Исследования вируса

OMS anunță primele testări ale vaccinului împotriva COVID-19

377
(reînnoit 11:54 19.03.2020)
Organizația Mondială a Sănătății anunță demararea primelor testări ale vaccinului împotriva COVID-19.

BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății a confirmat demararea primele testări ale vaccinului împotriva coronavirusului COVID-19, în timp ce mai multe state ale lumii duc o luptă împotriva ascensiunii pandemiei.

În cadrul unui briefing organizat miercuri, președintele OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că pentru testări s-a făcut comanda doar „peste 60 de zile după răspândirea particulelor genetice ale coronavirusului”.

Tedros a adus aprecieri “realizărilor incredibile” ale cercetătorilor din întreaga lume “care s-au reunit pentru evaluarea sistemică a terapiilor experimentale”.

Acesta a mai adăugat că “multiplele experimente cu diverse metode” nu confirmă clar și cert că unul din tratamente poate salva vieți. OMS și partenerii săi, prin urmare, desfășoară un studiu de amploare care include mai multe țări pentru a compara câteva tratamente netestate.

Studiul va purta denumirea de “Testările de Solidaritate” pentru a reflecta natura lui unificatoare.

“Testările de solidaritate prevăd proceduri simplificate de includere a fiecărui spital care a fost însărcinat să participe”, a declarat Tedros, adăugând că printre aceste țări se află Argentina, Bahrain, Canada, Franța, Iran, Norvegia, Africa de Sud, Spania, Elveția și Thailanda.

Fondul de Răspuns Solidar a acumulat peste 43 de milioane de dolari din donațiile a peste 173 de mii de persoane fizice și organizații. Tedros a adus mulțumiri FIFA, în particular, pentru donarea a 10 milioane de dolari fondului.

El a subliniat că această criză a COVID-19 reprezintă “o oportunitate fără precedent de a ne uni împotriva unui dușman comun”.

377
Tagurile:
COVID-19, vaccin, testari, OMS
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1168)
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo

Un număr foarte mare de cazuri noi de COVID-19

426
(reînnoit 20:05 05.12.2020)
Ministerul Sănătății a prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemiologică din țară.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Astăzi în Republica Moldova au fost confirmate 1728 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, după ce au fost efectuate 3549 de teste primare. Șase cazuri sunt de importa, iar restul sunt cu transmitere locală. 

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns în țara noastră la 115 557.

Din numărul total de persoane la care astăzi s-a confirmat virusul 106 sunt sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit 33 de medici, 49 de asistenți medicali și 24 de persoane care reprezintă personalul auxiliar.

În prezent sunt internați în spitale 3725 de pacienți cu COVID-19, dintre care 269 sunt în stare extrem de gravă. 54 dintre aceștia sunt conectați la aparate de respirație asistată.

La domiciliu se tratează cu forme ușoare ale bolii 8 088 de persoane, iar 30 283 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Între timp, 1330 de persoane s-au vindecat de coronavirus. În total, 99 606 persoane au fost tratate de COVID-19 de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție 19 persoane. Bilanțul victimelro a ajuns astfel la 2403.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

426
Tagurile:
COVID-19, cazuri
Tematic
Iată ce simptome pot apărea după vaccinarea împotriva COVID


Загрузка...
Скорая помощь

Doi copii au ajuns de urgență la spital: Ce s-a întâmplat

115
În ultimele două zile doi copii au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu preparate medicamentoase. Specialiștii îndeamnă ca părinții să fie vigilenți și să nu lase substanțele periculoase la îndemâna micuților.

CHIȘINĂU 4 dec - Sputnik. De la începutul acestei săptămâni, 20 de persoane au solicitat ajutorul medicilor după ce s-au intoxicat. Datele Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) arată că în doar două zile, în intervalul 30 noiembrie - 1 decembrie, au fost înregistrate zece intoxicații cu medicamente, dintre care două cazuri în rândul copiilor. Pacienții aveau vârste cuprinse între 1 și 82 de ani. 

CNAMUP mai anunță că în data de 30 noiembrie o femeie de 72 de ani din raionul Briceni a suportat un șoc anafilactic în urma administrării unor medicamente. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienta a fost transportată la spital pentru tratamentul corespunzător.

În acest sens, specialiștii îndeamnă oamenii să nu administreze medicamente expirate, să consume preparatele doar la indicația medicului sau a farmacistului și să nu le lase la îndemâna copiilor. 

Datele CNAMUP mai arată că în ultimele 48 de ore peste 4 400 de persoane au solicitat ajutorul medicilor de urgență. În instituțiile spitalicești din țară au fost transportați 1 549 pacienți pentru investigații și tratament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

115
Tagurile:
urgență, spital, intoxicație, medicamente


Загрузка...
Donald Trump

Trump, o nouă decizie care va înfuria militariștii SUA!

0
(reînnoit 19:54 05.12.2020)
Președintele Trump își respectă promisiunea de a pune capăt ”războaielor fără sfârşit” în care sunt implicate SUA – a luat o nouă decizie care înfurie militariștii americani.

BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik. Agențiile internaționale de presă au transmis azi noapte că preşedintele SUA, Donald Trump, a ordonat retragerea ”majorităţii" trupelor americane din Somalia până la începutul anului 2021”.

”O partea a forţelor vor putea fi redesfăşurate în afara Africii de Est, restul forţelor vor fi repoziţionate din Somalia spre ţările vecine, cu scopul de a permite operaţiuni transfrontaliere ale SUA şi forţelor partenere, pentru menţinerea presiunii asupra organizaţiilor extremiste violente”, a anunțat Departamentul Apărării al SUA.

La ora actuală, ”circa 700 de soldaţi ai forţelor speciale americane pregătesc şi consiliază armata somaleză în această ţară din Cornul Africii împotriva jihadiştilor din Al-Shebab, afiliaţi organizaţiei Al-Qaeda”, transmite Agerpres, citând surse internaționale.

În acest fel, președintele Trump își respectă promisiunea ”de a pune capăt războaielor fără sfârşit” în care sunt implicate SUA”.

Dar este o decizie care înfurie militariștii americani, astfel încât Departamentul Apărării a trebuit să de asigurări că ”Statele Unite nu se retrag şi nici nu se dezangajează din Africa”.

”Vom continua să slăbim organizaţiile extremiste violente ce pot ameninţa teritoriul nostru”, precizează DoD, ”va fi conservată capacitatea de a efectua operaţiuni antiteroriste în Somalia”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SUA, decizie, Trump
Tematic
Trump: Există o singură modalitate ca Biden să devină președinte


Загрузка...