Vaccin

Dodon explică de ce are încredere în vaccinul rusesc

97
(reînnoit 15:10 24.09.2020)
Șeful statului a atras atenția asupra faptului că medicina moldovenească are rădăcini comune cu cea din Rusia, subliniind că sistemul de sănătate în Moldova postbelică a fost creat de medici leningrădeni.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Președintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat într-un interviu pentru compania de televiziune ”Mir 24” că are încredere în vaccinul rusesc și este gata să-și administreze printre primii din țară vaccinul împotriva coronavirusului.

”Dar de ce să mă tem. În primul rând, eu am încredere în medicina noastră. Zic ”a noastră” deoarece cândva, nu atât de demult, am avut o țară comună, medicină, care este astăzi și în Rusia, și în Moldova. De altfel, în Moldova medicina a fost creată după război, a fost un desant al medicilor din Sankt-Petersburg. Ei au creat Universitatea de Medicină, care în prezent este una dintre cele mai bune din regiune. De aceea, evident, am încredere în ei. Am încredere în vaccinul rusesc. Și sper foarte mult că vor trece toate acele etape oficiale care trebuie să treacă pentru ca noi să putem primi acest vaccin în Republica Moldova”, a explicat șeful statului.

Anterior, Dodon și-a exprimat speranța că Rusia îi va pune la dispoziție Moldovei 100-150 de mii de doze de vaccin.

”Înțeleg că în Rusia a început producerea la scară industrială, însă ei trebuie să-și asigure propriile regiuni, totul este planificat practic pe zile, cât produc și în ce regiuni este livrat. Nu va fi deloc simplu să intervii în acest regim”, a adăugat Dodon.

Totodată, președintele a atras atenția că vaccinarea trebuie să se fie benevolă.

Iată care sunt regulile de vaccinare împotriva COVID-19>>>

Reamintim că Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru profilaxia COVID-19, elaborat de Centrul Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI). Acesta a fost numit ”Sputnik V”. În paralel, în Rusia sunt testate alte patru preparate de acest gen: de la centrul ”Vector”, Centrul Ciumakov, Sinopharm din China și preparatul anglo-suedez AstraZeneca.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

97
Tagurile:
Rusia, vaccin, Dodon
Tematic
Vaccinul „Vector” anti-COVID-19: Când va fi înregistrat
Putin, despre pandemie și vaccin pentru angajații ONU
Ștefan Gheorghiță

Gripa sezonieră versus coronavirus: Avem sau nu cazuri în 2020

13
De obicei, în această perioadă se înregistrează primele cazuri de gripă. Despre situația curentă aflați de la șeful secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță.
Gripa sezonieră: Informații privind situația din țară

În acest sezon, deocamdată nu au fost înregistrate cazuri de gripă sezonieră, în schimb este în plină ascensiune epidemia COVID-19. Anul trecut, în aceeași perioadă erau deja depistate 50 de cazuri de gripă.

"În anul curent, au fost efectuate investigații la 23 de persoane cu semne clinice compatibile cu gripa sezonieră. Aceste probe au fost investigate în paralel cu testul la COVID. În 10 cazuri rezultatul s-a dovedit a fi pozitiv (cazuri COVID-19)", a declarat pentru Sputnik Ștefan Gheorghiță.

Potrivit lui, monitorizarea și supravegherea epidemiologică a infecțiilor respiratorii acute virale și gripei sezoniere continuă, inclusiv investigațiile de laborator ale persoanelor ce manifestă simptome compatibile cu această afecțiune.

În anul 2019 au fost înregistrate 3258 cazuri de gripă sezonieră. Primele cazuri și-au făcut apariția la sfârșitul lunii decembrie. Cele mai multe îmbolnăviri - 442, au fost la sfârșitul lunii februarie-începutul lunii martie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
Agenția Națională pentru Sănătate Publică, COVID-19, gripă, gripă sezonieră


Загрузка...
Celule canceroase

Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

435
(reînnoit 07:08 28.10.2020)
Un oncolog rus a spus că riscul de a dezvolta cancer la sân sau pancreatic creşte în cazul consumului excesiv al acestor două alimente. Acestea pot alimenta tumorile maligne.

BUCUREŞTI, 28 oct – Sputnik. Consumul excesiv de zahăr și de carne roșie poate crește riscul de dezvoltare a cancerului, spune un oncolog rus.

Zahărul contribuie la dezvoltarea obezității, care poate duce la hipertensiune și la diabet de tip 2, o boală adesea asociată cu dezvoltarea cancerului, a declarat pentru canalul Zvezda TV Konstantin Titov, șeful Departamentului de chirurgie și oncologie de la Universitatea rusă de Prietenie dintre Popoare.

Potrivit specialistului, tumorile au nevoie să fie hrănite pentru a crește. Glucoza este o componentă perfectă pentru aceasta.

„Se formează adesea tumori maligne precum cancerul pancreatic, cancerul de sân și altele”, a explicat medicul, citat de Sputnik France

De asemenea, Titov a avertizat cu privire la pericolul reprezentat de consumul de alimente preparate pe grătare pe cărbune din cauza concentrației mari de agenți cancerigeni din carnea astfel gătită.

Anterior, cercetătorii israelieni au avertizat cu privire la riscul dezvoltării cancerului gastrointestinal legat de consumul de alimente bogate în antioxidanți precum ceaiul negru, ciocolata, nucile și fructele roșii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

435
Tagurile:
Oncolog, alimente, cancer
Tematic
Cât poate rezista COVID-19 în alimentele congelate: Iată ce susțin oameni de știință
Alimentele de calitate proastă cresc mortalitatea cu 7%


Загрузка...