Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă.

17
(reînnoit 08:43 08.06.2021)
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Gabriela Lungu, directoarea Teatrului de Păpuși Guguță, rectorul USM, Igor Șarov și Ion Pruteanu, Centrului Național Anticorupție.

A trecut în nemurire o legendă a muzicii – Iurie Sadovnic.  Cum va activa Teatrul de Păpuși Guguță în această vară vorbim cu directoarea instituției Gabriela Lungu.  ADMITEREA 2021. Ce oportunităţi oferă viitorilor studenţi Universitatea de Stat din Moldova ne spune rectorul USM, Igor Șarov. 19 ani de activitate – de la CCCEC la CNA. Ion Pruteanu, Centrului Național Anticorupție. 

17

Emisiunea ”Sport” cu Dumitru Chitoraga

10
(reînnoit 10:07 14.06.2021)
Campionatul European de Fotbal 2020 a debutat fără surprize. Favoritele s-au impus în fața adversarelor iar Romelu Lukaku este golgheter la moment. Analiza meciului Belgia – Rusia dar și alte meciuri le facem în cadrul emisiunii „Sport” cu Dumitru Chitoroagă

 Italia și Belgia au repurtat victorii clare în fața echipelor adverse în timp ce Anglia și Țările de Jos au avut emoții în meciul de debut. Golul etapei îi aparține deocamdata căpitanului echipei Ucrainei Andryi Yarmolenko. Detalii în cadrul emisiunii “Sport”

10


Загрузка...

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă

15
(reînnoit 08:33 14.06.2021)
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Elena Dabija, directoarea Centrului Academic Internațional Eminescu, Artistul Poporului, Constantin Moscovici, jurnalistul Sputnik Moldova, Sergiu Praporschic.

În data de 15 iunie, la Centrul Academic Internațional Eminescu vor avea loc mai multe manifestări culturale cu tematica “Eminescu și lumea valorilor”, dedicată celor 123 de ani de nemurire a marelui poet. Detalii despre eveniment ne spune Elena Dabija, directoarea Centrului Academic Internațional Eminescu. În dată de 14 Iunie este Ziua Mondiala a donatorului de sânge. Cât de mult contează implicarea și  responsabilitatea civică ne spune Artistul Poporului, Constantin Moscovici, care în tinerețe a fost un donator responsabil.  Autoritatea rusă responsabilă de supravegherea comunicațiilor a anunțat bilanțul verificării încălcărilor comise de către platformele Facebook, Twitter și Google. Împotriva Facebook au fost întocmite și examinate 13 procese verbale, suma totală a amenzilor constituind 47 milioane de ruble. Împotriva Google au fost întocmite opt procese verbale, dintre acestea trei au fost examinate, companiei fiindu-i aplicate amenzi în valoare de șase milioane de ruble.Discutăm subiectul cu jurnalistul Sputnik Moldova, Sergiu Praporschic

15


Загрузка...
Ion Ceban

Primarul Capitalei, apel către candidații la parlamentare: Nu ne împiedicați muncim

0
Șeful administrației municipale a declarat că nu va împiedica pe nimeni să facă campanie electorală, dacă aceasta nu va împiedica activitatea normală a Primăriei.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, s-a adresat către toți funcționarii, directorii și șefii de direcții și instituții municipale cu solicitarea să nu implice structurile municipale în activități politice în timpul orelor de muncă.

El a subliniat că toți candidații în alegeri pot veni să vorbească cu oamenii în cadrul campaniei lor electorale. Iar cei care doresc, poate să participe la aceste întâlniri.

”Doar rog să se țină cont de orele de muncă și să nu împiedice aceste întruniri procesul de muncă”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, primarul s-a adresat public către toți candidații la alegerile parlamentare cu rugămintea să nu implice Primăria Chișinăluiu în activități politice.

”Prin diverse declarații politice, nu faceți mai mult rău celor din jur”, a scris primarul.

El a explicat că are în vedere, între altele, dezbaterile cu privire la construcția unui nou obiectiv în locul fostului Hotel Național din centrul Chișinăului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
alegeri, Ion Ceban, Primarul Capitalei
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
Ion Ceban spune când va ajunge în Moldova următorul lot de vaccin rusesc „Sputnik V”
De ce a crescut impozitul imobiliar în Chișinău: Primarul Ceban a explicat pentru Sputnik


Загрузка...