Adriana Lungu și Mariana Le Neal

Important: Cum poți participi la cea de-a 22-a ediție a Târgului Caritabil de Crăciun

437
A 22-a ediție a Târgului Caritabil de Crăciun organizat de Clubul Internațional al Femeilor va avea loc pe 9 decembrie. Târgul se va desfășura în pavilionul central de la Moldexpo, între orele 10.00-16.00. Organizatorul evenimentului este Clubul Internațional al Femeilor din Chișinău.
Participă la cea de-a 22-a ediție a Târgului Caritabil de Crăciun

Invitatele emisiunii "Sputnik Matinal", membrele Clubului Internațional al femeilor din Moldova Adriana Lungu și Mariana Le Neal, au precizat că în cadrul Târgului Caritabil de Crăciun ediția 2018 banii colectați vor fi donați familiilor nevoiașe.

"Facem un apel către toate organizațiile de caritate să trimită  până în 31 octombrie conceptele de proiect pentru a primi un grant de la Clubul International Women's Club of Moldova. Punem accent mai mare pe ajutorul femeilor și copiilor, de aceea nu toate organizațiile vor avea prioritate. Totodată, menționăm că nu putem oferi granturi aceleiași organizații doi ani consecutiv", a spus una dintre organizatoare, Mariana Le Neal.

Potrivit Adrianei Lungu, târgul de caritate este o tradiție foarte frumoasă preluată din alte culturi. Ea a menționat că acesta este evenimentul central al Clubului Internațional al Femeilor, care generează cea mai mare acumulare de fonduri pentru proiectele de caritate.

"În preajma sărbătorilor de iarnă, oamenii devin mai buni, mai deschiși, mai dornici și mai generoși. Totodată, încurajez doritorii să se înscrie în echipa de voluntari prin intermediul paginii noastre de Facebook  pentru a ajuta la desfășurarea acestui eveniment deosebit", a îndemnat Adriana Lungu.

În acest an, la Târgul Caritabil de Crăciun va fi prezentată o expoziție cu diverse obiecte de artizanat, tombolă cu premii și ghișeul "a doua șansă". La ediția de anul trecut, la târg au fost adunați 35 de mii de euro și au participat aproximativ cinci mii de persoane.

Membrii Clubului Internaţional al Femeilor sunt soţiile ambasadorilor străini acreditați în țara noastră, membre ale organizaţiilor internaţionale şi femei active din comunitatea locală, care activează pe bază de voluntariat.

Mai multe informații despre eveniment aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

437
Tagurile:
donație, Târg de Crăciun, tradiție, caritate, Mariana Le Neal, Adriana Lungu, Moldova
Тема:
Sărbătorile de iarnă bat la ușă – tradiții, obiceiuri și acte de caritate (23)
Tematic
”Târgul de caritate iarna-2015” va fi inaugurat în curând la Chișinău

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Roman Chircă

23
(reînnoit 11:18 24.11.2020)
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este expertul economic Roman Chircă. Discutăm despre versiunea finală a proiectului politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor.

Ministerul finanțelor anunță că a finalizat procesul de consultare publică a proiectului politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2021. Documentul urmează să fie aprobat de Guvern și adoptat de Parlament. Ce se va întâmpla în anul viitor cu un șir de taxe pe care statul urmează să le aplice. De ce Guvernul a renunțat la aplicarea unor măsuri de ordin fiscal pentru anul viitor și care sunt taxele la care Executivul renunță să le aplice în anul care vine. La telefon discutăm cu Secretarul de Stat la Ministerul Finațelor, Dorel Noroc.

23


Загрузка...

Emisiunea ”ATITUDINI”

24
(reînnoit 09:59 24.11.2020)
Situația pandemică din țară se agravează. Numărul cazurilor noi de COVID-19 crește în fiecare zi, iar în spitalele din municipiul Chișinău nu mai sunt locuri libere.

În prezent, în instituțiile medicale din țară sunt internați 3361 de bolnavi,  dintre care 240 în stare extrem de gravă. De la începutul pandemiei, aproximativ 100 de mii de persoane s-au îmbolnăvit, iar peste 2000 – au decedat ca urmarea a complicațiilor provocate de COVID-19. Detalii despre situația pandemică și măsurile întreprinse de autorități discutăm, la ATITUDINI, cu Ștefan Gheorghiță, șeful Secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Alexandru Holostenco.

 

24


Загрузка...

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Ala Darovannaia

0
(reînnoit 12:29 01.12.2020)
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este deputatul Ala Darovannaia. Parlamentul a examinat mai multe proiecte sociale. Deputații urmează să discute și proiectul Bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor.

Parlamentul a adoptat recent mai multe initiative legislative cu caracter social. Deputații urmează să examineze și pachetul de legi privind bugetele pentru anul viitor. Care vor fi politicile statului în ceea ce privește protecția socială a cetățenilor. La telefon discutăm cu deputatul Liviu Vovc.

0


Загрузка...