Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă

24
(reînnoit 08:31 26.05.2021)
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, Alina Deliss, reprezentanta diasporei din Rusia, Robert Rudenco, tânăr muzician.

În ultima zi de miercuri a lunii mai este  marcată Ziua Provocării, dedicată  manifestărilor sportive și culturale. Moscova întotdeauna a fost un centru de știință și cultură mondial. Cât de plină este viața artistică din Moscova în această perioadă aflăm de la concetățeana noastră stabilită cu traiul acolo, Alina Deliss.  Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Universitatea de Stat din Moldova și-au unit eforturile pentru susținerea studenților și tinerilor specialiști, printr-un Acord de Cooperare semnat recent. De-a lungul anilor, Camera de Comerț și Industrie a acumulat o experiență frumoasă de colaborare cu mediul academic al Republicii Moldova, cel care asigură elementul de bază al economiei naționale, și anume- forța de muncă înalt calificată. Detalii ne oferă președintele Camerei ce Comerț, Sergiu Harea. Moldovenii fac artă și fiind stabiliți peste hotare. E și cazul tânărului muzician Robert Rudenco, cel care acum câțiva ani a plecat cu părinții în Elveția. Acolo și-a format o trupă muzicală cu care a scos un album de muzică psihodelică, despre care dorește să se cunoască și la baștină. Despre acest proiect discutăm cu Robert Rudenco.

24

”Logica Puterii” - Invitat: Alexei Ceban. Câte doze de vaccin Sputnik V vor ajunge în țară

35
(reînnoit 10:46 18.06.2021)
Un nou lot de vaccin rusesc ”Sputnik V” împotriva coronavirusului va ajunge vineri în țara noastră, detalii aflăm în cadrul emisiunii ”Logica Puterii”, moderată de Tatiana Cebotari

 Câte de doze de vaccin Sputnik V vor ajunge în Moldova, care sunt categoriile de cetățeni care vor putea fi imunizați cu acesta, dar și cum decurge vaccinare în Republica Moldova, care este riscul creșterii numărului de infectări cu noile tulpini de COVID-19: cum ar fi cea indiană? În ce măsură creșterea numărului de cazuri în Federația Rusă, ar putea accelera numărul de cazuri în Moldova? Detalii aflăm de la Alexei Ceban, medic-epidemiolog la Agenția Națională de Sănătate Publică, membru al Comitetului responsabil de Campania de vaccinare de pe lângă Guvernul Republicii Moldova.

35


Загрузка...

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă.

12
(reînnoit 08:17 18.06.2021)
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: istoricul și profesorul Lucia Caciuc Rosioru, psihologul și profesorul universitar Zinaida Gribincea, expertul din domeniul sociologic Anastasia Ocerednîi.

De ziua națională a istoricului, marcată anual la 18 iunie discutăm cu un profesionist din domeniu, istoricul și profesorul Lucia Caciuc Rosioru. 18 Iunie - Ziua Mondiala a Panicii. Ce sta la baza acestor fobii vorbim cu psihologul și profesorul universitar Zinaida Gribincea. Ce este sociologia, cât de actuală este această profesie. Facultatea de sociologie și asistență socială cât de cotată și care sunt perspectivele de dezvoltare a acesteia. Discutăm cu expertul din domeniu, Anastasia Ocerednîi.

12


Загрузка...

Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău

0
Aeronava care aduce din Federația Rusă un nou lot de vaccin "Sputnik V" aterizează pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Liderul socialiștilor, care se află în aceste zile într-o vizită în Federația Rusă, a precizat că astăzi în Republica Moldova vor ajunge din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

„40 de mii pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. În afară de aceasta, avem înțelegerea de a semna un acord pentru un milion de doze „Sputnik V”, ale căror prime partide ar putea să vină în viitorul apropiat în Republica Moldova”, a precizat președintele PSRM în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde”.

Precizăm că pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".

Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, vaccin, Rusia


Загрузка...