зубная боль

Acest simptom „inofensiv” care poate semnala cancerul

881
(reînnoit 17:07 09.01.2021)
Anumite modificări ale pielii sunt semnale importante pentru medici în depistarea precoce a bolilor, iar aceste simptome pot fi chiar semne de cancer. La ce trebuie să fim atenţi.

BUCUREŞTI, 10 ian – Sputnik. Anumite modificări observate pe piele pot semnala uneori probleme grave în organism și pot fi chiar simptome ale dezvoltării cancerului. Cosurile, erupțiile cutanate și alte modificări ale pielii pot intra aici.

„Mâncărimea poate însoți, într-adevăr, bolile oncologice. Trebuie remarcat faptul că acest semn este mai frecvent în cazul tumorilor hematologice”, a explicat, într-un interviu acordat ziarului Komsomolskaya pravda, medicul rus Dmitri Olkin, membru al Societății Europene de Oncologie Medicală (ESMO) și al Societății Americane de oncologie clinică (ASCO).

Acesta a menționat că mâncărimea a fost mai puțin frecventă în cazul tumorilor solide, cele cu localizare, cum ar fi cancerul pulmonar, mamar, intestinal sau osos.

Diabet și cancer

Dmitri Olkine a confirmat declarația specialistului german Yael Adler, care a emis un avertisment cu privire la acest simptom dermatologic. Starea pielii se schimbă în cazul aproape al oricărei boli, a adaugat aceasta.

„Pielea noastră ne spune că interiorul nostru este bolnav”, a explicat specialista într-un interviu acordat Focus Online.

Pielea poate anunța, de asemenea, boli grave, iar mâncărimea este un „steag roșu” deosebit de important, mai ales dacă apare fără un motiv aparent, potrivit lui Yael Adler. Ar trebui luat în serios, deoarece ar putea anunța boli grave precum diabetul, dar și cancerul. Astfel, oricine descoperă modificări ale pielii ar trebui să fie consultat de un dermatolog, a concluzionat specialista, citată de Sputnik France.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

881
Tagurile:
simptomele cancerului mamar, simptome, cancer
Vaccin

Vaccinul împotriva COVID-19 ajunge astăzi în Moldova

102
(reînnoit 12:39 27.02.2021)
Primul lot de vaccin, promis de autoritățile române, va ajunge sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău. Aeronava SMURD ar urma să aterizeze pe Aeroportul Internațional Chișinău în jurul orei 14:00. 

CHIȘINĂU 27 feb - Sputnik. Primele peste 21 de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus vor ajunge sâmbătă în Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către consilierul în comunicare a președintelui Maia Sandu Sorina Ștefârță și ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Raisa Novițchi. 

Vaccin împotriva noului coronavirus
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Lotul va fi transportat cu aeronava românească SMURD, iar la evenimentul de întâmpinare va participa ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță și președintele Maia Sandu. Consilierul în comunicare a șefului statului a declarat pentru Sputnik Moldova că deocamdată nu cunoaște toate detaliile despre eveniment, dar avionul ar urma să decoleze din București în jurul orei 13:00 și în decurs de o oră ar urma să ajungă la Chișinău. 

Ministerul Sănătății a precizat că, după ce va ajunge lotul de vaccin în Moldova, va fi emis un comunicat de presă în care va fi precizată data când va începe imunizarea și cine vor fi primii beneficiari. 

Cele peste 21 de mii de doze de vaccin fac parte din donația promisă de către statul vecin. 

Amintim că, în data de 24 februarie, Guvernul României a aprobat Ordonanța de urgență, prin care a fost reglementat ajutorul oferit Republicii Moldova. Astfel, cele peste 21 de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus sunt prima tranșă din cele 200 de mii de doze promise de România.  

Totodată, vineri, 26 februarie, Ministerul Sănătății a anunțat că 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, produs de Coreea de Sud, ar urma să ajungă în țara noastră în perioada 28 februarie - 3 martie, prin intermediul platformei COVAX. Cele peste 14 mii de doze de vaccin vor fi distribuite gratuit și formează primul lot din totalul de doze preconizate pentru 20 la sută din populație, livrate gratuit de platforma COVAX. 

