimineață în Capitală: Un taxi a intrat în plin într-un troleibuz


Загрузка...