Emisiunea ”Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă

22
(reînnoit 08:49 12.05.2021)
Discutăm cu Galina Scacicova, asistentă superioară la Policlinica Nr.1, doctorul în medicină, Luminiţa Suveică și Nina Cojocari, directoarea Liceului Seral

De Ziua profesională a asistenților medicali, vorbim cu Galina Scacicova, asistentă superioară la Policlinica Nr.1.

Republica Moldova duce o lipsă acută de asistenţi medicali. Astăzi, din sistemul medical lipsesc aproximativ 500 de asistenţi medicali. În acest an, Asociaţia de Nursing din Moldova va organiza o conferinţă de presă cu geneericul: Asistenţii medicali: o voce pentru a conduce - O viziune pentru asistenţa medicală viitoare. Cine sunt cei 3 câştigători din sistem şi ce premii vor fi oferite ne spune doctorul în medicină, Luminiţa Suveică.  

Cum vor avea loc examenele în acest an la Liceul Seral, aflăm de la Nina Cojocari, directoarea Liceului Seral

22

VIDEO: Începe, din nou, coșmarul? Virusul Delta, la hotar cu Moldova simptomele tulpinIi

7
(reînnoit 11:06 25.06.2021)
Numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere. În speță, este vorba despre varianta indiană, delta, care face ravagii în Federația Rusă, iar primele cazuri au fost raportate deja la granița cu Republica Moldova, în Ucraina.

În Republica Moldova se atestă o creștere a numărului de cazuri – care sunt prognozele experților, vine un nou val de infectări, care sunt simptomele noii tulpini, campania de vaccinare, dar și despre alte subiecte discutăm cu șeful catedrei epidemiologie de la USMF, Viorel Prisăcaru, care are o experiență de peste 50 de ani în domeniu.

7


Загрузка...

Emisiunea „Probă la micro… SCOP

13
(reînnoit 10:07 25.06.2021)
În emisiunea „Probă la micro… SCOP ” vorbim astăzi cu interpreta Stela Mitriuc despre felul nostru de a fi, despre viață cu toate bucuriile și surprizele ei.

A colaborat şi a rămas în continuare prietenă cu compozitorii E. Doga, L. Stirbu, M, Dolgan, M. Stircea, G. Voinovan, L. Gorceac. A avut onoarea să fie solistă a spectacolelor dirijate de maestrul Gheorghe Mustea. Este o persoană altruistă şi e gata mereu să vină în ajutorul celor care au nevoie de ea. În  emisiunea „Probă la micro… SCOP ” vorbim astăzi cu interpreta Stela Mitriuc despre felul nostru de a fi, despre viață cu toate bucuriile și surprizele ei.

13


Загрузка...
Tipărirea buletinelor de vot

CEC a decis câte buletine de vot vor fi tipărite pentru scrutinul din 11 iulie

0
Peste trei milioane de buletine de vot vor fi tipărite pentru scrutinul din 11 iulie. Acest lucru a fost anunțat de Comisia Electorală Centrală. 

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. CEC a aprobat tirajul buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Astfel, numărul total de buletine va fi de 3 521 642 de exemplare.

Potrivit CEC, pentru cele două mii de secții de votare din țară vor fi tipărite 2 794 942 buletine de vot, dintre care în limba română – 2 112 244 și 682 698 - în limba rusă.

Totodată, 726 000 de buletine de vot vor fi tipărite pentru secțiile de votare din străinătate. 662 600 de exemplare vor fi în limba română, iar 64 100 - în limba rusă. Ulterior, după tipărire, acestea vor fi transmise misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova din străinătate pentru a fi distribuite birourilor electorale ale secțiilor de votare din afara țării.

Amintim că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, buletine de vot, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021


Загрузка...