Precizăm că vineri, 26 februarie, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat vaccinurile împotriva COVID-19. Este vorba despre vaccinul rus „Sputnik V”, vaccinul Pfizer/BioNTech și vaccinul Oxford/AstraZeneca. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

102
Tagurile:
România, pandemie, COVID-19, vaccin


Загрузка...
Ion Chicu

Cum se simte Ion Chicu după ce s-a aflat este internat la terapie intensivă

303
(reînnoit 09:23 27.02.2021)
Ion Chicu a anunțat pe pagina sa de Telegram că se simte mult mai bine și că medicii au reușit să-i salveze viața. Acesta nu a ezitat să le mulțumească medicilor pentru munca pe care o depun zilnic. 

CHIȘINĂU 27 feb - Sputnik. Fostul premier Ion Chicu, internat marți în secția de terapie intensivă a Spitalulului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a scris un mesaj pe pagina sa de Telegram în care anunță despre starea sa de sănătate. El spune că se simte mult mai bine și a recunoscut că a ajuns în spital din cauza complicațiilor date de COVID-19. 

„Datorită profesionalismului excepțional al medicilor și personalului medical, săptămâna aceasta au fost salvate sute de vieți ale oamenilor din țara noastră, inclusiv și a mea. Mă simt cu mult mai bine și mă închin doctorilor pentru salvare”, a declarat fostul premier. 

Ion Chicu a mai scris că spitalele sunt în prezent supraaglomerate și că personalul medical este extenuat. 

„Ei luptă din greu pentru fiecare viață. Vă rog să vă protejați la maximum posibil. Vă rog împreună să mai slăbim povara de pe medici. Să poți respira de sinestătător e mare lucru, credeți-mă”, a mai scris Ion Chicu. 

Amintim că marți, 23 februarie, în spațiul public au apărut informații despre faptul că fostul premier a fost internat la terapie intensivă din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. La scurt timp, informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către ofițerul de presă al Spitalului Clinic Republican, dar acetsa a refuzat să ofere mai multe detalii despre starea fostului premier, explicând că nu există permisiunea acestuia. Ulterior, Ion Chicu a scris pe canalul său de telegram un mesaj despre medici și le-a mulțumit tuturor pentru susținere.

„Stimați Prieteni, avem în țară cei mai buni medici din lume! Totul va fi bine. Mulțumesc tuturor pentru cuvinte calde și urări de sănătate. Vă rog aveți mare grijă de sănătate. Mulțumesc tuturor pentru cuvinte calde și urări de sănătate. Vă rog aveți mare grijă de sănătate”, a scris Chicu. 

Precizăm că fostul premierul moldovean Ion Chicu a fost diagnosticat pozitiv cu noul tip de coronavirus și la începutul lunii decembrie 2020. Ulterior, Ion Chicu a revenit la muncă și declara că se simte bine. Se pare că acum fostul șef de Guvern a contractat virusul pentru a doua oară. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

303
Tagurile:
COVID-19, sănătate, spital, Ion Chicu


Загрузка...
Imagine din arhivă

Criza COVID-19: A fost constituit un consiliu consultativ pe lângă prim-ministru

0
(reînnoit 20:15 27.02.2021)
Având în vedere agravarea situației epidemiologice din țară, Guvernul a decis să instituie un consiliu consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru.

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Într-un comunicat de presă al Guvernului se menționează că instituirea Consiliului consultativ pe lângă prim-ministru a fost instituit în condițiile în care în ultimele zile se atestă un număr sportit de infectări cu COVID-19. 

În cadrul acestui consiliu vor fi oferite recomandări, expertiză și consultanță premierului interimar Aureliu Ciocoi în ceea ce privește gestionarea situației pandemice. 

Din acest consiliu fac parte conducători ai principalelor instituții medicale din țară, specialiști din domeniul medical, secretarul general al Guvernului Liliana Iaconi, consilierul prezidențial în domeniul sănătății Ala Nemerenco, reprezentanți ai organizaţiilor internaţionale și asociaţiilor din domeniul medical.

Amintim că vineri Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit regim special de activitate în toată țara, în perioada 1-15 martie, pentru a înceteni răspândirea virusului Covid-19.

Astfel, angajatorii din sectorul public, cât și din domeniul privat, vor trebui să organizeze activitatea personalului în așa mod, încât aceștia să nu fie supuși riscul de infectare cu COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
prim-ministru, consiliu, COVID-19
Tematic
Video, foto: Vaccinul împotriva COVID-19 din România a ajuns la Chișinău


Загрузка...