Pistol

Persoanele care au tras în fermierii din raionul Briceni au fugit la Chișinău

245
(reînnoit 11:06 02.11.2015)
Sâmbătă, în satul Drepcăuți paznicii unei firme au tras în agricultorii care veniseră la strâns recolta.

CHIȘINĂU, 2 nov — Sputnik. Angajaţii serviciului de pază ai firmei ucrainene care au tras sâmbătă în fermierii moldoveni în raionul Briceni au fugit în aceeași zi la Chișinău, fiind acum căutați de poliție, a comunicat pentru Sputnik un localnic din raionul respectiv care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Cei care au deschis focul asupra agricultorilor au urcat îndată în mașini și au plecat la Chișinău. Ei sunt căutați de poliție. Au fost deja ridicate actele la sediul firmei la care erau angajați agresorii.

Sâmbătă, în satul Drepcăuți din raionul Briceni paznicii de la firma „Drevosaci" au tras focuri de armă asupra fermierilor moldoveni care veniseră la strânsul recoltei. A fost rănit un bărbat de 35 de ani, el fiind transportat la spitalul raional. Alte 12 persoane s-au ales cu diferite traume, însă au refuzat spitalizarea. La acea oră, pe câmp se aflau 60 — 70 de ţărani care veniseră la cules recolta de pe pământurile pe care le consideră ale lor. Angajaţii serviciului de pază au tras în oameni din arme de foc, traumatice și cu gaze.

Cauza incidentului constă în faptul că terenul agricol de pe care fermierii au încercat să-și strângă recolta este arendat, conform documentelor, de către firma „Drevosaci". Agricultorii însă consideră că acest pământ este al lor și că nu este arendat de nimeni, deoarece contractul de arendă a fost întocmit doar de unul dintre coproprietarii terenului, fără acordul celorlalți asociați. Până în anul 1999, acest teren agricol intra în componența colhozului „Lenin". După ce colhozul a fost desființat, toate persoanele care lucraseră acolo au devenit, conform legii, coproprietari ai acestor terenuri agricole.

245
Tagurile:
împușcat, paznici, răniți, teren agricol, fermieri, Firma „Drevosaci, Briceni
Accident accidente

Accident: trafic paralizat în sectorul Râșcani dis-de-dimineață - Video

280
La primele ore ale dimineții, la intersecția străzilor Bogdan Voievod și Florilor din municipiul Chișinău s-au tamponat două autoturisme, accidentul a paralizat circulația în zonă.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Deoarece șoferii celor două automobile nu au mișcat vehiculele din loc după accident, acest fapt a paralizat circulația transportului public. Zeci de troleibuze staționau deja la ora 6 dimineața pe strada Bogdan Voievod. De asemenea și transportul privat se mișca cu mare dificultate pe strada Bogdan Voievod, ambuteiajul întinzându-se până la strada Alecu Russo.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

280
Tagurile:
paralizat, trafic, Capitală, accident


Загрузка...
Grav accident de circulație la Ocnița, în jurul orei 09.00, pe șoseaua Briceni-Ocnița-Otaci

Tragedie imensă: Noi detalii despre groaznicul accident de la Ocnița

100
(reînnoit 16:40 15.04.2021)
Poliția a informat cu puțin timp în urmă că a decedat și a treia persoană care se afla în mașina implicată în groaznicul accident de la Ocnița.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Încă o persoană decedată în urma accidentului care s-a produs în această dimineață pe șoseaua Briceni-Ocnița-Otaci.

”Din cauza multiplelor traumatisme primite, a decedat și a treia persoană care se afla în mașină, femeia de 58 de ani. Accidentul în care a decedat cuplul a lăsat orfane două fetițe de 4 și, respectiv, 8 ani”, a comunicat cu puțin timp în urmă ofițetul de presă Diana Fetco.

Amintim că tragedia s-a produs în această dimineață la intrarea în satul Ocnița din raionul Ocnița.

Șoferul automobiluliu de marca Volkswagen Passat, în care s-au aflat victimele, deplasându-se în direcția satului Ocnița, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, iar din cauza carosabilului umed conducătorul auto a pierdut controlul asupra mașinii, derapând de pe asfalt și intrând într-un copac de pe marginea drumului.

Grav accident de circulație la Ocnița, în jurul orei 09.00, pe șoseaua Briceni-Ocnița-Otaci
Grav accident de circulație la Ocnița, în jurul orei 09.00, pe șoseaua Briceni-Ocnița-Otaci

În consecință șoferul de 37 de ani și soția acestuia de 33 de ani au decedat pe loc. iar o pasageră de 58 de ani a fost transportată la spitalul raional Ocnița cu mai multe traumatisme. Medicii însă nu au pitit-o salva

Toate persoanele din automobilul implicat în accident erau locuitori ai satului Clocușna din raionul Ocnița.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

100
Tagurile:
decedat, Ocnița, accident
Tematic
Foto: Accident cu implicarea a trei mașini în apropiere de Chișinău
Accident teribil la Ocnița: mașina a rupt copacul - morți și răniți


Загрузка...
Domnica Manole

Manole le răspunde socialiștilor: Presiunea asupra judecătorilor CC este inadmisibilă

0
(reînnoit 16:06 16.04.2021)
Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a reacționat la anunțul socialiștilor, care vor cere Parlamentului să constate faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți și demisia acestora.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. După ce liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că PSRM va înainta un proiect de hotărâre Parlamentului prin care va cere constararea faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți (Manole, Șova, Roșca) în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și demisia acestora, președintele Curții, Domnica Manole, a venit cu o reacție publică. 

Magistratul a precizat că judecătorii Curții Constituționale îndeplinesc rolul esențial de gardieni ai Constituției și ai valorilor ei, iar Înalta Curte este un arbitru al separației puterilor. Astfel, le-a cerut politicienilor să aibă cultura constituționalismului și să respecte soluțiile Curții.

"Exercitarea oricărei forme de presiuni asupra judecătorilor Curţii Constituționale, atât înainte de adoptarea actelor sale jurisdicționale, cât şi ca un act de răzbunare pentru soluţiile adoptate, este inadmisibilă, fiind incompatibilă cu respectarea statului de drept, a autorităţii Curţii şi a supremaţiei Constituţie", a spus Manole. 

Decizia socialiștilor a venit după ce magistrații Curții Constituționale au stabilit în data de 15 aprilie că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. Astfel, Maia Sandu are dreptul să emită decretul de dizolvare a Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Domnica Manole, PSRM, curtea constituțională
Tematic
Manole: Nu-i de vină președintele că majoritatea nu s-a asigurat că are un candidat
Domnica Manole, despre decizia pronunțată de Curtea Constituțională


Загрузка...