”Intersecții” cu Andrei Porubin

32
(reînnoit 12:29 18.05.2021)
De Ziua Mondială a Muzeelor, discutăm cu Omul-Muzeu, colecționarul Petru COSTIN, intrat în Cartea Recordurilor Guiness cu colecția sa de potcoave.

Arme medievale, monede vechi și contemporane, costume militare, drapele,  radiouri, dar si televizoare din secolul trecut, precum și alte exponate  prin care este reânviat trecutul într-un mod inedit… E vorba despre colecționarul, intrat în Cartea Recordurilor Guinness cu colecția sa de potcoave. De Ziua Mondială a Muzeelor, discutăm  la ”Intersecții” cu Omul-Muzeu, colecționarul Petru COSTIN.

32

INTERSECȚII cu Andrei Porubin

21
(reînnoit 10:23 24.06.2021)
Discutăm cu actrița Ludmila Gheorghiță în contextul Zilei Internaționale Yoga. Ludmila practică Yoga de aproape 15 ani, timp în care s-a convins de beneficiile acestei filosofii.

Discutăm cu actrița Ludmila Gheorghiță de la Teatrul  Național Satiricul ”Ion Luca Caragiale” despre practicile Yoga si impactul lor asupra corpului, sănătății noastre, despre tehnicile Yoga, care ne pot face viața mai calitativă.

21


Загрузка...

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă.

16
(reînnoit 08:35 24.06.2021)
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Elena Pintilei, director general BNRM, Sergiu Cornea, rectorul Universității de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul și Virgiliu Mărgineanu, președintele Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova.

Și-a încheiat lucrarile cea de a X-a ediție a Proectului "Лики памяти", care s-a desfășurat în or. Erevan, Armenia.  În cadrul evenimentelor, s-a vorbit despre activitatea specialiștilor din cadrul laboratoarelor de restaurare și conservare a documentelor de patrimoniu. Au fost prezentate: cadrul legislativ de funcționare, instalații, dar și metode inovaționale de lucru, utilizate în biblioteci, muzee, ahive. Detalii despre cele 5 zile de conferinta ne spune Elena Pintilei,  director general BNRM.  ADMITEREA 2021. Ce oportunităţi oferă tinerilor care își doresc să facă studii de calitate la Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul. Disacutăm cu rectorul instittuției, Sergiu Cornea.    Proiectul Seri de Cronograf revine. Discutăm cu Virgiliu Mărgineanu, președintele Festivalului Internațional Cronograf, președintele Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova.

16


Загрузка...
Imagine din arhivă

Șase indivizi, reținuți pentru trafic de arme: Un polițist, implicat în schema criminală

0
Șase membri ai unei grupări specializate în trafic de arme au fost reținuți de oamenii legii. Potrivit Serviciului de Informații și Securitate, în infracțiune a fost implicat și un polițist, care ocupa o funcție de conducere la MAI.

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Serviciul de Informații și Securitate a dezvăluit schema criminală prin care acționau indivizii reținuți. Aceștia sunt bănuiți că intenționau să spargă mai multe automobile de lux în țară și peste hotare, iar în cadrul perchezițiilor efectuate de oamenii legii au fost descoperite și mai multe arme deținute ilegal.

”În cadrul acțiunilor speciale de investigație a fost stabilit că un cetățean al Republicii Moldova a procurat de la un polițist tehnică specială, destinată deblocării ușilor autovehiculelor și pornirii motorului, cu scopul sustragerii și comercializării automobilelor de lux atât din țară, cât și de peste hotare”, se menționează în comunicatul emis de SIS.

Angajatul Ministerului Afacerilor Interne a fost reținut în flagrant delict, chiar în momentul comercializării dispozitivului pentru o sumă de 18.000 de euro.

De asemenea, oamenii legii au realizat achiziții de control al mai multor arme, care s-au dovedit a fi complet funcționale. La fel, a fost demonstrată eficacitatea dispozitivului vândut de polițist, fiind deschise și pornite patru mașini de lux.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri, dar și tehnica specială folosită pentru spargerea autoturismelor.

Actualmente, cei șase indivizi sunt bănuiți de furt, dar și de folosirea și comercializarea ilegală a armelor și munițiilor. Pentru fapta comisă, aceștia riscă până la șapte ani de închisoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
reținere, polițist, arme, trafic
Tematic
Ofițerii SIS și procurorii desfășoară o operațiune specială: Cinci persoane reținute
Operațiune specială a SIS: Fapta criminală a unei polițiste din Criuleni - Video


Загрузка...