Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă

23
(reînnoit 08:17 06.05.2021)
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Gheorghe Țopa, interpret, Larisa Corman, primarul localității Ciulucani, Olga Mardari, meșterul popular, profesoară la Școala Raională de Arte Plastice" N. Moisei" Telenești și psihologul - numerolog Ala Andon.

Ce face în prezent cel care a făcut istorie în arta muzicală de la noi, interpretul Gheorghe Țopa aflăm de la el în această dimineață. Ce se va întâmpla astăzi la Biblioteca Tudor Arghezi din Chișinău aflăm de la Olga Mardari, meșterul popular,  profesoară la Școala Raională de Arte Plastice" N. Moisei" Telenești. Satele Moldovei. Ce fac cei din satul Ciulucani în plină primăvară aflăm de la primarul localității Larisa Corman. Punctele de reper și talentele pe care le are omul în concordanță cu cifrele care îi sunt hărăzite la naștere. Discutăm cu Ala Andon.

23

Emisiunea ”ATITUDINI”: Ce face IGP pentru a motiva femeile activeze în acest domeniu?

23
(reînnoit 10:47 22.06.2021)
Numărul femeilor polițiste crește în fiecare an, potrivit statisticilor. În prezent, rata femeilor care dețin funcții de ofițer și subofițer în cadrul Inspectoratului General de Poliție constituie peste 16 la sută.

Ce face Inspectoratul General de Poliție pentru a motiva femeile să activeze în acest domeniu? Și ce le determină pe femei să îmbrățișeze meseria de polițist, care este dificilă și riscantă? Aflăm, la ATITUDINI, de la Cristina Schimbov, comisar principal și președinta Asociației Femeilor din Poliție și Mariana Carabanov, comisar principal și secretar al Asociației Femeilor din Poliție.

23


Загрузка...

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă.

26
(reînnoit 08:10 22.06.2021)
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: istoricul Victor Stepaniuc, generalul Victor Gaiciuc, pictorița Galina Vieru și rectorul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, profesorul Emil Ceban, doctor habilitat în științe medicale.

În fiecare an, în data de 22 iunie, în Rusia se comemorează Ziua Memoriei și a Durerii, marcând momentul din 1941 când Germania hitleristă a invadat URSS și a început un război care a dus la moartea a 27 de milioane de cetățeni ai URSS. De ce se încearcă în ultimii 10- 15 ani să se uite anumite date din istorie discutăm cu istoricul Victor Stepaniuc și cu generalul Victor Gaiciuc. Albastrul meu etern- o expoziție marca Galina Vieru se va deschide astăzi la ora 15.00. Detalii ne oferă autoarea, pictorița Galina Vieru.   ADMITEREA 2021. Ce oportunităţi oferă tinerilor care își doresc să facă studii de calitate la USMF Nicolae Testemițanu ne spune rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, profesorul Emil Ceban, doctor habilitat în științe medicale.

26


Загрузка...
Curtea Supremă de Justiție

CSJ a respins recursul CEC: Vor fi deschise mai multe secții de votare în diasporă

94
(reînnoit 22:28 22.06.2021)
Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a respins astăzi recursul Comisiei Electorale Centrale la decizia Curţii de Apel Chişinău privind numărul secţiilor de votare care vor fi deschise peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul Comisiei Electorale Centrale prin care a fost contestată decizia Curții de Apel Chișinău care prevedea că CEC trebuie să deschidă mai multe secții de votare în diasporă. 

CEC a fost obligată să majoreze numărul secţiilor de peste hotare până de la 146 la 191.

Pe 17 iunie, Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să-și revizuiască decizia cu privire la numărul secțiilor de votare deschise peste hotare, decizia CEC prin care urmau să fie deschise 146 de secții de votare fiind anulată. Judecătorii au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide în acest sens, care au cerut să fie organizate nu mai puțin de 190 de secții de votare.

Pe data de 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului de secții de votare peste hotare de la 139 la 146. Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat decizia CEC ca fiind una formală și incompletă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

94
Tagurile:
diaspora, peste hotare, Secții de votare, CEC, recurs, CSJ
Tematic
CEC a stabilit: Cum va arăta buletinul de vot pentru anticipate


Загрузка...