Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă.

18
(reînnoit 08:55 01.06.2021)
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Luminița Suveică, doctor în medicină, Ala Burlaca, președinta Asociației Obștești ,,Sunshine”, Vladimir Chiriță, directorul Școlii Sportive ”Valentin Sîtnic”din Stăuceni și Ion Șalaru, director-adjunct ANSP.

La 1 iunie este și Ziua mondială a laptelui. Despre importanța lactatelor în alimentația omului vorbim cu doctorul în medicină, Luminița Suveică. A.O. ,,Sunshine” organizează Balul talentelor -,,Miss și Mister Copilărie” , creând o punte între societate și persoanele cu sindrom DOWN și familiile acestora. De asemenea, se urmărește promovarea valorizantă a posibilităților persoanelor cu sindrom Down, punându-se accentul pe faptul că sunt parte a societății. Detalii ne oferă Ala Burlaca, președinta Asociației Obștești ,,Sunshine”. Cum vor activa în perioada de vară Școlile Sportive vorbim cu Vladimir Chiriță, directorul Școlii Sportive ”Valentin Sîtnic”din Stăuceni. În data de 31 mai, un eveniment de amploare a avut loc în Parcul Alunelul din Chișinău. Detalii ne oferă Ion Șalaru, director-adjunct ANSP.

18

Emisiunea ”Logica Puterii”. Discutăm cu Victor Parlicov și Roman Chircă

18
(reînnoit 17:09 14.06.2021)
ANRE a aprobat astăzi noua metodologie de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, după mai multe majorări de la începutul anului 2021

Mecanismul aplicat la calcularea prețurilor de comercializare a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat prevede că acestea urmează să fie stabilite de fiecare agent economic în parte și nu pot depăși prețurile maximale determinate de metodologie.

Prețul fiecărei partide comercializate se stabilește la un nivel ce nu poate depăși prețul maximal al acesteia. Pe măsura comercializării complete a fiecărei partide de produse petroliere, prețul pentru fiecare partidă nouă se stabilește reieșind din prețul maximal de intrare a acesteia, în ordine cronologică.

Cât de promițătoare este noua metodologie de stabilire a prețurilor la carburanți, va pune acest proiecte capătul majorărilor nejustificate la combustibil, dar și  cu cât s-ar putea ieftini carburanții, discutăm cu fostul director al ANRE, Victor Parlicov și economistul Roman Chircă.

18


Загрузка...

Emisiunea ”Sport” cu Dumitru Chitoraga

11
(reînnoit 10:07 14.06.2021)
Campionatul European de Fotbal 2020 a debutat fără surprize. Favoritele s-au impus în fața adversarelor iar Romelu Lukaku este golgheter la moment. Analiza meciului Belgia – Rusia dar și alte meciuri le facem în cadrul emisiunii „Sport” cu Dumitru Chitoroagă

 Italia și Belgia au repurtat victorii clare în fața echipelor adverse în timp ce Anglia și Țările de Jos au avut emoții în meciul de debut. Golul etapei îi aparține deocamdata căpitanului echipei Ucrainei Andryi Yarmolenko. Detalii în cadrul emisiunii “Sport”

11


Загрузка...
Arest

Un moldovean a fost extrădat din Federația Rusă: Iată ce a comis

0
(reînnoit 21:11 14.06.2021)
Un moldovean a fost reținut în Federația Rusă după ce timp de cinci ani s-a aflat în căutare internațională. El ar fi omorât un bărbat, după care a dat bir cu fugiții în Rusia.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Un bărbat de 32 de ani, originar din Slobozia, s-a aflat timp de cinci ani în căutare internațională, iar acum a fost reținut în Federația Rusă.

Potrivit Poliției, în 2016 învinuitul ar fi omorât un bărbat din raionul Căușeni, după care a fugit în Federația Rusă. Moldoveanul a fost anunțat în căutare internațională de către oamenii legii de la Inspectoratul de Poliție Bender.

După reținerea acestuia de către organele de drept ale Federației Ruse, bărbatul a fost extrădat în Republica Moldova. Ulterior, direct de la aeroport, învinuitul a fost dus la Penitenciarul nr.13 din Chișinău. El riscă până la zece ani de pușcărie. 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
omor, Federația Rusă, moldovean, reținere
Tematic
Omor la beție: Un bărbat și-a strangulat vecinul cu un șiret


Загрузка...