Штсутвшг ву мупуефэшу

Moldova cuprinsă de flăcări: peste 70 de incendii de vegetaţie în doar 24 de ore

50
(reînnoit 12:59 11.08.2016)
În urma arderii, au fost afectate în total aproximativ 200 de hectare de teren. Incendiile au cuprins localități din 11 raioane ale ţării. Cele mai mari suprafețe afectate de flăcări au fost înregistrate în satul Ignăței.

CHIȘINĂU, 11 aug — Sputnik. Potrivit datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI al RM, în ultimele 24 de ore, în 11 raioane ale ţării au avut loc peste 70 de incendii de vegetație.

Focul a cuprins în total 134 de hectare de iarbă și 67 de hectare de miriște. În localitatea Troița Nouă din raionul Anenii Noi au fost nimicite 10 hectare de mirişte, peste 50 de hectare au ars în satul Ignăței din raionul Rezina, iar în satul Hârtop din raionul Criuleni, incendiile au compromis 7 hectare de suprafeţe cu miriște.

Incendii de vegetaţie au mai fost înregistrate și în raioanele Orhei, Ungheni, Florești, Căușeni, Cantemir, Cahul, în UTA Găgăuzia, în municipiile Chișinău și Bălți.

Până la 12 august, în Moldova este valabil "codul galben" în legătură cu pericolul excepțional de incendii cu caracter natural.

Specialiștii recomandă evitarea utilizarea focului în apropierea spațiilor forestiere, suprafețelor cu miriște și vegetație uscată, existând pericolul unor incendii de proporţii.

50
Tagurile:
câmp, limitarea lucrărilor, substanțe inflamabile, ultimele 24 de ore, 70 incendii, Moldova
Tematic
Vremea toridă nu ne lasă: a fost prelungit codul galben de caniculă
Avertisment dublu: incendii și caniculă


Загрузка...