vaccin

Epidemiologii au anulat codul galben pentru rujeolă la nivel național

150
(reînnoit 11:38 14.02.2019)
Comisia pentru Situații Excepționale a Ministerului Sănătății a anulat codul galben pentru rujeolă și trecerea la supravegherea acestei infecții în regim de rutină, cu condiția menținerii nivelului de vaccinare pe țară.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Epidemiologii din Moldova au anulat codul galben pentru rujeolă la nivel național, instituit în vara anului trecut. Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu participarea specialiștilor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și conducătorilor instituțiilor medico-sanitare republicane și municipale.

Comisia a stabilit anularea codului galben pentru rujeolă și trecerea la supravegherea acestei infecții în regim de rutină, cu condiția menținerii nivelului de vaccinare pe țară. Decizia a fost luată în urma analizei dinamicii în descreștere a îmbolnăvirilor de rujeolă înregistrate și anume 4 cazuri în luna decembrie 2018, 2 cazuri în luna ianuarie 2019, un caz confirmat și un caz în investigare în luna februarie. Potrivit specialiștilor, în prezent gradul de vaccinare contra rujeolei na nivel de țară este de 95 la sută.

După trei ani de lipsă a cazurilor de rujeolă (2015-2017), în anul 2018 în Republica Moldova au fost înregistrate 340 cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă. De rujeolă au fost afectate 15 din 44 teritorii administrative ale țării, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în raioanele Ceadâr Lunga – 164, raioanele Vulcănești și Soroca – câte 35, Drochia – 21, Ungheni – 20, Chișinău – 19. În anul 2018 – 15 cazuri au fost de import din țările vecine România și Ucraina.

150
Tagurile:
sanatate, epidemie, cod galben de rujeola
Tematic
Într-un raion din Moldova ar putea fi anunțat cod roșu de îmbolnăvire cu rujeola
Rujeola atacă Moldova - festivitățile de început de an ar putea fi anulate
Deputații din Parlamentul de la Chișinău, ”afectați” de rujeola


Загрузка...