Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România

Iarăși un număr mare de bolnavi cu COVID-19: Câte cazuri s-au înregistrat astăzi

173
(reînnoit 17:30 10.12.2020)
Alte 1 715 cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi în laboratoarele din țară. Totodată, încă 19 bolnavi au fost răpuși de virusul nemilos. Printre noile cazuri sunt și nouă de import. Datele sunt prezentate de Ministerul Sănătății.

CHIȘINĂU 10 dec - Sputnik. Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 crește de la o zi la alta. Ministerul Sănătății anunță încă 1 715 cazuri noi, printre care nouă sunt de import - din România, Luxemburg, Federația Rusă, Ucraina și Egipt. 

Bilanțul total al infectărilor a ajuns la 122 685 de cazuri. Din numărul total, 3 845 bolnavi sunt acum internați în spital, dintre care 286 sunt în stare extrem de gravă, iar 60 sunt conectați la aparate de ventilare artificială.

Astăzi, 19 pacienți au murit în urma complicațiilor provocate de virus. Este vorba despre 12 femei și șapte bărbați cu vârste cuprinse între 65 și 92 de ani. 

Au fost efectuate 3 350 de teste primare în ultimele 24 de ore. Datele Ministerului Sănătății mai arată că 89 lucrători medicali au fost confirmați astăzi cu noul virus. 

Totodată, 1 265 persoane s-au vindecat. Bilanțul celor care s-au tratat a ajuns la 105 238. În prezent, 8 645 de bolnavi de COVID-19 se tratează la domiciliu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

173
Tagurile:
spitale, bolnavi, COVID-19, coronavirus

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului

240
(reînnoit 10:30 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.

Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

Pandemia de coronavirus
© Sputnik / Анна Раткогло

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

240
Tagurile:
China, coronavirus, COVID-19, OMS
Tematic
Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS
Savanții americani au dovedit proveniența artificială a coronavirusului


Загрузка...
Bărbat în vârstă

Iată care sunt cele mai timpurii simptome ale bolii Alzheimer

144
(reînnoit 09:03 09.06.2021)
Specialiștii menționează că deși nu există medicamente pentru tratarea bolii, diagnosticarea timpurie îi poate oferi pacientului timp pentru a-și pune în ordine afacerile.

CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Pierderea memoriei, starea confuză și dificultățile la îndeplinirea unor activități de rutină pot indica asupra dezvoltării bolii Alzheimer, scrie Daily Express, cu referire la Institutul Național al SUA pentru problemele îmbătrânirii, informează RIA Novosti.

Potrivit experților, cel mai frecvent simptom este uitarea informațiilor primite recent, ceea ce i s-a spus sau ce a văzut recent pacientul, inclusiv date sau nume noi. Totodată, este precizat că persoanele care nu suferă de această boală reușesc ulterior să-și amintească informațiile uitate.

Specialiștii adaugă că persoanele cu boala Alzheimer pot pierde șirul zilelor, anotimpurilor anului și noțiunea scurgerii timpului, uneori pot uita unde sunt și cum au ajuns într-un loc anume.

În ceea ce ține de dificultățile privind activitățile cotidiene, specialiștii se referă la îndeplinirea unor sarcini pe care pacienții le soluționau pe parcursul unui timp îndelungat. De exemplu, bolnavii pot uita traseul către un loc în care s-au deplasat în fiecare zi timp de câțiva ani sau nu își amintesc regulile jocului lor preferat, au subliniat medicii.

În material este menționat că, în pofida lipsei unui remediu pentru tratarea bolii, diagnosticarea precoce le va oferi pacientului timp pentru a-și pune în ordine treburile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

144
Tagurile:
simptome, Alzheimer, boală
Tematic
Cum influențează coronavirusul asupra creierului – ce au descoperit savanții
Cum afectează cofeina structura creierului – ce au descoperit cercetătorii


Загрузка...

Surse media: Țările G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile cu Rusia

0
În urma summitului de trei zile al liderilor țărilor G7 a fost publicat un comunicat oficial, al cărui conținut este citat de presa internațională.
<