Ciocolata, benefică pentru această categorie de oameni iată ce spun specialiști ruşi

249
(reînnoit 08:55 12.07.2020)
Într-un interviu pentru Sputnik, în ajunul Zilei Mondiale a Ciocolatei, specialişti ruşi au explicat de ce acest desert este benefic în special pentru această categorie de oameni şi care este cantitatea de ciocolată care se recomandă pe zi.

BUCUREŞTI, 12 iul – Sputnik, Doina Crainic. Studiile științifice au dovedit impactul pozitiv al ciocolatei asupra sănătății. Ciocolata este recomandată artiștilor, profesorilor și medicilor ca un „tratament” pentru epuizarea emoțională, precum și femeilor în lupta împotriva efectelor variațiilor hormonale.

Important este să respectăm un consum zilnic de 25 până la 30 de grame, au spus specialiștii ruşi într-un interviu pentru Sputnik în ajunul Zilei Mondiale a Ciocolatei, sărbătorită pe 11 iulie.

Este utilă împotriva îmbătrânirii și a stresului

Potrivit Olgăi Vanatova, președinta organizației „Slender Russia”, produsele naturale din cacao sunt bogate în vitamine utile (A, B1, B2, B12, C și D), precum și în fier, calciu, magneziu și alte minerale. Ele îmbunătățesc sistemul cardiovascular, precum și starea de spirit și dau energie, reduc stresul, nivelul de cortizol, stimulează activitatea creierului, memoria și capacitatea mentală. În plus, acestea încetinesc procesul de îmbătrânire.

Ciocolata este aproape obligatorie pentru acești oameni

Endocrinologul Zalina Goussova consideră că este inacceptabil să excludem ciocolata din alimentaţie. Ea a explicat că, pentru multe persoane, ea este aproape obligatorie.

„Este vorba despre persoanele care efectuează o activitate mentală activă, pentru persoanele a căror activitate este asociată cu un risc ridicat de dezvoltare a sindromului de epuizare emoțională, de exemplu, pentru artiști, profesori, medici, dispeceri, manageri etc.”, a spus Goussova.

De asemenea, ea a subliniat beneficiile acestui aliment pentru femeile care suferă de sindrom premenstrual pronunțat.

Un alt specialist, Natalia Belopolskaia, doctor în psihologice, decană a facultății de psihologie clinică a Institutului de psihanaliză din Moscova, subliniază că este necesară moderarea consumului la copii, fără a-l interzice.

„Pentru moment, credem că un consum sigur de ciocolată este de 25 până la 30 de grame pe zi. În același timp, este necesar ca persoana care consumă să nu mănânce şi alte dulciuri în exces ”, a avertizat Belopolskaia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

249
Tagurile:
ciocolata
Tematic
Ouăle de ciocolată, adevărată operă de artă - Minunățiile făcute de o fabrică din Capitală
Spital

Avertisment OMS: Tinerii se pot îmbolnăvi de forme grave ale infecției COVID–19

96
(reînnoit 17:31 09.08.2020)
Organizația Mondială a Sănătății vine cu un îndemn reiterat față de tineră să respecte strict măsurile de protecție împotriva noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Chiar dacă cele mai vulnerabile persoane la noul tip de coronavirus sunt vârstnicii, nici tinerii nu sunt scutiți de diferite forme clinice ale infecției. Precizarea a fost făcută recent de directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a îndemnat tinerii să întreprindă măsuri de precauție, precum igiena mâinilor, distanțarea fizică, purtarea măștii, autoizolarea în caz de boală, evitarea locurile aglomerate și adunările în masă pentru a reduce răspândirea infecției COVID – 19.

Potrivit acestuia și tinerii pot suporta forme severe de boală. Mai mult, aceștia sunt o sursă de transmitere a infecției pentru un număr mare de oameni, agravând astfel situația epidemiologică.

În Republica Moldova, conform datelor statistice, cumulativ până la 31 iulie, au fost diagnosticați cu COVID – 19 7616 de persoane tinere, ceea ce constituie aproape o treime din toate cazurile înregistrate.

