Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă.

29
(reînnoit 09:05 25.05.2021)
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Anastasia Moldovan, directoarea Bibliotecii de Arte „Tudor Arghezi” din Chișinău, doctorul habilitat în științe medicale Emil Ceban, rectorul USMF și Avocatul Poporului, Maia Bănărescu.

În data de 25 mai este Ziua Internațională a copiilor dispăruți, discutăm despre problemele la ordinea zilei în acest domeniu cu Avocatul Poporului, Maia Bănărescu. O activitate inedită a avut loc la Bibliotecă de Arte „Tudor Arghezi” din Chișinău, parte componentă a BM „B. P. Hasdeu”. Despre ce este vorba ne spune directoarea instituției, Anastasia Moldovan.  Maratonul universitar de imunizare cu genericul „De la student la student”, care a durat trei zile, a fost organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" și Asociația Studenților şi Rezidenților în Medicină din Moldova, cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Consiliului Rectorilor din Moldova. Conform organizatorilor, în cele 54 de ore de maraton au fost utilizate 2500 de doze de vaccin Pfizer, peste o mie de doze de ser AstraZeneca și câteva sute de doze de Sinopharm. Oamenii au putut să se vaccineze non-stop în baza buletinului de identitate și au venit în număr mare din întreaga țară, nu doar din capitală. Detalii ne oferă profesorul universitar, doctorul habilitat în științe medicale Emil Ceban, rectorul USMF.

29

Emisiunea ”Logica Puterii”. Discutăm cu Victor Parlicov și Roman Chircă

19
(reînnoit 17:09 14.06.2021)
ANRE a aprobat astăzi noua metodologie de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, după mai multe majorări de la începutul anului 2021

Mecanismul aplicat la calcularea prețurilor de comercializare a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat prevede că acestea urmează să fie stabilite de fiecare agent economic în parte și nu pot depăși prețurile maximale determinate de metodologie.

Prețul fiecărei partide comercializate se stabilește la un nivel ce nu poate depăși prețul maximal al acesteia. Pe măsura comercializării complete a fiecărei partide de produse petroliere, prețul pentru fiecare partidă nouă se stabilește reieșind din prețul maximal de intrare a acesteia, în ordine cronologică.

Cât de promițătoare este noua metodologie de stabilire a prețurilor la carburanți, va pune acest proiecte capătul majorărilor nejustificate la combustibil, dar și  cu cât s-ar putea ieftini carburanții, discutăm cu fostul director al ANRE, Victor Parlicov și economistul Roman Chircă.

19


Загрузка...

Emisiunea ”Sport” cu Dumitru Chitoraga

12
(reînnoit 10:07 14.06.2021)
Campionatul European de Fotbal 2020 a debutat fără surprize. Favoritele s-au impus în fața adversarelor iar Romelu Lukaku este golgheter la moment. Analiza meciului Belgia – Rusia dar și alte meciuri le facem în cadrul emisiunii „Sport” cu Dumitru Chitoroagă

 Italia și Belgia au repurtat victorii clare în fața echipelor adverse în timp ce Anglia și Țările de Jos au avut emoții în meciul de debut. Golul etapei îi aparține deocamdata căpitanului echipei Ucrainei Andryi Yarmolenko. Detalii în cadrul emisiunii “Sport”

12


Загрузка...

”Sufletul orașului”: Imagini cu cele mai frumoase străzi din lume - Foto

0
(reînnoit 15:42 14.06.2021)
 • Strada Smith Street din Melbourne, Australia
 • Strada Passeig de Sant Joan din Barcelona, ​​Spania.
 • Vizitatorii unei cafenele de pe strada South Bank din Londra, Marea Britanie.
 • Strada San Isidro din Havana, Cuba.
 • O mașină pe strada Sunset Boulevard din Los Angeles, SUA.
 • Strada Witte de Withstraat din Rotterdam, Olanda.
 • Strada Rua Três Rios din Sao Paulo, Brazilia.
 • Strada Haji Lane din Singapore.
 • Oameni, pe acoperișul restaurantului Rio Maravilha în Lx Factory, situat pe strada Rua Rodrigues de Faria din Lisabona, Portugalia
 • Strada Calle Thames din Buenos Aires, Argentina.
 • Strada Křižíkova din Praga, Republica Cehă.
 • Strada Pisicii din Tokyo, Japonia.
 • Strada Rue Tiquetonne din Paris, Franța.
 • Strada Mariannenstraße din Berlin, Germania.
 • Star Street din Hong Kong, China.
Vedeți în galeria foto Sputnik care străzi au fost numite cele mai bune din lume. În viziunea Time Out. Sunteți de acord cu alegerea experților?

Propriul său clasament a fost alcătuit de portalul care studiază orașele și destinații turistice. Experții au efectuat un sondaj în rândul a 27 de mii de oameni care trăiesc în diferite părți ale lumii și au stabilit un top cu cele mai frumoase 30 de străzi pe care locuitorii le consideră „sufletul orașului”.

Topul zece al clasamentului include străzi din Melbourne, Barcelona, ​​Londra, Havana, Los Angeles, Rotterdam, Sao Paulo, Singapore, Lisabona, Buenos Aires.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
lume, orașe, străzi
Tematic
Cele mai neobișnuite stații de autobuz din lume


Загрузка...