Incendiul de la centrul comercial „Zimniaia vișnia” din Kemerovo

Cauzele incendiului produs în centrul comercial din Kemerovo

93
(reînnoit 18:00 17.04.2018)
Căile de evacuare din centrul comercial erau blocate de obiecte inflamabile toxice, iar acestea s-ar fi aprins din cauza unui scurtcircuit.

CHIȘINĂU, 17 apr — Sputnik. Preliminar se presupune că incendiul din centrul comercial „Zimniaia vișnia" din Kemerovo a izbucnit din cauza unui scurtcircuit care s-a produs deasupra zonei cu joc, a comunicat directorul departamentului de pază și profilaxie al Ministerului Situații Excepționale, Rinat Enikeev, citat de RIA Novosti.

Ministerul consideră că scurtcircuitul s-ar fi produs din cauza unei rezistențe tranzitorii mari sau a unei supraîncărcări a componentelor principale ale lămpii.

Angajații Ministerului au relatat de asemenea că toate căile de evacuare din centrul comercial „Zimniaia vișnia" erau blocate cu obiecte inflamabile toxice care conțin acid clorhidric.

Incendiul în centrul comercial cu patru etaje „Zimniaia Vișnia" din Kemerovo s-a produs la 25 martie și s-a soldat cu moartea a 64 de persoane, inclusiv 41 de copii. Cele mai multe victime au fost în sala de cinema. Este unul dintre cele mai mari incendii din Rusia în ultima sută de ani.

După primele investigații s-a constatat că în centrul comercial nu funcționa deja de o săptămână sistemul automat de detectare și semnalizare incendiu, iar sistemul de avertizare funcțional, prevăzut pentru situații extreme, nu a fost activat de către omul de pază.

Pe parcursul desfășurării anchetei pe marginea acestei tragedii au fost arestate șapte persoane.

93
Tagurile:
centrul comercial, cauzele incendiului, victime, Rinat Enikeev, Kemerovo, Rusia
Tematic
Încă un incendiu în Rusia: A luat foc un mall din Moscova, sunt victime


Загрузка...