Astfel, 876 cazuri au fost înregistrate printre adolescenții de 10 – 19 de ani, iar alte 2 627 – printre tineri de  20 – 29 de ani. Printre cei de 30-39 de ani 4 113 persoane au fost confirmate pozitiv la COVID-19. Autoritățile de la Chișinău informează că în rândul tinerilor au fost înregistrate și decese. Patru persoane din grupul de vârstă 20 – 29 ani și 13 persoane au decedat la vârsta de 30 – 39 de ani.

Specialișii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică reitearează îndemnul către cetățenii de toate vârstele să întreprindă măsurile de prevenire necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus;

  • evitați locurile aglomerate și evenimentele cu un număr mare de persoane
  • respectați distanța socială de minim 1 metru față de cei din jur
  • respectați igiena mâinilor și eticheta tusei sau a strănutului
  • spălați-vă frecvent pe mâini cu apă și săpun, sau dezinfectați-le cu soluție pe bază de alcool
  • tușiți și strănutați într-un șervețel de unică folosință sau în cotul îndoit. Șervețelul trebuie aruncat imediat, nu depozitat. La final, nu uitați să vă igienizați mâinile
  • purtați mască în spațiile închise și în transportul public. Nu uitați că aceasta trebuie schimbată în mod regulat sau spălată zilnic (în cazul măștilor din bumbac) și trebuie să acopere atât nasul, cât și gura. Nu atingeți masca, ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate
  • ajutați persoanele în etate să facă cumpărături și implicați-vă în activitățile de voluntariat. Totodată, nu le vizitați, stați acasă și apelați la serviciul 112 dacă vă simțiți rău și aveți simptomele noului coronavirus;
  • respectați autoizolarea la domiciliu în cazul testului COVID-19 pozitiv și urmați toate indicațiile medicului;

Autoritățile îndeamnă cetățenii să raporteze cazurile de nerespectare a normelor antiepidemiologice, astfel vor putea contribui la stoparea răspândirii COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
Spital, coronavirus, COVID-19
Tematic
Mesaj important, corect al OMS – prezentat într-o formă controversată


Загрузка...
Angela Peltec

Tratament modern pentru persoanele care suferă de hepatită: Ce trebuie știe pacienții

102
(reînnoit 18:45 09.08.2020)
În perioada 2016-2019, mii de persoane au fost tratate definitiv de hepatita B, C și D. Rezultatele se datorează unei noi scheme de tratament, lansată în 2016. Despre schimbările implementate în acest an am aflat de la medicul gastroenterolog, Angela Peltec.
Tratament modern pentru persoanele care suferă de hepatită: Ce trebuie să știe pacienții

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, aproximativ 15637 persoane au fost tratate definitiv de hepatita B,  C și D, în perioada  2016-2019, iar alți 2128 de pacienți continuă în prezent tratamentul antiviral. Aceste rezultate pozitive se datorează schemei noi de tratament al bolnavilor de hepatite cronice și ciroze hepatice  virale B, C și D, lansată în anul 2016.

Potrivit Angelei Peltec, în acest an tratamentul a fost modernizat cu preparate de ultimă generație, ceea ce va diminua esențial costurile pentru preparatele antivirale utilizate și va contribui la creșterea semnificativă a pacienților tratați.

"În acest an avem noi medicamente care sunt acceptate la nivel European, mai eficiente. Astfel, după perfectarea și revizuirea ghidului național privind tratamentul heptatitei și au fost introduse în țară medicamente moderne, accesibile pentru toată lumea", a declarat pentru Sputnik Angela Peltec.

De menționat că începând din luna august curent, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a inițiat programul de screening la hepatite virale pentru persoanele din grupurile de risc, care va permite diagnosticarea precoce și încadrarea promptă în tratamentul antirival.

Ministerul de resort îndeamnă toți pacienții bolnavi de hepatită virală sau purtători de virus, indiferent dacă figurează sau nu pe lista de așteptare pentru a primi tratament împotriva hepatitei virale, să se adreseze la medicul infecționist, conform locului de trai, pentru reevaluarea stării de sănătate. Comisia specializată a Ministerului va comunica pacientului decizia privind  data inițierii tratamentului, oferit gratuit de către stat și schema de tratament indicată.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

102
Tagurile:
tratament, pacient, hepatite virale
Tematic
Focar de hepatită la Cahul. Va fi sau nu instituită carantină
Moldova este ameninţată de pericolul epidemiei de hepatită


Загрузка...