Mihai Bîlba

Cum au fost legate primele relații economice internaționale ale Republicii Moldova

54
(reînnoit 17:13 11.09.2018)
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) împlinește 100 de ani de la fondare. Directorul adjunct al instituției Mihai Bâlbă a vorbit în cadrul emisiunii „Kilometrul 0" despre primele relații economice cu țările străine.
Cum au fost legate primele relații economice internaționale ale Republicii Moldova

Această instituție lobează interesul agenților economici de la noi peste hotare. Astfel, până în prezent, Camera are încheiate sute de acorduri de colaborare, cu instituții similare din alte țări.

„În prezent, noi avem peste 100 de acorduri de colaborare cu diverse state. Începând cu Camerele de Comerț din Federația Rusă, avem acorduri atât cu camere de comerț naționale, cât și internaționale. Avem relații foarte bune cu vecinii noștri din Ucraina și România, dar și cu camerele de comerț din Europa. Am avut foarte bune colaborări cu instituțiile din Germania, iar acum dorim să reactivăm acele raporturi, dar și aceeași susținere pe care am avut-o anterior", a declarat Mihai Bâlba.

CCI prestează numeroase servicii companiilor din țara noastră.

„În prezent, Camera de Comerț și Industrie prestează peste 70 de servicii agenților economici. Suntem cea mai mare organizație de suport-business din Republica Moldova. Pentru că avem o acoperire pe întreaga țară", a spus Mihai Bâlba.

Camera de Comerț și Industrie este o instituție non-guvernamentală, care reprezintă interesele agenților economici de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.  Cum a fost fondată această instituție, ascultați în fișierul audio de mai sus.

Autor: Vasile Dosca

54
Tagurile:
parteneriate, Camera de Comerţ şi Industrie, comerț, relații, economie, Mihai Bâlba, Moldova

Emisiunea ”Logica Puterii” cu Tatiana Cebotari: Invitat: Valeriu Gurbulea

41
(reînnoit 10:52 15.01.2021)
Discuțiile despre obligațiunea înaintării sau nu a unui candidat pentru funcția de premier de către președintele țării, după consultările cu fracțiunile parlamentare, sunt tot mai încinse.

Despre activitatea Procuraturii Generale, scandalul iscat în ultima perioadă între politic și PG, proprietățile Republicii Moldova în Ucraina, dar și despre Guvernul în exercițiu și obligațiunile constituționale ale Președintelui, discutăm cu fostul procuror general, juristul Valeriu Gurbulea.

41


Загрузка...

Emisiunea „Probă la micro… SCOP

15
(reînnoit 12:38 14.01.2021)
În emisiunea „Probă la micro… SCOP ” vorbim astăzi cu interpreta de muzică populară Marina Filipovici.

De Ziua Națională a Culturii, discutăm despre valori și non-valori, dragoste de țară și cât de mult contează familia în viață și activitatea profesională cu interpreta de muzică populară Marina Filipovici.

15


Загрузка...
Fadei Nagacevshi

Fadei Nagacevschi nu renunță la funcție și este „gata de luptă”

52
(reînnoit 18:37 15.01.2021)
Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevshi, a scris pe Facebook că nu intenționedază să plece din funcție, precum sugerase la un post de televiziune un deputat PAS.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevshi, respinge zvonurile potrivit cărora ar intenționa să plece din funcție, într-o postare pe Facebook.

El spune că se așteaptă la o campanie de discreditare, dar că este „gata de luptă” și adaugă semnul unui zâmbet la finalul textului.

„Stimați prieteni, ieri în cadrul unei emisiuni televizate, deputatul în Parlamentul RM domnul Igor Grosu a declarat că este un ministru în Guvern care amenință că pleacă, dacă nu i se acceptă Secretarii de Stat. Sunt convins că s-a referit la persoana MJ”, a scris Nagacevschi.

Ministrul a menționat că, în cadrul ultimei ședințe de Guvern, au fost adoptate dispozițiile  privind eliberarea din funcție a Secretarilor de Stat ai Ministerului Justiției (MJ), Radu Foltea și Dorin Lișman.

„Totodată, de către Guvern au fost numiți în funcția de Secretar de Stat al MJ Silvia Stici și Lilian Deliu. Până în prezent însă dispozițiile Guvernului privind numirea Secretarilor de Stat ai MJ nu au fost publicate în MO pentru a face opozabile numirile față de terți. Respectiva situație provoacă incertitudine în activitatea MJ și sper mult că problema va fi soluționată în cel mai scurt timp, pentru a nu admite disfuncționalități inadmisibile în activitatea Ministerului”, a comunicat Fadei Nagacevschi.

Nagacevschi a adăugat că nu intenționează să refuze exercitarea funcției de ministru al Justiției, că se așteaptă „la o campanie de discreditare”, dar este „gata de luptă”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

52
Tagurile:
lupta, functie
Tematic
O decizie ce-i vizează pe deținuți: Ce propune Nagacevschi
Nagacevschi: Surprize ale Guvernului Sandu în dosarul Rizea - Reacția Olesei Stamate


Загрузка...