Emisiunea „Sputnik Matinal”

18
(reînnoit 08:43 19.04.2021)
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Ion Locoman, director general Moldova Concert, Aneta Zasavițchi, președinta Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova.

De Ziua Europeană a Circului vorbim despre starea de lucruri a Circului din Chișinău, reparația căruia se întinde mai bine de 10 ani! Cu Ion Locoman, director general Moldova Concert vorbim despre situația Circului și a artiștilor de circ. Recent, Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova a venit cu o inițiativă. Nu e un secret că din 16 martie, 90% din localurile din Chișinău s-au închis complet. Serviciu de livrare au doar în jur de 10% din restaurante și cafenele. Numărul livrărilor și a comenzilor, spre deosebire de cifra dinainte carantinei, a scăzut cu 25%. Sunt cifre oferite de președinta Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova, Aneta Zasavițchi.  Detalii ne oferă Aneta Zasavițchi, președinta Asociației.

18

Emisiunea ”ATITUDINI” - Scenariile post-electorale și promisiunile partidelor politice

9
(reînnoit 11:28 21.06.2021)
22 de partide politice și un candidat independent vor participa la alegerile parlamentare din 11 iulie, 2021. Printre concurenții electorali, sunt mai mulți care nu au desfășurat activități politice în ultimii ani sau sunt necunoscuți pentru alegători.

  Sondajele realizate în ultimele luni arată că doar 3 sau 4 partide vor accede în Parlament și că vor fi puse în situația să coopereze, deoarece niciunul nu va obține majoritate parlamentară. Despre campania electorală și comportamentul concurenților electorali discutăm, la ATITUDINI, cu politologul Ian Lisnevschi și jurnalistul Sergiu Praporșcic. De asemenea, vorbim și despre rezultatele întâlnirii între Joe Biden și Vladimir Putin la Geneva, cu jurnalista și experta în politica externă din România, Georgiana Arsene.
   

9


Загрузка...

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă

11
(reînnoit 08:43 21.06.2021)
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Egumena Daniela, stareța Mănăstirii Învierea Domnului de la Briceni, astrologul și jurnalistul Sergiu Sumcă, Stela Argatu, interpretă stabilită în Rusia și actrița Teatrului Național Satiricus Ludmila Gheorghiță.

Astăzi este Ziua Mondială a Soarelui și tot astăzi se va produce și o eclipsă de Soare, faza parțială a căreia va fi văzută și din Republica Moldova. Despre influiența eclipselor asupra oamenilor ne spune astrologul și jurnalistul Sergiu Sumcă. În ziua de 21 iunie este Ziua Sfântului Duh, una dintre cele mai importante sărbători religioase din calendarul creștin. Discutăm cu Egumena Daniela, stareța Mănăstirii Învierea Domnului de la Briceni. Cum trăiesc moldovenii în Rusia. Discutăm cu fosta noastră conațională, Stela Argatu care este stabilită în Rusia de peste 20 de ani, cea care a interpretat  muzica în mai multe seriale rusești, inclusiv serialul Kamenskaia, a scris muzică pentru mai mulți interpreți cunoscuți din Rusia, printre care Leonid Serebrennicov, Xenia Gheorghiade, Serghei Zaharov, Nicolae Bascov, Zaur Tutov și alții. Astăzi este Ziua Internațională Yoga. Despre beneficiile Ioga vorbim cu actrița Teatrului Național Satiricus I.L.Caragiale, Ludmila Gheorghiță, cea care practică Ioga mai bine de 15 ani.

11


Загрузка...
Maia Sandu

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Poloniei și mareșalii

0
(reînnoit 12:27 21.06.2021)
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Polonia a reconfirat disponibiitatea de a sprijini Republica Moldova în soluționarea mai multor probleme, inclusiv ce ține de integritatea teritorială a țării noastre în granițele recunoscute pe plan internațional. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Poloniei, Andrzej Duda, după întrevederea cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

„Vom sprijini Republica Moldova în toate activitățile care vor contribui la această integritate, care la rândul său va duce la o situație stabilă în țară, iar Republica Moldova ar putea deveni o țară mai puternică”, a declarat președintele polonez. 

Andrej Duda mai spune că Polonia este pregătită să sprijine Republica Moldova în toate procesele democratice, dar și pe acei politicieni care își doresc colaborarea cu alte state ale Uniunii Europene. 

La rândul său, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că își doreșt ca relațiile de colaborare dintre cele două state să continue în beneficiul cetățenilor ambelor țări. 

"Prețuim mult relațiile dintre Polonia și țara noastră, relații care au o istorie bogată. Moldova a ales să ia calea europeană. Colaborarea țării noastre cu Polonia în vederea modernizării Moldovei și avansării țării noastre pe calea integrării europene este foarte importantă pentru noi", a declarat Sandu.

De precizat, Mai Sandu întreprinde o vizită oficială în Polonia. Tot astăzi, Maia Sandu s-at întâlnit cu mareșalul Seimului polon, Elżbieta Witek, și cu mareșalul Senatului polon, Tomasz Grodzki.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
mesajul presedintelui, presedinte, fost presedinte, Maia Sandu


Загрузка...