Медицинские работники

Situația COVID-19: Numărul infectaților și a morților crește, iar a acelor vindecați scade

469
(reînnoit 12:30 19.06.2020)
Situația epidemiologică se înrăutățește în Republica Moldova de la săptămână la săptămână, anunță responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății.

CHIȘINĂU, 19 iun. - Sputnik. Astăzi dimineața avut loc conferință de presă organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la care au fost prezentată situația epidemiologice privind controlul infecției COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova.

Responsabilii din sănătate au anunțat că avem patru săptămâni de creștere a numărului de cazuri cu Covod-19. În săptămâna numărul 24 (8 – 14 iunie) am avut o creștere de 29 de procente a numărului celor infectați. Numărul de vindecați a scăzut cu opt procente, numărul de decese a crescut cu 30 de procente.

Până în acest moment, în Republica Moldova au fost înregistrate 13106 cazuri de îmbolnăvire cu Coronavirus. 57 la sută dintre cei infectați s-au vindecat deja, asta însemnând 7525 de oameni vindecați. Numărul cazurilor active este de 5132. În același timp, 449 de bolnavi au decedat, iar 455 se află în stare gravă – pacienți care sunt spitalizați.

Responsabilii din sănătate a spus că nu doar în Moldova crește numărul celor infectați, ci și în regiunea balcanică și în regiunea Mării Negre se atestă o creștere a numărului de cazuri. În ultimele zile, are loc o creștere și în țările vecine – România, Ucraina.   

Incidența, care reprezintă numărul de infectați la un milion de populație, nu este dintre cele mai dramatice. Astfel, Republica Moldova are o incidență totală de 3771 de cazuri la un milion de populație. Iar mortalitatea reprezintă 129 de decese la un milion de populație. Rata fatalității, care reprezintă proporția numărului de decese la numărul de infectați, la moment, est de 3,4 procente, ceea ce, potrivit responsabililor din sănătate, arată că managementul spitalicesc și gestionarea cazurilor spitalizate este unul destul de bun.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

469
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Loterie

OMS, avertisment sumbru: Compară COVID-19 cu loteria

14
(reînnoit 22:01 18.09.2020)
Organizația Mondială a Sănătății spune că şansele de a câștiga la loterie sunt mai mari decât cele de a scăpa de infecţia COVID-19.

BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik. Potrivit OMS, şansele de a scăpa de infecţia COVID-19 sunt foarte mici, motiv pentru care organizația insistă pe respectarea măsurilor de protecţie. Avertismentul are loc în contextul în care numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de infecţia Covid-19.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

Reprezentanții OMS au avertizat de altfel că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

La această oră, cele mai multe cazuri de coronavirus se regăsesc în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina, precum şi în câteva state din SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14
Tagurile:
loterie, COVID-19, OMS
Tematic
Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa


Загрузка...
COVID-19

Record absolut! Atâtea cazuri de COVID-19 nu au mai fost

684
(reînnoit 18:24 18.09.2020)
Un record absolut de cazuri noi de coronavirus s-a înregistrat astăzi în Republica Moldova. Datele prezentate de Ministerul Sănătății arată că situația epidemiologică se agravează.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Astăzi în Republica Moldova s-au înregistrat 665 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, după ce au fost procesate 2776 de teste - un record absolut de la începutul pandemiei. Șase dintre acestea sunt de import - două din Turcia, două din Ucraina, unul din Italia și altul din Marea Britanie. 

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 45 648.

Printre persoanele la care astăzi a fost confirmată prezența virusului în organism se numără 37 de lucrători medicali. S-au îmbolnăvit 14 medici, 17 asistenți medicali și șase persoane care reprezintă personalul auxiliar. 

În prezent se află în stare gravă 578 de pacienți, dintre care 36 sunt conectați la aparate de respirație asistată. 1380 de bolnavi sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalți sunt în stare satisfăcătoare.

Între timp, alte 495 de persoane au fost tratate și externate. În total, 33 734 persoane au fost tratate  de COVID-19.

Din păcate s-au înregistrat și noi decese din cauza COVID-19. Au murit timp de 24 de ore 16 persoane cu vârse cuprinse între 40 și 80 de ani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

684
Tagurile:
Moldova, cazuri, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră


Загрузка...
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

0
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...