Videoconferință cu Prim-ministrul și cu miniștrii cu responsabilități în gestionarea epidemiei COVID-19

Iohannis anunță înăsprirea condițiilor de izolare

199
(reînnoit 08:30 25.03.2020)
Klaus Iohannis a făcut declarații de presă la Cotroceni după ședința la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și ministrul Sănătății, Victor Costache, fiind evaluate măsurile dispuse de autorități în criza de coronavirus.

BUCUREȘTI, 24 mart - Sputnik, Marius Holdean. Iohannis a declarat astăzi la Cotroceni că, în cursul întâlnirii cu premierul și cu miniștrii de Interne și al Sănătății, a evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă.

”Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate. Am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă. Oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente”, a anunțat Iohannis înăsprirea condițiilor de izolare.

De asemenea, Iohannis a anunțat introducerea măsurilor de supraveghere electronică pentru persoanele în izolare și folosirea armatei pentru a impune respectarea acestor măsuri, Armata urmând să pună la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție.

Pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, se introduc restricții speciale, a mai anunțat Iohannis, ceea ce înseamnă că vor trebui să stea practic tot timpul acasă.

Aceste restricții vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile și intră în vigoare de mâine, a mai spus Iohannis.

199
Tagurile:
coronavirus, izolare, Iohannis
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1284)
Tematic
Coronavirusul îi lovește nemilos pe medici din cauza iresponsabilității pacienților
Vârstnicii vor fi obligați să stea acasă: Cum își vor primi pensiile
Шприцы на фоне логотипа Спутник V.

Vaccinului "Sputnik Light" a depășit etapa a doua a testelor

44
(reînnoit 14:01 05.03.2021)
Ministerul Sănătății al Federației Ruse a anunțat finalizarea celei de-a doua faze a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik Light"

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. În Rusia, s-a încheiat cea de-a doua fază a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik Light", a declarat ministrul Sănătății al Federației Ruse, Mihail Murașko.

"Acum ele (datele – n.red.) sunt trimise spre evaluare de către experți", a spus el jurnaliștilor.

Autorizația pentru desfășurarea celei de-a treia faze e fost emisă deja la mijlocul lunii februarie. Acest studiu va fi realizat pe două grupuri, cu folosirea unui placebo. El ar trebui să fie finalizat până la 28 ianuarie 2022.

"Sputnik Light" face parte din linia "Sputnik", dezvoltată de Centrul Gamalei în cooperare cu Fondul de investiții directe din Rusia (RDIF) pe platforma bine studiată a vectorilor adenovirusului uman.

Potrivit șefului RDIF, Kirill Dmitriev, "versiunea light" este orientată în principal spre piețele externe, unde există focare epidemice puternice, în timp ce în Rusia, în calitate de "navă-amiral", rămâne a fi "Sputnik V".

Directorul Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg, a declarat că utilizarea vaccinului "Sputnik Light" în aceste țări face posibilă reducerea vârfului îmbolnăvirii și a presiunii asupra asistenței medicale locale. Imunitatea după vaccinare va fi menținută, cel mai probabil, timp de trei-patru luni, iar eficacitatea vaccinului va fi de aproximativ 85%, a spus omul de știință.

Schema presupune o singură injecție (prima componentă a vaccinului "Sputnik V") și o perioadă mai scurtă de producere a anticorpilor. Mai mult, chiar dacă persoana vaccinată se va infecta cu COVID-19, o îmbolnăvire gravă nu îl amenință, întrucât agentul cauzal al virusului nu va coborî în plămâni. Pentru a prelungi protecția, a doua componentă poate fi inoculată după trei luni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

44


Загрузка...
Vaccinare

Vaccinul încetinește procesul de îmbătrânire? Ce spune un medic

107
(reînnoit 08:24 05.03.2021)
Bolile infecțioase pe care le suportăm lasă în urmă ”focare mocninde”, care scurtează viața biologică a organismului uman.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Vaccinarea împotriva bolilor infecțioase ar putea să încetinească procesul natural de îmbătrânire, a relatat directorul Centrului științific și clinic de gerondologie ”Pirogov”, geriatru principal la MInisterul rus al Sănătății Olga Tkaciova, în cadrul conferinței ”Particularitățile profilaxiei imunologice a bolilor infecțioase în timpul pandemiei de COVID-19”.

”Vaccinarea nu înseamnă pur și simplu profilaxia unor boli infecțioase, aceasta este și o influență asupra vitezei de îmbătrânire. Din contul vaccinării, poate fi redus sindromul inflamațiilor sistemice și încetinit procesului de îmbătrânire”, a explicat ea.

Tkaciova a adăugat că toate bolile infecțioase cu care se întâlnește omul pe parcursul vieții lasă anumite urmări.

”Inflamațiile sistemice mocninde constituie unul din mecanismele de îmbătrânire. Cu cât mai mare este nivelul inflamației, cu atât mai repede îmbătrânește omul”, a conchis gerontologul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

107
Tagurile:
îmbătrânire, boli infecțioase, vaccin
Tematic
Consumate în exces, aceste alimente accelerează îmbătrânirea


Загрузка...
Vaccinare

Ciocoi: Moldova are bani procure un milion de vaccinuri anti-COVID-19

0
Guvernul a identificat bani pentru a cumpăra circa un milion de doze de vaccin. Despre aceasta a informat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a convocat membrii Guvernului în exercițiu într-o ședință pentru a discuta despre achiziționarea vaccinului anti-coronavirus. La întrevedere a participat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor - Tatiana Ivanicichina, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății - Tatiana Zatîc și Viorica Dumbrăveanu, consilierul președintelui Parlamentului pe domeniul sănătății. 

Aureliu Ciocoi a anunțat că sunt determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de circa 1 milion de doze de vaccin.

În același timp, Zinaida Greceanîi a precizat că este foarte important ca toate procedurile să fie finalizate cât mai rapid astfel încât să fie lansat procesul de vaccinare în masă a tuturor categoriilor de cetățeni.

Demnitarii nu au discutat ce vaccinuri ar putea fi procurate.

De menționat însă că în data de 3 martie, membrii Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul imunizărilor (NITAG), s-au întrunit într-o ședință în cadrul căreia a fost discutat procesul de vaccinare în Republica Moldova. Astfel, evaluând riscurile și situația epidemiologică nefavorabilă, reprezentanții Comitetului au aprobat utilizarea în în țara noastră inclusiv a vaccinurilor care au fost autorizate în țara de origine și incluse în lista OMS, EUL, în proces de evaluare. Este vorba despre 10 vaccinuri: Pfizer Biontech, AstraZeneca -UK, AstraZeneca – Sk Bio, AstraZeneca – SII, Sinopharm, Sinovac, Moderna, Janssen, The Gamaleya National Center (Sputnik V), CanSinoBio.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Vaccinuri, pandemie, coronavirus, COVID-19
Tematic
Medic moldovean, aflat la Londra: Ce spune despre tulpina britanică de COVID
Maia Sandu: Vechiul tratament anti-COVID-19, ineficient


Загрузка...